Goedemorgen of avond lieve lezers. Bedankt dat je weer even komt lezen hoe mijn week was. Hou je vast, want het was een weekend van heel veel culinair geweld.

Maandag
Noor mag een vriendinnetje meenemen naar ballet. De hele middag blijft A. bij ons.

Dinsdag
Noor mag vandaag in een andere les meedoen en we kunnen direct kijken. Meisje, wat ben je serieus! Harde werker. De vorige dag hoorde ik haar tegen een vriendinnetje zeggen ‘ Ja, kijk, ik wil ballerina worden, dus ik geef nooit op. Ook al heb ik even geen zin.’ Proest. Oh, en als je denkt, wat is panty roze…. da’s nog wel een leuk verhaal. Ik dacht even lekker goedkoop te doen door haar panty’s (waarvan er soms een paar in de week doorheen gaat) bij AliExpress te bestellen, maar nu zie je wel duidelijk verschil met haar ballerina maatjes. Sorry mop.

We eten bijna nooit voor de tv, maar met het Sinterklaasjournaal mag de yoghurt voor de tv gegeten worden. Oerspannend… zie die gezichtjes.

 

Woensdag
P gaat vandaag voor een cursus naar Assen en blijft daar een nachtje. De dames en ik hebben een gezellige middag in de bieb waar de balletschool van Pippa is.
Overdag stuur ik hem een appje…

Ga je mee?

Donderdag
‘s Morgens realiseer ik me opeens dat dit de laatste werkdag van de week is. Ik heb weer een klein beetje van mijn focus terug en heb aan het einde van mijn werkdag voor het eerst in tijden weer eens een voldaan gevoel. P komt laat terug van zijn cursus. Hij kan nog net zijn koffer voor me leeg maken, inpakken moet ik morgen maar doen.

Vrijdag
Kids naar school en hop, de laatste spullen in de koffer. M staat voor de deur. Hieperdepiep hoera! We gaan op funweekend. Ik zet mijn Spotifylijstje aan en hop, daar gaan we. Op naar Zwolle. Om elf uur parkeren we bij het Bilderberg Grand hotel Wientjes. De kamer is schoon, dus we mogen direct doorlopen. Wat een luxe.
We stashen onze bagage in de kamer.

Hallo Bilderberg!

 

Dit ziet er in elk geval uit als een heel fijn bed!

Gezellig zitje op de kamer

Hallo hanzestadje, wat treffen we het met het weer!

Bij Waanders in de Broeren bestel ik een warme choco met anijsbol. Leuk!
Waanders is gelegen in de Broerenkerk. Een enorme boekhandel en een toffe lunchplek. Deze plek kreeg ik aangeraden door volgers. Bedankt!

De risotto met gamba’s van M.

Bij kledingwinkel Zizzi blijven we extreem lang hangen. Wát een toffe meiden in de winkel!

M verliefd op haar okergele bomber met vogeltjes.

Na het shoppen drinken we bijna de kan met framboosjes leeg. Hmm!

Villa Mooi, voorheen Villa Tovertoren heeft prachtig kwaliteitsspeelgoed en enthousiaste verkoopsters met echt verstand van zaken. Leuk!

Wij zijn uitgenodigd voor een diner in het hotel. We zijn er klaar voor!

We beginnen met een glas bubbels

Het bestek ligt klaar…. de glazen zijn gevuld.

Amuse van makreel

Feestje van kwartel, bietjes met pijnboompitjes en een geglaceerde lolly van gevogelte. Daarbij een godello. Gastheer Martijn komt uitleggen waar deze druif vandaan komt. Alleen in noord-west Spanje. (Galicië) Nog nooit gehad, wat een heerlijke, zachte wijn! Ook M, die normaal geen wijndrinker is, laat zich meenemen in Martijn’s wijnreisje.

‘Nan, ik doe alsof ik dit allemaal normaal vind, maar dat is niet zo hoor!’
Haha… Ik vind het juist een voordeel als je dit soort dingen niet normaal gaat vinden. Ik ook niet, ik blijf blij en dankbaar voor dit soort geweldig toffe trips.

De volgende gang is een spektakel aan tafel!

De omgekeerde glazen zijn gevuld met rook.

Zodra het glas wordt omgekeerd waan je je in een bos, waar een houtvuurtje brand.

Het glas wordt gevuld met verschillende zwammetjes, vervolgens wordt de soep er op gegoten. Smullen! De geur is waanzinnig en de smaak echt fantastisch. We hebben echt met ons ogen dicht zitten eten af en toe.

Een tussengerecht van corvina op risotto, schuim van zoete aardappel, salsa van olijven en een groene asperge. Hierbij wordt een fijne chardonnay geschonken.

Montepulciano d’Abruzzo. Van een klein wijnhuisje in Bolognano (niet te verwarren met Bologna) in de Abruzzen. Gelagerd op Sloveens eikenhout. Dat je het even weet ;-).

