De week waarin alles goed komt.

Maandag

School, paardrijden…

Dinsdag

Ochtendje bij Lotus werken. Altijd gezellig! Deze keer met wat snot.

’s Middags ga ik met Noor naar Epplejeck in Heemskerk. Een walhalla voor de paardensportliefhebber. Ze koopt een donkerblauwe cap met gefroste bovenkant, een glitterhalster, handschoenen en een poetsset. Tot ’s avonds negen uur zit ze met haar cap op de bank.

Woensdag

Noor gaat naar haar nieuwe school kijken. Ze heeft van tevoren bedacht wat er dan aan moet. Haar Hugo Boss trui, een spijkerbroek. Niet te opvallend, maar wel stoer. Ze komt met lichtjes in haar ogen terug. Dit is ‘m hoor! Deze school is de school van haar dromen.

Donderdag

Shocking.

Ik.Neem.Een.Dag.Vrij.
Ik kan me niet heugen wanneer ik dat voor het laatst deed zonder op vakantie te gaan. Ik begin de dag met werk. Haha.
Vervolgens ga ik naar C. Deze vrouw is mij aangeraden door een andere C. die het beste met me voor heeft. Een energetische healing. Echt heel bijzonder om mee te maken. Vooral omdat er zoveel praktische tips uit kwamen en er ook humor was.

Ik zal 1 leuk ding met jullie delen wat hier uit kwam. C vroeg zich namelijk af of mijn creativiteit nog wel stroomt. Ik dacht van wel. Maar na enig spitten en graven, bedacht ik me dat ik bv deze whereabouts vaak ‘vergeet’ of denk ‘wat heb ik nu te melden’. Dus ik leg uit dat ik altijd wel heel blij werd van reizen, maar dat dit door rona en mijn nieuwe situatie (lees: moest even kijken hoe ik mezelf financieel zou redden) toch even op een lager pitje heb gezet.
‘Daar kun je dus fysieke klachten van krijgen.’
Say no more! Geef mijn telefoon even aan, dan gaan we kijken waar ik heen kan…

’s Middags ga ik naar de prachtige winkels van L in Bergen. Ze laat me ongeveer 3000 items passen en is onvermoeibaar. Ik ga dolgelukkig naar huis met prachtige nieuwe items. Nu moet ik wel weer iets op Vinted zetten. Een overvolle kast, is chaos.

Vrijdag

Pizzanight bij M. M heeft net een nieuwe buitenkeuken met Bastard en die moet worden ingewijd. Kijk, wij zijn niet te beroerd om dat te regelen. M is een sportmaatje en samen met wat andere sportmaatjes, trainer Willy en gezellige onbekenden, wordt het een avond waar iedereen aan toe was.
Iets met wijn, pizza, scroppino’s to die for en oh ja… limoncello. En we weten allemaal. Het gaat altijd mis bij de limoncello.

Zaterdag

Ik drink nooit meer. Ik drink nooit meer.
Zaterdagochtend 09:00. Ik strompel de zaal in waar al mijn nachtelijke vriendinnen staan. Trainer M was van tevoren gewaarschuwd. Hij vertelt uit voorzorg waar de emmers staan. Ik zie maatje M. een back extension doen en vraag me af of ik het emmertje er onder moet zetten.
‘M. we doen geen burpees en geen kettle bell swings, dat je het even weet.’
Het wordt een beetje hangen en wurgen en vooral veel lachen. Gedeelde smart is halve smart. Daarna is het zoeken naar wie het eerst een snackbar vind die open is. FOOD!

’s Middags gaan we de verjaardagen van F en M vieren in Jump Square. Gezelligheid! Al kost het wat moeite om bij te praten. Om de 2 minuten staat er een kind voor ons neus met een probleem die variëren van ‘ik ben gevallen’ tot ‘ik heb honger’ en ‘zij doet stom’ en alles wat je maar kunt bedenken.

Zondag

We doen lekker lui vandaag. Om tien uur zit ik nog met mijn laptop in bed. Ik heb een plan! Ik bel P om te vragen of hij het ook eens is met het plan. En gelukkig, ook al zijn dit echt moeilijke dingen, vind hij het goed dat ik de meisjes meeneem naar…. *drumroll* … Milaan!

Als dat allemaal geregeld is, de vluchten geboekt en het hotel gereserveerd, loop ik naar beneden om het goede nieuws mee te delen.

Noor bestormt me met een knuffel, waarbij ik bijna een tand door mijn lip heb. Pippa begint dírect aan een lijst van wat er allemaal mee moet.
Drupels (van haar kindercoach) – iPad – lekkers (belangrijk!) – stiften (zodat ze modetekeningen kan maken, want tja, Milaan is wel de stad van de mode.
Ze zijn door het dolle heen en kunnen de komende uren over niets anders meer praten.
‘Ik hoop maar dat ik veel Engels krijg op school de komende weken, dat is wel handig voor Milaan.’

Pippa mag een nieuwe koffer uitzoeken, dat doet ze snel en vakkundig. Een zalmroze koffer komt haar kant op.

’s Middags met vrienden op een verjaardag, dat lijkt bijna als vanouds.

’s Avonds thee drinken met vriendin H.

Print Friendly, PDF & Email