Ben je op zoek naar een stedentrip met kinderen in een compacte stad boordevol historie? Dan is Praag misschien we dé uitgelezen stad voor jullie!

10 x doen met kinderen in Praag

 • bezoek een van de poppenshows in de vele theaters in de stad, koop jouw ticket voor de 2 uur durende Don Giovanni (theater in Stare Mesto) alvast hier.
 • maak een fietstocht met Baja Bikes. Nederlandse gidsen rijden je rond in de stad op een tempo wat voor iedereen prettig is.
 • bezoek beslist speelgoedwinkel Hamley’s (Na Příkopě 854/14) hier kunnen kinderen ook extra activiteiten doen, zoals wandelen door een vlindertuin of een VR-bril opzetten en even ontsnappen. Vlak naast deze winkel is snoepwinkel Captain Candy met gele banaantjes zo groot als je hand.
 • als een museum gaan bekijken betekent dat je kunt ronddwalen in een oude burcht, dan wordt het al direct een stuk leuker! Vertel het verhaal van St Joris en de draak, beklim de toren en ga kijken bij de oude ambachten in het gouden straatje. Vanaf hier heb je direct een prachtig uitzicht over de stad. Hier is ook het speelgoedmuseum.
  Skip de rij en koop je kaartje (toegang tot alle onderdelen van de burcht!) alvast HIER.
  LET OP: met de Prague City Card (zie hieronder) heb je gratis toegang tot de burcht!
 • Zoo Praha, met 10 verschillende gebieden, zeker geen kleintje. Deze dierentuin staat (in 2019) op nr 5 van de beste dierentuinen van de wereld. Reden genoeg om te gaan kijken dus!
  Boottocht naar de zoo en een entreekaart kun je kopen vanaf EUR 37,- (kind) en EUR 42,- (volwassene). Deze trip boek je hier.
  Alleen entree is CZK 200 (ongeveer EUR 8,- voor een volwassene)
 • boottochtjes zijn met kids vaak leuk, lekker even de benen strekken en de stad aan je voorbij laten glijden. Boek hier de tour.
 • Svejk heeft twee adresjes in de stad (U Karla, U Zeleného). Hier kan een blind paar geen schade aanrichten, de pretzels staan al op tafel, de porties zijn enorm en is het eten heerlijk.
 • ga eten op een van de boten die in de Moldau liggen. Bijvoorbeeld bij Matylda, iets ten noorden van de Jiraskuv brug.
 • loop tegen zonsondergang de Karelsbrug over, dan is het niet meer zo druk en is het licht prachtig voor een fijne familiefoto
 • tienertip: ga met de kano over de Sazava rivier. Voor kids vanaf 4 jaar. Je wordt van en naar je hotel gebracht. Lunch (en bier) is inclusief.  Deze trip boek je hier.
 • bonustip: Vakantie met Kinderen tipt de Petrin-heuvel met daarop het spiegeldoolhof, speeltuin en park.

Overnachten in Praag met kinderen

Appartement met aparte slaapkamer(s): U Kapra
Kleinschalig hotel: Moods Boutique Hotel
Centraal gelegen hotel: CitySpot
Budgetkeuze: Anette Hotel

Vervoer in Praag

De oude stad en burcht zijn goed te bewandelen.

Met de Prague City Card heb je gratis toegang tot heel veel attracties (waaronder de Burcht, een tour,  een boottocht en de dierentuin!) en verschillende tours. Top voor gezinnen dus!
Hier verkrijgbaar voor 2, 3 of 4 dagen.

Print Friendly, PDF & Email