De murales van Tinnura en Bosa met kinderen - Wandernan

De murales van Tinnura en Bosa met kinderen

Toen wij vanaf Alghero vertrokken naar onze bestemming aan de oostkust van Sardinië raadde Roma van agriturismo Il Podere Monte Sixeri ons aan om zeker even naar de murales van Tinnura te gaan kijken als we naar Bosa met kinderen gingen.

Bosa met kinderen

Dit idyllisch stadje, gelegen aan de westkust van Sardinië, ligt op een dik uur rijden van Alghero. De tocht er naartoe is prachtig (en bochtig). Dit stadje mag je eigenlijk niet overslaan bij je bezoek aan dit mooie eiland.

Parkeren in Bosa

Op de hoek van Via Nazionale en Via Roma kun je gratis parkeren, de plaatsen zijn beperkt. Anders kun je op de parking van hypermarkt PAN je auto kwijt. Ik raad aan om aan deze kant van de rivier te parkeren, omdat je dan direct dat prachtige uitzicht over de stad hebt.

Stadswandeling

Wij zijn vanaf daar de Ponte Vecchio overgestoken en een beetje gaan dwalen door de stad, een wandelingetje door Corso Vittorio Emanuelle II. Heb je iets langer de tijd, dan kun je naar de kathedraal Chiesa di Nostra Signora di Regnos Altos lopen. Dat is een stevig klimmetje.

Bosa staat bekend om filigraan kunstwerkjes, dit zie je overal terug. Er is ook een museum geweid aan het handwerk.

Wij wandelden rusitg Ponte della Pace weer over, terug naar onze auto. Er hingen dikke onweerswolken boven de stad en de lucht was dik van de regen. Aan de zuidoever van de Fiume Temo was een pop-up terrasje waar ik zo aan had willen schuiven. Er hingen lampjes in de bomen, waren gezellige zitjes gemaakt en er stond een lp-speler nostalgische deuntjes te spelen.

Slapen in Bosa

Wil je een nachtje blijven slapen in Bosa? Ik ben hotel Palazzo Sa Pischedda in gelopen. Dat is een uitstekend hotel op een goede locatie, mooie kamers en een goed ontbijt.

Ponte Vecchio en de kathedraal op de achtergrond
Zicht op de rivier Fiume Temo
Fotogeniek plekje hoor!
Vanonder de Ponte Vecchio
Op de Ponte Vecchio (dit het moment waarop mijn kinderen ongeduldig beginnen te tappen met hun voeten)
Ok, nog een bootje vanaf de Ponte Vecchio
Ook de binnenstad is een feest voor mensen die houden van straatfotografie
bosa met kinderen
Lekker kleurtje Noor!
Ach Italië
Perfect imperfection
Ik bleef foto’s maken
Langs de kade
De lucht begint wat donker te worden
Pop-up terras
Oei oei! Wat donderde het!

De murales van Tinnura

Vanaf Bosa rijd je in ongeveer 15 minuten naar Tinnura, een klein dorpje in de bergen, met prachtige trompe l’oeil effect muurschilderingen. En dat waren er heel veel! Kijk mee, in dit geval zeggen foto’s meer dan woorden.

Boes en Merdules. Deze zie je heel vaak terug, ze horen bij het eiland Sardinië.

Er zijn 2 reactie's

  1. Heel mooi! Ik zag het laatst al voorbijkomen, maar volgens mij had jij het getipt. Ik kende alleen die in Orgosolo, maar dit is veel mooier.

    1. Ja, ik hoorde later dat er meer dorpjes waren! En ik vroeg me al af of iemand misschien in beide was geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *