Het Grote Kabouterbos in Dronten - Wandernan

Het Grote Kabouterbos in Dronten

Tijdens ons weekend bij het Betere Boerenbed in Oosterwolde (GE) gingen we er ook even op uit om de omgeving te verkennen en zo kwamen onder andere terecht bij het Kabouterbos in Dronten. Wat een leuk stekje!

Wat is er te doen in Het Grote Kabouterbos?

Het Grote Kabouterbos - 1

Vanaf Het Grote Kabouterbos kun je een leuke wandeling maken door het bos, het zogenaamde Kabouterpad. Langs deze weg door het bos is genoeg te zien, qua kabouters…

Het Grote Kabouterbos - 8
Het Grote Kabouterbos - 9
Rondom een enorm terras ligt een speeltuin met allerlei paddestoelenhuisjes, een springkussen en een waterspeelplaats. Er is ook nog een overdekte ballenbak én je kunt bekijken hoe je eigen pannenkoek gemaakt wordt.

Lunchfaciliteiten

Je kunt prima lunchen bij het Grote Kabouterbos. Juíst, zou ik zeggen. De kids kunnen lekker spelen terwijl jij geniet van een uitgebreide lunch. Onze kinderen hadden een tosti, welke ze heerlijk op gesmuld hebben.

Het Grote Kabouterbos - 7

Voor welke leeftijd is Het Grote Kabouterbos leuk?

Het is gemaakt voor kinderen tot een jaar of zeven à acht zou ik zeggen. Laat ze waterbestendig schoeisel aantrekken, er is een waterspeelplaats en er zijn kleine geultjes met water rondom een van de kabouterhuizen. Ik zag een klein kind (met oma mee!) die met haar dure, leren en duidelijk nieuwe schoenen in de 20 centimeter diepe geul ging staan.
Voor de allerkleinsten zijn er skelters er is er een zandbakje.

Het Grote Kabouterbos - 6

Prijspeil

Als je maar op het terras gaat zitten, dan is de toegang tot de omringende speeltuin gratis!

Het Grote Kabouterbos - 2

Combineren met een bezoek aan…

Wij hebben het gecombineerd met Kampen, een rijke, oude Hanzestad. Wij waren er op zondag, we konden lekker genieten van de mooie architectuur en uiteraard waren alle winkels dicht, des te mooier voor de foto’s.

(bron: Google Maps)
(bron: Google Maps)

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *