Een dagje later dan gepland, maar ja, het was een lang weekend en ik was leuke dingen aan het doen gisterochtend. Hoe is het met jullie? Al op het terras gezeten? Of met een mondkapje op in de trein?

Maandag

We krijgen bericht van Europa-Park. We hebben daar een reis geboekt staan met zes overnachtingen in de zes verschillende hotels. Europa-Park is open. Hoera! Maar,… ze gaan onze bagage niet van hotel A naar hotel B brengen. We moeten met mund-näse-kappe naar de restaurants toe lopen. Alle zwembaden van de hotels én Rulantica zijn gesloten. En de jaarpas die bij het verblijf hoort, wordt teruggetrokken. We kunnen losse kaarten bijboeken. Wat betekent dat we nóg meer gaan betalen, bij de toch al behoorlijk forse reissom (die het ons waard was geweest, we hebben er niet al te lang over getwijfeld… maar 2396 voor een zes nachtjes dat mogen we toch met een gerust hart pittig noemen?).

Exit Europa-Park. Huil.

Ik stuur een mail naar het Zwarte Woud, waar ik een appartementje op een paardenboerderij heb geboekt.

Dinsdag

Joe! De kids zijn weer vrij en ik heb ook maar even vrij genomen. Ik ga Pippa eens even lekker verwennen met nieuwe kleertjes. We nemen ook wat rokjes mee die in de kast liggen waar we nog iets bij zoeken. We worden weer uistekend geholpen bij de Kleine Doerak (Warmenhuizen). En ook fijn dat we even met zijn drietjes naar binnen kunnen.

‘s Avonds mag ik, met wederom tópweer, buiten rijden. Ik geniet me te pletter van dit uurtje.

Woensdag

Small group training. Even knallen.

‘s Middags sta ik met mijn auto drie kwartier bij ballet te wachten. Ook wel chill. Ik neem nu telkens een boek mee en Noor ook.

Donderdag

Geen idee… kids school, ik hard werken denk ik.

Ik schrijf een brief in mijn beste Duits aan de paardenboerderij in het Zwarte Woud om te zien wat de opties zijn. Kunnen we daar dit weekend even over nadenken.

Vrijdag

Wakker! En Pippa heeft dikke ogen. Oh… dat is matig. Ik twijfel of ik haar mee kan nemen naar Common Heroes (small group), maar dat lijkt me toch niet de bedoeling. Ook al denk ik zeker te weten dat het hooikoorts is.
Ik doe direct een bestelling bij Lotus Diffusers. Doe mij de hooikoorts set maar. En eindelijk bestel ik een diffuser voor de woonkamer. Ik heb er heel erg lang over getwijfeld… maar ‘s middags staat hij lekker te pruttelen met drie verschillende olien tegen hooikoorts. Pippa kan weer ademhalen. Lekker wel. Ik kocht deze beauty: River.

Zaterdag

Vandaag mag ik shoppen! Ik heb niet zoveel meer in de kast voor dit heerlijke weer. Binnen twee uur ben ik terug. Turbo! Daarna ga ik op verjaardag. En breng ik Noor naar een feestje. Gezelligheid.

Als ik thuis kom gaan we eens bedenken wat we gaan eten. Ik moet zeggen dat ik dat zo fijn vind. Dat er zo weinig hoeft op een dag, dat niet meer alles vasthangt aan een planning. Ik vraag me ook een beetje af waarom ik dat voorheen niet kon. Maar het is voor mij echt wel een harde reset geweest. Die hele c-crisis.

Ik vraag me trouwens af waarom iedereen corona met een hoofdletter schrijft. Bedoel je dan het bier of wat?

Zondag

Vannacht heb ik een mail van Appie gehad. Ze komen de boodschappen toch maar niet brengen. Sorry.
In alle vroegte ga ik naar de fysieke winkel. Het is er nog lekker rustig.
Daarna drinken we uitgebreid koffie met mijn ouders en soesjes. Alle opa’s en oma’s zijn al weer aan het oppassen, maar wat doen wij eigenlijk?

Ik laat mijn ouders daarover beslissen.

Mijn zwager heeft zichzelf een Black Bastard gegund. En wij mogen komen opeten wat hij er op gooit. Jippie! Is het niet heerlijk, die zonnige dagen, deuren open. Slippers aan. Lekker kuieren met je handen in de zakken?

Deze week gepubliceerd

Deze week op de agenda

  • bosrit (ok, dat was gister al, maar ik vertel er volgende week over)
  • een weekend naar Boerenbed Meskenwier
  • vakantie uitzoeken
Print Friendly, PDF & Email