Een bezoek aan het graf van Bob Marley - Wandernan

Een bezoek aan het graf van Bob Marley

Een van mijn best gevonden artikelen was die over het graf van Bob Marley. Ik maak nu een update, want dit artikel was echt te oud. Ik vertel je alles wat je weten moet over jouw bezoek aan dit prachtige plekje.

Het graf van Bob Marley

Het mausoleum of graf van Bob Marley bevindt zich in het plaatsje Nine Miles, een half uur verder de bergen in vanaf het levendige plaatsje Brownstown met zijn markante markt. Probeer hier zeker even op een stopje te maken op de weg er naartoe.
Bij aankomst bij het museum en mausoleum wordt je van alle kanten ganja, pott en smokey’s aangeboden. Mijn advies is om het niet te kopen. Cannabis roken is verboden op Jamaica en je kunt er de bak voor in draaien. Dat je het maar even weet. En nee, je hoeft er niet te blijven, maar een nachtje in de cel met wat Jamaicaanse inmates lijkt me niet de beste manier om je vakantie te vieren.

Eenmaal in het museum krijg je een gids toegewezen. Onze gids was zo stoned als een garnaal en moest lachen om zo’n beetje alles. Het was de meest relaxte tour die ik ooit deed.

Je krijgt een rondleiding langs allerlei gouden en platina platen, gaat samen een beetje jammen. Komt ongetwijfeld hier of daar ‘een neef van…’ tegen.

Je komt bij het huisje van Bob, waar zijn single bed nog steeds staat. En ja, daar mag je even op zitten voor een foto. Of wat je dan ook wilt doen.

Ook mag je een blik op ‘inspiration rock’ werpen. Daar waar Bob vaak zat als hij bezig was met een tekst. En zijn hoofd even neerlegde.

graf van bob marley
Net als mijn gids

En dan kom je bij het eindpunt. Het mausoleum. Je mag hier alleen omheen lopen. Dus de kist zelf zul je niet zien. Het is een wit huisje op een vredige berg, in het eindeloze groen van de tropische planten.

Een tour vanaf Ocho Rios boek je hier.

Voorbereiding op je trip


Natuurlijk kun jij alle nummers van Bob Marley meezingen en weet je dat ‘No Woman No Cry’ niet gaat over dat je zonder vrouwen een makkelijker leven hebt. Nee, het betekent iets in de richting van ‘nee vrouw, huil maar niet, alles komt goed’. Interessant om te kijken is de documentaire Marley.
Lees je in op de rastafari beweging, weet wie Haile Selassie is en ga verder lekker mee met de flow.

Hotel in de buurt van het graf van Bob Marley

Is een bezoek aan het graf voor jou het hoogtepunt van de vakantie? Zoek dan een hotel in de buurt van Runaway Bay. Sowieso is dit stukje Jamaica het meest interessant. Het achterland is bergachtig en groen, groener, groenst. Hier kun je romantische tochtjes over de rivier maken, watervallen beklimmen en waanzinnig mooie botanische tuinen bezoeken. Zelfs een bezoekje aan Kingston en NP the Blue Mountains behoort tot de mogelijkheden.

Boek een hotel in Runaway Bay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *