Een fijn adresje voor een heerlijk weekend of weekje spelen met de kinderen: Center Parcs de Eemhof.

<h2>Een bezoek aan CenterParcs de Eemhof</h2>
Ik was er in 2012. Iedereen zegt dat het een ‘mooi-weer’ park is. Ik begrijp het wel, maar dat vind ik in feite met elk Nederlands park het geval. Het ziet er allemaal toch net even leuker uit als het twintig graden is. Voor wat betreft de Market Dome, het klopt dat deze niet geheel overdekt is, maar zodra je er bent, kun je, overal overdekt lopen. Hier geen tropische beplanting, flamingo’s en een stromend beekje, maar een Mediterraanse bouwstijl.

Het zwembad is, zoals bij alle 4 en 5 ‘wing’ parken, erg mooi en tropisch. Voor tieners is de surfsimulator echt een must! Voor de hele kleintjes zijn er twee zwembaden, waarvan een met schip en glijbaan.

De restaurants; het Market Restaurant is groot en vrij ruim opgezet, bij binnenkomst links is een afgesloten gedeelte voor kinderen, wat handig is als ze van een leeftijd zijn dat ze wel alleen kunnen spelen, maar ook wel eens kwijtraken. Het Grand Cafe ligt erg leuk met uitzicht op het binnenplein in Mediterraanse sfeer. Pancakes heeft een mooi speelgedeelte en de kinderen kunnen kijken hoe de pannenkoeken gemaakt kunnen worden. In The Grill ben ik niet geweest, dus ik kan er weinig van zeggen. Een leuke extra bij dit park is Zuiderzoet, waar je heerlijke hamburgers, vis en salades kunt eten, je vind dit restaurant bij de haven.

Wat kun je nog meer doen, behalve zwemmen en eten?

– je kunt een oversteek maken met de pont naar Spakenburg (start bij de haven)

– een uitstapje maken naar Harderwijk (een half uur met de auto) en het Dolfinarium bezoeken, mocht je airmiles sparen en ze nooit gebruiken, je kunt ze inleveren voor een dagje Dolfinarium.

– shoppen in Bataviastad (40 min met de auto)

Mijn tips bij dit park:
– eigenlijk zijn alle cottages centraal gelegen, maar probeer tussen het centrum en de marina in te gaan zitten, als je zelf je cottage kiest
– de kinderdisco is echt leuk voor meisjes tussen de 3 en ongeveer 8 jaar
– kies niet per definitie voor de meest voordelige cottage, als je gebruik maakt van alle extra’s, is een VIP-cottage ook zeker een aanrader, hiermee kun je zelf je lokatie bepalen en krijg je elke morgen ontbijt aan je deur plus gratis WiFi. En dus een veel fijnere cottage met extra ruimte en een goede badkamer

Bekijk ook eens de uitgebreide Center Parcs De Eemhof review van Parkvakanties met véél foto’s!

Print Friendly, PDF & Email