Leuven is met name in de zomer een heerlijke zinderende stad. Zoals jullie misschien wel weten vieren onze zuiderburen van 1 juli tot en met 31 augustus ‘Groot verlof’. De kindjes zijn vrij en de ouders zoeken zich rot naar opvang. Er is dus heel veel vertier geregeld om die kleine (en grote) schatten een mooie zomer te bezorgen. In Leuven zijn de studenten even de stad uit en is het dus relatief rustig. Ik neem je mee naar het Groot Verlof in Leuven

Welke extra actviteiten tijdens het Groot Verlof in Leuven?

Op de site van Visit Leuven kun je exact bekijken wat er allemaal te beleven is. Denk aan zomerse festivals, live muziek, straattheater, pop-up rooftopbars en nog veel meer.

Wat is er te doen tijdens het Groot Verlof in 2018?

Wandernan tipt 5 zomeractiviteiten

1. Hapje Tapje

Ik hou ervan, eten. Twee dagen per jaar doet de Leuvense horeca zijn best om zich aan je voor te stellen met voordelige mini-hapjes die ze in gezellige marktkraampjes aan de man brengen. Een heerlijke, drukke bedoening, waarbij het ene restaurant nog gekker doet als het andere.
Helemaal geweldig, de toprestaurants koken de sterren van de hemel onder een ronde koepeltent naast de katedraal. Deze tijdelijke Grande Place Gourmande is echt het einde.

Het is ook leuk om de eerste dag ‘s morgens vroeg rond te lopen en te zien hoe alles opgebouwd wordt!


Huis der Burgers

groot verlof in leuven

Onder het dak van Grande Place Gourmande

 

Daffe van Zuut (rechts achter) Daffe heeft ook een leuk Insta – account die ik graag volg


Dessert… zoooooo lekker! 

 

2. Het Stadspark

In dit park is haast elk weekend iets te beleven. In dit geval Picknick en de familiebar.

groot verlof leuven

Gezellige drukte

Pop-up bib/bieb

Je kon je inschrijven voor een high tea

Springkussen gallore!

Love it… deze stadse ontspanning!

3. De Vaartkom


Een heel klein stukje buiten het centrum vind je de Vaartkom. Wandel door het Sluispark. Hier is inmiddels ook een waterspeelplaats! Bij de Vaartkom haal je een ijsje bij ijsboot Matadi, of pak je wat van het vegetarisch buffet van restaurant Noordoever (een fijne, ruime plek met kinderen).

4. Terrasjes en festivals

groot verlof in leuven
Natuurlijk zijn er overal in de stad terrasjes om neer te strijken. Wij troffen het erg (hihi) met de gezellige sfeer rondom de Romeo’s. Een soort toppers van België. Alle Vlaamse senioren gingen uit hun dak, heerlijk om naar te kijken met een gin tonic in de hand (Bar Nine!)

5. Bar|A|Muze

Bar|A|Muze is de zomerse popup rooftopbar van het M Museum. Neem de lift naar boven en chill met je vrienden en een wijntje in je hand, met prachtig uitzicht over de stad die nog nasist van een heerlijke zomerse dag. Per-fect! Booking.com

Take your pick! Ik schreef nog veel meer over deze toffe stad!
Lekker eten in Leuven
Fietsen in Leuven
7x romantisch Leuven

Klaar met Leuven? Ik schreef ook over Mechelen, Antwerpen, provincie Luik, de Vlaamse kust en Belgisch Limburg met kinderen.

Print Friendly, PDF & Email