Wat vonden jullie ervan? De dodenherdenking op die onmogelijk stille Dam?

Maandag

Vandaag is het dodenherdenking. Pippa gaat op tijd naar bed. Noor wil er bij zijn. Om vijf voor acht komt Pippa naar beneden schuifelen. Ze werkt haar kleine kontje op de bank naast me en duikt weg onder een deken. Doden herdenken. Dat hoeft niet voor haar.
‘Zien we nou straks oorlog? Ik hou niet van oorlog…’
‘Nee hoor. Wel de koningin. Kijk eens wat ze er weer mooi uit ziet!’
Dat vind Pippa ook.
Bij het zien van die lege Dam, schiet ik even vol.
Dan komt Mark Rutte in beeld.
‘Zo!’ zegt Pippa, ‘ook een lekker corona-kapseltje!’
Gniffel…

Dinsdag

Bevrijdingsdag. Ik ga maar eens een blokje om. Bij de parkeerplaats van de Karwei (ik moet wat pakket afleveren) zie ik een enorme rij. Dat is wel heel erg. Laat maar weer…
Vervolgens ga ik een rondje langs verswinkeltjes langs de weg. Ik werd door Astrid van Kookaffaire geattendeerd op deze site:

Verkoopstalletjes

Daarmee kun je (in NH in elk geval) alle leuke stalletjes vinden. Echt heel leuk!

Woensdag

Vandaag moeten we weer aan het schoolwerk. Dat hebben we gister pas om vijf uur doorgekregen, dus de kinderen mogen nog even uitslapen, iPadden en spelen. Ik ga eerst werken en zoek daarna in de schema’s. Die voor de zoveelste keer niet kloppen. Ik huil van binnen een beetje als blijkt dat ik voor 1 kind 15 pagina’s moet printen. Dat keer dertig kinderen in de klas… Dat moet toch anders kunnen?

Om zeven uur ‘s avonds vertelt Mark ons dat de kappers weer open mogen! De schoonheidsspecialisten en salons gaan allemaal weer open. Op de voet gevolgd door de terrassen op 1 juni! Anderhalve meter tussen de tafeltjes, maar soit!
Sportscholen moeten dicht blijven tot 1 september. Onbegrijpelijk. Omdat er wordt gezweten? Op de camping niet zeker die straks wel open mag.
Omdat de apparaten niet school gehouden kunnen worden? Mijn winkelwagentje kan toch ook ‘schoon’ zijn?
Zwembaden mogen wel open. Als er maar niet gedoucht wordt. Ehhh.. krijg ik dan een van chloor doordrenkt kind in mijn auto? Ik heb net nieuwe bekleding.

Maar goed, al met al een fijn vooruitzicht.

Donderdag

Het rooster van ballet is bekend. De bieb mag weer open. Bootcamp, waar ik nog een strippenkaart voor had liggen gaat weer van start. Tsjonge, ik krijg het nog druk volgende week…

Vandaag lees ik ook het bericht dat Europa-Park weer open gaat binnenkort. Hoera! We kunnen er vooralsnog niet komen, maar dit is al heel wat.

Vrijdag

Pippa moet een verhaal over haar vakantie schrijven. ‘We gingen naar de spigotwinkel. Daar kochten we een..’
‘Mam! Hoe schrijf je Fur-Real?’

Het is gênant hoeveel ik online bestel. Minstens de helft gaat ook weer terug (ja, niet zo heel erg sustainable). Vandaag haal ik een pakketje schoonheidsproducten op bij Puretrust. Monique heeft heerlijke producten van Erica voor een prijs waar ik heel erg blij van word. Ik zal ze nog even verder testen, ik overweeg binnenkort weer eens een beautyblogje te maken. Al mijn topproducten op een rij. Zou dat leuk zijn? Ik ben echt een addict als het gaat om crèmes, tubes, potjes, druppels en mooie make-up.

En de laatste tijd heb ik echt veel tijd kunnen nemen om lekker te smeren…

Nadat ik het pakketje op heb gehaald, gaan we nog even naar de Hoef. Ik koop de Penny voor de meiden, even wat leuks. En breng ook maar direct mijn vier pakketten naar het postkantoor. Ik zie mensen grijnzen. Als ik over de stoep balanceer met mijn stapel dozen.

Zaterdag

Mijn zwager en ik gaan op pad langs eetwinkels. We crossen langs het tuincentrum voor een pizzaschep, want hij is in blijde verwachting van een black bastard.

Bij de Mercato halen we wijn, lekkers voor op de pizza van morgen en moederdagcadeautjes. Bij de uitgang krijgen we nog een lekker wijntje toegestopt. Het is een mooie dag.

Bij thuiskomst ga ik even lezen in de tuin. Hoera noise cancelling headphone. Lummelen. Wat zijn we daar extreem goed in geworden de laatste tijd!

Rond vier uur maak ik aanstalten om een salade van snijbonen te maken. En lekkere kruidenboter. De bbq gaat aan met een worstje erop… we lezen de Penny, nippen van de wijn die ik mee had.

‘s Avonds. binge-watchen we Vis a Vis. Af en toe duik ik achter mijn deken weg. Zo ranzig vind ik het soms.

Zondag

Moederdag! Ik lig al even wakker in bed. De kids stonden er om half zeven al, maar die zijn naar beneden gestuurd. Moet ik wachten, of toch een naar beneden gaan? Ik weet het niet.
Noor ziet me over de gang lopen.
‘Hoi Mam! Wil jij even lekker douchen?’
Nou.. misschien wil ik eerst een dikke kus ofzo? Denk ik in mezelf. Niet veel later zit ik op bed met een berg tekeningen. Hartjes, een foutloos ‘fijne moederdag’ van Pippa, fijne cadeautjes.
Nog voordat ik het gekregen heb ‘Mam, mag ik dat tasje hebben.’
Tja.
Ik besteed de dag vooral aan lekker uitgebreid douchen. En ik laat mijn gedachten alvast over komende week gaan. Heb ik al zin in de ratrace? Neuh. Maar er komen allemaal lange weekenden aan. Wil ik eigenlijk naar een vakantiepark? Ja en nee. Een andere omgeving is altijd goed, maar zonder faciliteiten? Dan wacht ik liever even en geniet van thuis klussen en goddelijk eten.

Hebben jullie al weer tripjes in het vooruitzicht?

Deze week gepubliceerd

Deze week op de agenda

  • school
  • paardrijden
  • small group training
  • bootcamp
  • spierpijn
Print Friendly, PDF & Email