Uitstapjes op Corfu - Wandernan

Uitstapjes op Corfu

Corfu is een van mijn favoriete Griekse eilanden. Dit, omdat het zo mooi groen is en relatief groot, de stad op het eiland voldoende normale winkels heeft en het toch van die typisch Griekse, kleine dorpjes heeft, ver weg van het massatoerisme en er voor kinderen veel dingen te doen zijn. Ik ben er twee keer geweest en heb beide keren in Gouvia overnacht, wat juist wel een toeristisch dorpje is, maar dat vind ik voor de keuze in het avondeten wel fijn. Bovendien ligt het dicht bij de stad (kwartiertje met de auto, twintig minuten met de bus), wat voor ’s avonds een groot voordeel is!

Overnachten op Corfu?

De eerste keer reisde ik naar het romantische Paradise hotel. De ligging is prachtig. In de tuin kun je heerlijk relaxen, we hebben er meer dan eens tot zonsondergang in op een zonnebedje liggen lezen.

Het ligt op een heuvel, ik vind het geen aanrader met buggy. En zeker een no-go als je slecht ter been bent. Er is een barretje bij het zwembad waar je koffie en snacks kunt krijgen. Heerlijke omeletjes als lunch bijvoorbeeld. Het ontbijt is niet erg uitgebreid, typisch Grieks zou ik willen zeggen. Voor het diner ga je lekker het dorpje in.

Met kind hebben we in appartement Govino Bay geslapen. Dat was superfijn, rustig gelegen en een groot grasveld en zwembad met barretje.

Restaurant tips

9 Muses, een heerlijke plek voor het diner. Je kunt hier echt uitgebreid eten, hier geen typisch Griekse haast. Ze zijn lief met kinderen.

Leon, fantastische Italiaanse gerechten, super kindvriendelijk.

Tzoymerka, hier kun je ook afhalen. Handig als je peuter alvast moet gaan slapen en jij pas later wilt eten.

Molfetta Beach voor een uitgebreide lunch, heerlijk met een boekje in de schaduw zitten op het heetst van de dag.

Mijn afraders:

– Vergina, nep-vriendelijkheid, ik kan er niet zoveel mee. Dit lijkt me echt zo’n tent waar je het gevoel moet gaan krijgen er ‘vrienden’ bij te hebben als je er de hele vakantie eet. Verschrikkelijke entourage, zo’n plek waar ze spontaan een sirtaki inzetten en je mee moet doen! Yuck!

– Zorba’s, zelfde verhaal…live muziek en spontane sirtaki’s. Je moet er van houden.

Corfu-stad

Corfu-stad is heel erg leuk. Als je de stad wilt bezoeken, raad ik aan dit rond een uur of vijf te gaan doen. De zon is onder en de Grieken trekken rond deze tijd ook naar de stad. Het bruist er elke avond! Een echte city-buzz. Tot een uur of negen zijn alle winkels open. Er is hier een Sephora, je kunt hier goed slapen voor slippertjes en lederwaren. Ga lekker borrelen op het plein onder de pilaren, daar waar het er Venetiaans uitziet. Je vindt in de stad heerlijke visrestaurants of je kunt er een broodje halen en dan lekker in het park opeten en mensen kijken. Daarna kun je op de Moustoxidi een heerlijk ijsje halen. Aanrader!

Doen op Corfu

Aqualand is een groot waterpretpark. Je kunt ook verblijven in het Aqualand Village, op basis van all inclusive. Een aanrader als je geen strand in de buurt nodig hebt. Anders is het echt een leuke dagtrip.

Pantokrator, wanneer je de pantorkrator op rijdt vanaf Gouvia, kom je langs de panoramabar. Een bar met een waanzinnig uitzicht (goh, zou je denken, met zo’n naam?) Een excellente plek om even een drankje te doen. Vanaf de top van de Pantokrator heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Je kunt hier ook stoppen voor de lunch.

Kassiopi, leuk dorpje met een gezellige haven, hier kun je een zwemstop of lunch inplannen. Ooit waren we hier, mooi weer, en wilden snorkelen. Alleen waren we de snorkels vergeten, dus een nieuwe snorkel gekocht, een luchtbedje, die netaan in de gehuurde Cinquecento paste. Op het strandje huurden we een bedje. Een uur later hadden we dus alles, snorkel, opgeblazen luchtbed, strandstoel en parasol. En toen kwam er toch een regenbui aanzetten…dikke onweer. In no-time zaten we weer in de auto.

Barbati, gezellig dorpje, als je hier op een willekeurig punt naar beneden richting het strand rijdt, vind je leuke strandtentjes waar je heerlijk kunt zwemmen en lunchen. Alles is hier vrij nieuw. Ik zou er niet zo snel in een appartement/hotel willen zitten, omdat veel restaurants langs de doorgaande weg liggen. Geen ideale plek met peuter in ieder geval!

Sissi-kasteel, leuk om even een kijkje te nemen, maar wel erg toeristisch! Deze zou ik hoogzomer lekker overslaan!

Agios Gordis, een groot en breed zandstrand met gezellige beach-tentjes.

Oud Perithia is een prachtig spookdorpje. Ga dat ook zeker bezoeken.


Er is 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *