Jawel! Het is zo ver. Pippa haalde haar B diploma. En ik had een echt weekend!

Maandag

Noor heeft een vriendin te spelen.
‘Nanda, waarom zijn jullie eigenlijk uit elkaar?’
Ik vind dat een stoere vraag. Ik kan me niet voorstellen dat ik zoiets vroeger aan een moeder van mijn vriendinnen zou stellen.
‘Wat leuk dat je het vraagt… ‘ En ik leg het haar zo’n beetje uit.
‘Wil je een nieuwe vriend?’
‘Dat lijkt me wel gezellig. Maar dan moet ‘ie wel heel lief zijn…’
Ze is het met me eens dat dat een vereiste is. We bespreken wat andere kwaliteiten die zo iemand moet hebben.
‘En tja, dan moet ik ook nog iemand vinden die mij leuk vindt.’
‘Dat lijkt me niet zo’n probleem.’
Ahhhhh… dát is even fijn om te horen zeg. Hoewel ik er niet dagelijks bij stilsta, is het natuurlijk wel iets wat ik me afvraag. Waarom zou iemand mij nu opeens wel leuk genoeg vinden?

Pippa komt laat thuis van een kinderfeestje. Ze heeft op haar buik in het gras liggen zingen en ze waren allemaal een zeemeermin. Later zie ik de filmpjes. Zo lief!

Verder in het nieuws vandaag: ‘Duitser zonder mondkapje schiet pompbediende dood die hem bier weigert’ en ‘Vaccinatieruzie leidde tot partnermoord in Almelo’.
We’re on the verge of a breakdown ladies en gentlemen.
Ondertussen in de kleuteropvang het vrolijke Catshuisje: crickets chirping.

Dinsdag

Het is nog kermis in het dorp. Noor heeft al haar geld al opgemaakt, maar nog steeds geen churro’s gehad. Ik zeg dat we vanmiddag uit school nog wel even churro’s gaan eten dan.

We doen het. En toch nog maar even wat muntjes voor de LaBamba, want die is echt het einde en Pippa is er niet in geweest. We houden nog 1 muntje voor ieder over. Die gaan we na het eten opmaken, aangezien we toch bijna op de kermis wonen.

Woensdag

Sporten. En heel lang doorwerken, want de kinderen zijn de komende 5 dagen bij P.

Donderdag

Boksen. Prikkie halen. Werken.

Vrijdag

Sporten, afspraak en dan doorwerken tot een uur of zeven. Tot ik alles netjes af heb. En nu ga ik twee hele dagen weekend nemen. Echt weekend. Ik voel dat dat even nodig is om niet maar door te jagen. Ik bedoel, met een eigen toko zijn er altijd nog 100 dingen te doen.

Zaterdag

Omdat ik vandaag niets mag doen, heb ik mezelf een taak opgelegd. Ik ga een taart bakken. Zoals eerder gemeld heb ik geen enkele ervaring op dat gebied. Ik vind twee dingen: a) het valt niet tegen b) wat een berg afwas voor 1 taart… Nee, ik heb er geen foto van, zo goed was hij nu ook weer niet.

Uit eten met mijn collega’s van de Vijzelstraat. Voor het eerst met 7 mensen aan een tafel. De verhalen. 7 Levens worden doorgenomen. Tijd tekort. Hoe het zit met mijn datingleven.

Zondag

Pippa zwemt af. Om half negen. Aangezien ik gister pas om 1 uur uit Amsterdam terug was, is het gevoelstijd is vijf uur ’s morgens. Trots zwemt ze haar baantjes. Ze kan inmiddels prachtig duiken en die borstcrawl is zo mooi. Trots op mijn schatje.

We eten taart, die ik voor de gelegenheid eens zelf heb gemaakt. Jawel, het is deels gelukt.

Schoenen kopen met Noor.

F1 kijken op de bank bij P. Ik val op het juiste moment eventjes in slaap. Om vervolgens het meest spannende stuk op het puntje van de bank mee te maken.

Daarna doe ik nog een een tukje op mijn oude bank en krijg ik eten.

’s Avonds komt Pippa uit bed.
‘Mama, ik ben bang.’
Waarvoor? Monsters? Ik jaag ze weg! Heksen? Bestaan niet! Mummie’s? Die kunnen helemaal niet echt leven.
‘Dat die enge mannen van de Taliban hier komen.’
Ok, did not see that one coming.
Ik probeer uit te leggen dat dat niet kan. Denkt even aan die 12 mannen uit de woestijn die zijn opgepakt in Eindhoven. Vroeger zou ik ook gezegd hebben dat een allesvernietigende pandemie ook nooit echt kan bestaan.

Deze week gepubliceerd

Deze week op de agenda

  • Pippa 8 jaar!
Print Friendly, PDF & Email