Een week waarbij ik keihard heb gesport en enorm van mijn kinderen heb genoten. Ik was hulplijn voor zo ongeveer elk denkbaar euvel. Van grof vuil tot rekenlessen, van gebroken harten tot wearables en het lanceren van pinguïns.

Maandag

Ik begin met een rondje boksen. Voor het eerst in mijn sportcarrière kijk ik op de klok en denk ik ‘ah jammer, nog maar 8 minuten’. Progress!

Superleuk! Al die reacties op mijn blog over de 10 weken challenge. Mensen die meedoen, die geïnteresseerd zijn, mensen die me hebben zien boksen en daar iets aardigs over zeggen.

Gesprek met de huisarts. We gaan terug naar B12 shots. Zou fijn zijn, want die mist in mijn hoofd draagt niet echt bij aan een concentratie en die heb ik de komende weken wel enorm hard nodig. Ondertussen komt de test van Noor negatief terug.

Tandarts, even een vriendin helpen iets naar het grof vuil te brengen.

Ik kom amper aan werken toe…

Dinsdag

Ik start mijn dag met een rondje e-Gym en ga dan snel aan het werk voor Ping de pinguïn. Deze nieuwe diffuser wordt zondag gelanceerd.

Pippa gaat gezellig TikTok dansen. Ze heeft het zo gezellig met haar vriendin.

Woensdag

Pip heeft haar nieuwe Nik&Nik trui al twee dagen aan, maar het is haar nieuwe lievelings. Ondanks dat het gewoon 19 graden is, moet deze wintertrui aan.
‘Hij ruikt nog fris!’ Dus ze vindt dat het kan.

Small group. M is jarig. Voor deze keer bestellen we geen vreetwerk, maar een bordspel.

’s Middags gaan we even naar de bieb, ijsje eten bij de Roset (ik negeer de advertentie van maar EUR 4,95 voor de waanzinnig lekker uitziende boterkoek en uiteraard ook het ijs) en halen we wat nieuwe kleding voor Noor.

’s Avonds nog even aan het werk, wat me weer een heel erg leuke opdracht oplevert! Dank M! Zin in om jouw personeel te worden ;-).

Donderdag

Het begint met een foto van limoncello. Een van mijn motto’s is ‘het gaat altijd mis bij de limoncello’. En ja. Iets met een gebroken hart. Hoe dat weer heel moet. Not a clue. ‘Sorry, ik weet dat het voelt alsof je van een flatgebouw geduwd wordt. Jammer dat mensen zulke klootzakken zijn.’ Maar gelukkig is er nog zoiets als karma. Wait for it…

Hectisch dagje. Ik begin met een gesprek over mijn lieve geldje. Ik ben echt een ondernemer die bijna alles zelf doet. Behalve de administratie. Het is iets wat ik zo verschrikkelijk stom vind. Dus dat geef ik graag uit handen.

Vervolgens vlieg ik de deur uit voor een afspraak waarvan ik niet wist dat het doorging. Waarna ik me om 14:00 vrijwillig laat prikken. Om om 15:45 een dikte van een nog niet bestaand visitekaartje te gaan voelen bij de drukker, waarna ik direct door kan, bandages om, handschoenen aan en BOKS.

Ik ga maar bij mijn moeder eten. Mama’s hebben immers altijd eten.

Nik & Nik mogen na vier dagen in de was. Hoera.

Vrijdag

Vandaag gaan we pubquizzen bij de Geus (de sportschool). Een ouderwets leuk avondje waarbij we winnen. Tuurlijk. We zijn best fanatieke hufters… Vervolgens doen we nog ééntje toe in het plaatselijke grand café.

Terug rijdend hebben we nog een goed gesprek. Sommige mensen hebben aan een half woord genoeg. A is zo iemand.

Zaterdag

Na dat laatste cocktailtje van gister in het plaatselijke café heb ik geen flikker zin om te sporten. Ik heb afgesproken met matties K en S. Ik wil ze bijna app’en dat ik niet kom als Pippa op mijn buik slaat en zegt ‘Nou mam, zo wordt het nooit wat met die tienweketjsellenggeee’.

Ze heeft gelijk.

‘Wij moeten ook wel eens iets doen waar we geen zin in hebben… ‘

True that. Weet je hoe vaak mama’s iets moeten doen waar ze geen zin in hebben? Hm? Maar nee, my lips are sealen. As usual. Beter blijven ze sealed.

Dag 13 op een rij. Morgen sla ik over, dan ga ik lekker zwemmen.

Eindelijk voel ik de rust om een film te gaan kijken. Ik zoek iets uit wat me echt heel mooi lijkt. En val in slaap.

Zondag

We zwemmen in het zwembad op maar 10 minuten lopen van ons huis. Op de terugweg zegt Pippa ‘het lijkt net of we op vakantie zijn’. Ja, eens… Net CenterParcs hier, over het houten paadje.

’s Middags ga ik naar het oude huis om daar F1 te kijken. Ik heb zelf geen Ziggo. En dit kijkt lekkerder. Prachtig om te zien die tribunes vol mensen. Niet voor de rest van de entertainmentindustrie, maar man, wat moet het mooi geweest zijn om er tussen te hebben gezeten. Het was me ook bijna gegund trouwens.

We gaan even langs de Appie voor wat boodschappen deze week. En rijden tevreden weer naar huis. Na het eten lezen we, kinderen tegen mij aangekruld, uit Cleo en Bast. Een geweldig boek over Parijs, designers, modellen, Franse woorden. Mijn meiden vinden het geweldig.


Ze zijn deze weken vooral bij mij omdat P het enorm druk heeft op zijn werk. Hij haalt ze dan even op als er wel tijd is. Het is voor mij enorm laveren met de beschikbare werktijd, maar afgezien daarvan, geniet ik enorm van de gezelligheid.

’s Avonds werk ik nog even wat aan mijn alternatief pensioenplan. Als ik wil gaan slapen komt er een app binnen, of er nog iemand wakker is. Anderhalf uur later ga ik slapen. Maar niet voordat ik even naar mijn kleine 7-jarige heb gestaard die lekker ligt te slapen. Met haar lieve, onschuldige gezichtje. Wat heb je meer nodig dat een paar lieve kinderen die de beste knuffels van de wereld geven?

Oh, en in het kader van de 10 weken challenge: – 3,4

Deze week gepubliceerd

Deze week op de agenda

  • sporten
  • kennismaken met de juffen
Print Friendly, PDF & Email