De beste manier om een stad te ontdekken is om je te mengen met de locals. Nee, dat gaat je zeker niet lukken wanneer je met een Trabant door Berlijn rijdt. Sterker nog, je word instant een attractie waarvoor andere toeristen stil gaan staan en foto’s nemen. True story!

Met een Trabant door Berlijn, de ervaring

Via een mail hadden we van tevoren de routebeschrijving gekregen. Trabiworld is makkelijk te vinden. Op een zanderig parkeerterreintje staren meer dan vijftig vrolijk gekleurde Trabi’s je aan. ‘Pick me! Pick me!’ lijken ze te roepen.

met een trabant door berlijn
Je kunt hier nog even wat drinken voor vertrek
Je kunt hier nog even wat drinken voor vertrek
Gaan jullie mee?
Gaan jullie mee?
Wij namen de 'safari' erg serieus en kozen voor schutkleuren
Wij namen de ‘safari’ erg serieus en kozen voor schutkleuren
Voor de show...
Voor de show…
Tijd om in de stappen mevrouw Z!
Tijd om in de stappen mevrouw Z!

Na een korte instructie door een kordate dame of heer (‘Níet draaien, dan valt het knopje er af!) kun je op pad. Eerst gaat het hortend en stotend. Samen met vriendin Essie, oh wat ben ik blij dat zij het sturen wil! Ik doe van ‘Jah, ik moet natuurlijk foto’s maken voor mijn blog…’

Ik heb er zin in!
Ik heb er zin in!
Es, how about you?
Es, how about you?

Het autootje hikt, en wij hikken van de lach. Heerlijk dit. Opgevouwen in een oost-Duits stukje blik, spitsuur in Berlijn trotseren.

Na een kwartiertje krijgt Esther er lol in. Fluks stuurt ze door het verkeer terwijl de voorste mevrouw (via radio sta je met elkaar in contact) vrolijk ‘Go Trabi goo!’ door de microfoon brult. ‘Alle zum linke Spur!’

Met deze radio hou je contact met de voorste wagen
Met deze radio hou je contact met de voorste wagen
Schakelen!
Schakelen!

Nu nemen we pas de tijd om uit het raam te kijken. Wow! De Brandenburger Tor en de Reichstag. Links en rechts worden er foto’s van onze vrolijke colonne genomen.

Trabiworld - 18
Trabiworld - 19
Met een trabant door berlijn
Ik vraag na afloop hoe vaak het nu mis gaat. Ik bedoel, Esther is een dame die niet snel ergens van onder de indruk is, hoe brengen iets zenuwachtiger mensen het er vanaf?

Zo serieus dat mens...
Opperste concentratie

Gemiddeld zo’n vijf ongelukjes per jaar, waarvan de meeste nog op de parkeerplaats. Best veilig nog, met een Trabant door Berlijn.

Rijbewijs

Je rijbewijs wordt niet gecontroleerd. ‘We zijn de politie niet,’ zegt Axel van Trabiworld. Als je wordt aangehouden is de boete voor jou. Simpel. Hij moet nog eens terugdenken aan Reus van Borussia Dortmund, die voor het rijden zonder rijbewijs (en bovendien het reclame maken voor Opel!) een boete kreeg van 540.000. Hij reed in die tijd een Aston Martin Vanquish.
Ik heb het even opgezocht, voor gewone toeristen is dat iets minder.

Trabiworld - 21
Trabiworld - 22


Kinderen mee

Kinderen kunnen prima mee. Hou er wel rekening mee dat het met kleine kinderen maar weer gewoon ‘achter in de auto zitten’ is. Voor kleine kinderen is er een zitverhoger te krijgen. Baby’s kunnen eventueel in een maxi-cosi meegenomen worden.
Er kunnen maximaal 4 personen in de auto, hoe groot of klein deze personen ook zijn.
Vanaf vier jaar is dit goed te doen met kinderen. Vanaf ongeveer zes jaar hebben zij er zelf ook echt iets aan.

Een boeking maken

Het beste reserveer je van tevoren je tour. Zo kom je ter plaatse niet voor verrassingen te staan én die voorpret is natuurlijk ook heel leuk.

Tips:
– hou er rekening mee dat het in het najaar en tijdens de winter al vroeg donker is. Niet alleen is het lastiger om jezelf door het verkeer te manoeuvreren, ook zie je minder van de gebouwen waar je langs rijdt
– tussen 16u30 en 18u00 is het spitsuur in Berlijn. Extra spannend!
Boek jouw trabi-safari HIER.

Locatie

Je kunt je Trabi safari via Trabiworld (de enige die deze tours in Berlijn mag organiseren) combineren met een bezoek aan Checkpoint charlie en het bijbehorende museum.

Routes

Er worden maar liefst drie routes aangeboden.
De Berlin Wild East: Brandenburger Tor, Reichstag en dan richting het oosten naar de East Side Gallery.
De Berlin Classic West: in plaats van richting oost, pak je hier de Gendarmenmarkt mee.
The Wall Ride: Via Hauptbahnhof ga je richting het noorden van de stad. Deze tour duurt een uur langer dan de vorige twee.
TIP: Breek je hoofd niet over de soort tour die je gaat maken. De ervaring van het rijden in de Trabi is belangrijker dan wat je onderweg ziet!

Eastside gallery
Eastside gallery

Er is meer!

Naast deze drie tours met de een Trabant zijn er ook nog andere mogelijkheden. Zo zijn er ook twee tours per Mustang. De ‘Go West’ (langs het geboortehuis van Marlène Dietrich, een Amerikaanse diner en het Hard Rock Café) en de ‘Test de Best’ waarbij je langs de East Side Gallery rijdt. Superfun, zeker met een cabrio in de zomer!

Daarnaast start Trabiworld vanaf 2016 met tours met de Mia e-car.  Je kunt dan kiezen voor een koddige Mia e-car of een tot e-car verbouwde Trabant.

Wat denk je, zou het iets voor jou zijn?

Meer info: Trabiworld.

Ga je met kinderen naar Berlijn? Check dan ook Berlijn met kinderen

Auf wiedersehen!
Auf wiedersehen!
Print Friendly, PDF & Email