Soof Retreat en Utrechtse heuvelrug - Wandernan

Soof Retreat en Utrechtse heuvelrug

We hebben een heerlijk weekend beleefd op de Utrechtse Heuvelrug bij Soof Retreat. Ik laat je graag zien waarom wij het er zo leuk vonden én geef je tips voor de omgeving.

Soof Retreat

Het parkje is kleinschalig én de huisjes liggen een beetje gedraaid ten opzichte van elkaar. Zo heb je veel privacy! In de tuin van ons huisje stond een loungehoek én een gezellige picknickbank.
Sommige huisjes hebben een hottub. Wij hadden die optie wegens het late boeken niet, maar konden wel kiezen voor een huisje aan het water.

De huisjes of lodges zijn heerlijk ruim. De keuken goed uitgerust (er mogen wat meer borden en glazen zijn, maar soit…)

Daarbij is het zowel binnen als buiten sfeervol met net even die kleine extra’s als lichtsnoeren, schilderijtjes en planten.

Op het park is een gezellige brasserie en er worden dingen georganiseerd als een yoga uurtje en andere dingen.

Bovendien is er een splash pad, zwembad én een toffe speeltuin.

Maar wat kun je allemaal doen?

1. Soof Retreat ligt midden in de bossen

Wat wij vooral fijn vonden, is dat Soof Retreat midden in de bossen lag. We hebben er eindeloos gewandeld over prachtige paden. De keuze aan routes was echt giga. Voor wandelaars dus een bijzonder geschikte omgeving!

Wij liepen de 2,9 km Kwintelooijen, 2,7 km Blauwe Kamer (we hebben de route wegens wateroverlast moeten inkorten), 4,2 Plantage Willem en 10,8 op de Grebbeberg.
Alle wandelingen waren echt de moeite waard!
TIP: wandel je graag, download dan de app AllTrails, ik heb hier al zoveel plezier aan beleefd! Waar we ook zijn, ik pak mijn app erbij en zoek een geschikte wandeling uit. Werkt beter dan Komoot en heeft wereldwijd prachtige wandelingen (ook fiets- en mkb-trails).

2. Ouwehands Dierenpark

Ik ben dol op dierentuinen met kinderen. Vooral degenen waar de dieren relatief veel ruimte hebben. Ouwehands is er zo een. Bovendien is het speelgedeelte zó leuk, dat ik me er ook nog kan vermaken! Het dierenpark ligt op 9 rijminuten afstand van Soof Retreat! Je kunt ook 20 minuutjes fietsen.

3. Lekkers halen in Rhenen

Wij haalden lekkers en bloemen in Rhenen. De places to be: Albert Heijn, De Goudreinet voor al je verse groenten, Smit’s Specialiteiten voor heerlijke wijn en delicatessen.

4. Militair Ereveld

Het militair ereveld op de Grebbeberg (naast Ouwehands dierenpark gelegen) is een indrukwekkende begraafplaats met een kleine expositie over wat er is gebeurd op de Grebbeberg.

5. Shoppen

Zowel Nijmegen als Arnhem zijn natuurlijk super fijne steden om te shoppen. In Nijmegen wil ik je nog even als shared diner tip meegeven: restaurant Bloom.

Al onze tips vind je in de volgende kaartjes, kopieer het gerust en pin er je eigen tips bij:

6. Lekker eten in en om Rhenen

Zoals jullie vast wel weten, houden wij écht van lekker eten. We zoeken altijd naar de pareltjes en buitencategorie restaurants voor jullie (ok, en ook voor onszelf, haha).

Zet deze zeker op je verlanglijstje:

  • Brasserie Bakkerij van Toor – voor oa een fantastisch ontbijt
  • Eetbar Bloom Nijmegen (Lange Hezelstraat 107) – voor cocktails en heerlijk shared dining
  • Brasserie Villa Grebbeoord – voor een heerlijk soepje halverwege de Grebbeberg wandeling en superfijne bediening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *