In de rustige wijk Kriens ligt een hippe B&B, ik was er, op doorreis naar het Comomeer. Hoe is het bevallen en zou ik er terug gaan? Een eerlijke review!

Luzern08
Wat waren mij criteria?
Ik was op zoek naar een accommodatie voor 1 nacht in Luzern. Laat ik eerlijk zijn. Er was niet heel veel meer beschikbaar en wat er wel beschikbaar was, was ernstig duur. Zo duur, dat ik heb overwogen om dan maar heel ergens anders te gaan slapen. Maar we wilden heel graag hubby’s neef en vrouw in Luzern zien, dus we boekten iets in de stad. Deze bed and breakfast in Luzern was zo’n beetje de enige die we betaalbaar vonden.

Luzern09

De B&B
De kamers zijn in een statige oude villa gelegen. Bij aankomst werden we supervriendelijk ontvangen. Heerlijk! Binnen vijf minuten sloeg Pippa een keramieken ding van de commode, ook dat was geen probleem, hoewel ik me erg ongemakkelijk voelde. De kamers zijn ruim en voorzien van een een krakende houten vloer. Prachtig!

Luzern03

De bedden zijn met frisse, witte lakens opgemaakt. Alles is eenvoudig, functioneel, maar heeft toch hier en daar een persoonlijke touch.

Luzern07

De badkamer is gezamenlijk, maar laat je daar niet door afschrikken, ik heb geen moment in de rij hoeven staan. Er waren op onze (1e) verdieping 2 badkamers voor ongeveer drie kamers in totaal. Een van de badkamers is op zijn minst royaal te noemen. In die badkamer is ook een commode voor baby’s. Dikke plus! Alles voelt erg huiselijk aan.

Luzern12

De ontbijtruimte is klein maar fijn. Voor ons stond de Stokke kinderstoel al klaar wat ik echt erg bijzonder vond. Onze kleine Pippa kreeg zelfs een leuk babysetje bord en bestek!

Luzern14

Het ontbijt was een klein buffetje. Alles wat je nodig hebt. Prima koffie! (belangrijk!)

Luzern16

Luzern15


Lokatie
De wijk Kriens ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de oude stad af. Dan moet je wel een beetje weten hoe de stad in elkaar zit. Eventueel zou je het openbaar vervoer kunnen nemen, maar dat is onzin. Vanaf 5 minuten lopen heb je al leuke winkeltjes en fantastische restaurantjes. Ik vond de ligging perfect, zeker als je nog een auto kwijt moet (CHF 20 per dag ongeveer). Kriens is een oude villawijk.

Luzern02

Plussen en minnen
+ acceptabele afstand tot de altstadt
+ enorm vriendelijk personeel
+ gezellig ontbijtje
+ heel lekkere bedden
+ 8 kamers in totaal, dus kleinschalig
+ snelle Wi-Fi

B+B Luzern

– tikje gehorig, dus wanneer je daar gevoelig voor bent, neem even oordopjes mee, of vraag om een rustige ligging

Voor wie een aanrader?
– met kinderen, het personeel is enorm kindvriendelijk
– wanneer prijs belangrijk is prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend
– als je houdt van persoonlijk en kleinschalig
– wanneer een goed bed een must is tijdens je vakantie

Luzern11

Wie kan het beter overslaan?
Ik moet hard nadenken… Tja, als een eigen badkamer een must is, dan zou ik het overslaan.

Tips voor reservering
Vraag om een rustig gelegen kamer (indien mogelijk natuurlijk!). Blijf minstens drie nachten in Luzern… het is er zo mooi!

Luzern10

Ik betaalde
In september, nog hoogseizoen, voor 1 nacht met vier personen in een ruime kamer met apart bed voor Noor en een babybed (stond klaar!) voor Pippa: EUR 130,-

Print Friendly, PDF & Email