Een week waarbij ik van tevoren ongeveer van minuut tot minuut wist wat ik moest gaan doen. Daar doe ik het meestal niet zo goed op. Maar in het weekend had ik helemaal geen plannen en dat kwam wel even heel erg lekker uit… Rust in de tent. Sorry, heel weinig foto’s deze week!

Maandag

Kids na twee weken weer naar school en ik lekker aan de slag. ‘s Middags gaan ze ook nog ergens spelen…
‘s Avonds ga ik naar een small group training om deze in te halen. Helaas blijkt de training al een uur eerder te zijn begonnen. 
‘Dat is mijn manier om je naar sportschool te krijgen,’ zegt S op de app. Ik moet lachen. En ga maar op een apparaat staan. Wat jammer is, is dat ik geen koptelefoon bij me heb. Nu moet ik wel ergens naar kijken. Het apenhonk is altijd mijn favo uitzicht in de sportschool. Daar lopen van die ‘mannetjes’ die elkaar op de biceps slaan. Meer rondjes lopen dan een gewicht op te tillen (hoeven ze ook niet, ze barsten uit hun shirt) en overdreven hard lachen. Ik vermaak me prima… Daarna reageer ik me nog even af op een bokszak. Vroeger had ik dat nooit gedurft. Want, het maakt herrie en ik weet dat mensen dan kijken (en in mijn hoofd denken die mensen dan, wat moet dat propje daar bij die bokszak). Nu denk ik, lekker boeiend of en wat een ander daar van vind. Prettig wel… 

Dinsdag

Na twee weken eindelijk weer fitboksen. Juf M is echt een heel goede motivator. Altijd een heel erg leuke en gevarieerde les (en steeds drukker!). 

Daarna snel aan het werk. ‘s Avonds mag ik op paard Patience rijden en daar ben ik wel heel erg blij mee na mijn vorige avontuur op Xyra. Ik kijk uit naar de tijd dat ik straks lekker naar buiten kan om een buitenrit te maken met nichtje M.

Woensdag

Overdag werken, ballet en ‘s avonds snel door naar Y. Zij heeft een prachtig boek geschreven, wat ze voor me signeerd en meegeeft voor de meiden. Wha! Wat heb ik een leuk werk! Kon werken maar altijd zo leuk zijn. Y vertelt prachtige verhalen. Van groepsreizen (haha!) en haar vorige werk. 

Donderdag

Qua werk is het echt een kutdag. Soms kun je nog zo je best doen voor iemand. En denken ‘ach een uurtje meer of minder maakt niet uit’ en dan nog word ik op bizar botte wijze afgeserveerd. Zo arrogant en haatdragend. Ik kan er niets mee als mensen niet meer zakelijk kunnen zijn. Kijk elkaar aan, zoek een oplossing, denk ik dan. Een paar jaar terug had ik nog wakker kunnen liggen van zulke dingen. Nu mocht ik donderdagmiddag lekker een half uurtje knock out trainig doen bij Common Heroes (kickboksen). Boo-yah! Lekker wel. Alle frustratie direct in de pads gepompt en klaar. 
Schoonzus N belt of ze een hapje mee kan eten. Uiteraard. Gezellig! Daarna komt de hele familie nog even binnen vallen. En kijken we filmpjes van rollercoasters. 

Vrijdag

We mogen kijken bij zwemles en Pippa krijgt sticker 4 (van de 5). Ze kijkt ongelofelijk trots. En Noor en ik juichen haar toe. Wat een knapperd. ‘s Avonds doe ik in alle rust de boodschappen voor de komende week. Ik heb besloten dat ik niet langer rekening ga houden met elke individuele wens. Jammer dat als iemand geen champignons lust. Of geen broccoli. Of kip. Of weet ik veel wat. Op deze manier kan ik een stuk gevarieerder eten… Sorry guys. Mama heeft een missie. 
Ik val in slaap bij Nova Zembla. Het begin vond ik verrassend leuk trouwens. Een mooi stukje Amsterdamse geschiedenis.

Zaterdag

Noor gaat zeemeerminzwemmen, daarna gaan we samen nog even naar de Decathlon. Ik kom af en toe een sportbroek tekort. Noor en ik kunnen daar uren rondlopen. Noor wil heel graag nog meer sporten en zo ongeveer alles lijkt haar leuk. 
Of we vandaag wat kunnen gaan drinken vraagt vriendin I. Ja dat kan. Alleen probeer ik even iets te bedenken waardoor dit niet uitloopt op een calorie-fest. Ik besluit met de auto te gaan. Dus maar één wijntje. En van tevoren kondig ik aan dat we geen bitterballen (of iets van dien aard) gaan bestellen. En zo geschiedde. We hebben een gezellige avond bij IJzer. 

Zondag

Na een lekker ontbijtje gaat P naar spinning. Noor wil eindelijk nu wel eens met haar parfum laboratorium aan de gang. We prutsen lekker met olie, water, pipetjes en spuitflesjes. Voor Pippa vind ik een roller die ze kan vullen. Ze maakt een heerlijk parfum met vanille en citrus. Ze straalt. En laat haar roller op de plavuizen kletteren. Fuck… 
Huilen! 
Zo sneu…
Ik plaats direct een bestelling bij Lotus voor een nieuwe roller en ook twee parfumflesjes. 

Zo’n parfumlab is echt heel leuk overigens! Zijn jouw (kleine) meisjes into de make-up, en houden ze van mengen, kijk er dan eens naar… Nu voor minder dan de helft!

Daarna maak ik het hele huis schoon… poetsen, boenen… soms kan ik zo blij worden van het resultaat. 

‘s Avonds ga ik met N voor haar verjaardag eten bij de Kolonist in Heerhugowaard. Superlieve mensen daar. Heerlijke avond!

Deze week gepubliceerd

Deze week op de agenda

  • baby M knuffelen
  • boksen, boksen, boksen
  • weekend Katjeskelder

Afvalrace

Afgevallen: 11,3 kg
Cheats deze week: een wijntje op zaterdagavond, wijn op zondagavond en een lavacake
Gesport: 5x cardio, boksen, paardrijden, knockout training, small group
Het gaat een stuk minder makkelijk nu. Dat komt enerzijds door mijn weekenden (altijd wat gezelligs) en een vakantieweek waarin ik niet constant ben bezig geweest met ‘goede keuzes maken’.  Mijn  opdracht is nu van maandag een minimale caloriedag te maken die evengoed heel erg lekker is. Ik heb het al bijna op papier staan. 

Print Friendly, PDF & Email