Bilderberg Wientjes

Dan komt het hoofdgerecht. Gebracht door chefkok Daiël. Hij wil best even blijven kletsen, maar eerst moeten we eten, anders wordt het koud en dat vind hij zonde. Wha! Hertenbiefstuk, stoofpot van haas, purree, overheerlijke spruitjes en nog meer paddelstoelen. Hmmm. Genieten…

Na het hoofdgerecht worden we opgehaald. We mogen mee de keuken in. Nu moet je je voorstellen dat ik mijn galapumps voor volgende week aan had. Op een spekgladde keukenvloer die net werd schoongemaakt. Voetje voor voetje slide ik door de keuken om ons te laten fotograferen temidden van de hele equipe. Whaaaaa! Hoe tóf is dit? Bedankt mannen, jullie kunnen echt geweldig koken. Jullie staan in mijn top 20. En dat is echt een prestatie. De foto moest zwartwit van M. Anders sprong haar okergele jasje er zo uit. Ik bedenk me nu dat het misschien wel eens leuk is die top 20 te publiceren…

Ik slide weer terug naar onze tafel, waar we nog woren verrast met een grand dessert.
Van links naar rechts, lolly van zoethout, oreo crunch, crème caramel, een waanzinnig lekkere brownie

Ik ga nog even door, een macaron met echt lekkere sticky binnenkant en knapperig korstje. En in het glas een crème met stoofpeertjes. Je zult begrijpen dat we hier overal een hapje van hebben kunnen nemen, maar het niet meer op konden. Wat zijn we ongelofelijk in de watten gelegd!

Nog even een foto met onze gastheer Martijn. Bedankt voor de superfijne avond!

 

Binnenkort lees je meer over ons Bilderberg avontuur. Ik vind het een uitstekend hotel, met oprecht vriendelijke en gastvrije mensen. De zorg voor de gasten is enorm belangrijk en dat merk je aan alles.Wil je er eens een weekend met je partner op uit te trekken, dan is dit hotel mét een diner een dikke aanrader. En wat is er dan fijner om gewoon in je hotel te kunnen eten en na het diner naar je kamer te gaan en heerlijk weg te zakken in het fijne hotelbed? Dat is in elk geval wat ik heb gedaan. En als social media junkie heb ik geeneens mijn telefoon meer gepakt en ben met een tevreden smile in slaap gevallen.

Zaterdag
We nemen de tijd voor ons ontbijt. Geen kindjes met plakkerige vingers. Geen broodjes pindakaas smeren. Maar gewoon, sapjes drinken. Knapperige croissants eten. Er liggen fantastische broden. En de haard staat aan…
Na shoppen, shoppen, shoppen en nog wat shoppen schuiven we aan bij de Gillende Keukenmeiden.

Blueberrie cheesecake, wat zien die berries er mooi uit zo!

Gillende keukenmeiden zwolle

Een uitstekend plek voor een uitgebreide brunch of lunch!

Tussendoor hebben we deze tassen gevuld en kilometers gelopen. Volgens M moeten we echt, echt, echt nog even naar speelgoedzaak Joeppie, waar ze verliefd wordt op Rubens Barn pop nummer twee voor haar dochter. Hopla. Nu is het geld echt op.

Sweet dreams Hoorn

We willen eigenlijk naar de film met mijn VUE pas. We kiezen voor Hoorn, maar terwijl we de dijk over rijden komen we er achter dat er geen film aansluit op onze wensen. Nu weet M in Hoorn nog wel een leuk Mexicaans tentje….
Sweet dreams. Echt een van de, zo niet de beste Mexicaanse restaurant waar ik ooit at in Nederland. De tortilla’s smaken écht zoals in Mexico. Ik vraag zelfs het adres waar ze vandaan komen. En enorm vriendelijk personeel

Deze ginger ale is tha bomb.
Van het eten heb ik geen foto’s meer gemaakt. Mexicaans is lastig mooi vast te leggen in een heel donker restaurantje 😉

 

Lieve M., bedankt voor onze top 36 uur! Je was een goed blogmaatje!

Zondag
Vandaag gaan we op verjaardag naar F die vijf is geworden. Haar vader maakt een heerlijke pompoensoep. Gezellig! ‘s Middags doe ik de laatste dingen om Sinterklaas te helpen bij vier verschillende webshops. Zo. Bijna klaar voor onze grote vriend.

De vorige whereabouts lees je hier: #190

Deze week gepubliceerd:
Kindercottage op de Kempervennen

De komende week op de agenda:

  • KNRM Reddersgala met overnachting in Huis ter Duin
  • Kapper, improvisatieles van Noor en kadootjes inpakken natuurlijk 😉
Print Friendly, PDF & Email