Ik zit hier lekker met een playlistje ‘chillhop’ (geen idee waar die term nu weer vandaan komt) aan en een lekker ‘bakkie’ koffie. Even de week resumeren.

Maandag

Heel hard werken. Veel kindjes in huis.
‘Nanda, wat doe jij eigenlijk voor werk?’
‘Ik maak websites. Enzo. Bijvoorbeeld die van jouw buurvrouw.’
‘Ah. Echt? Kan jij dat?’
Ander vriendinnetje, giechelend: ‘Moet je daar een nerd voor zijn?’
‘Beetje wel.’
‘Ik vind jou geen nerd.’
‘Geeft niet, andere mensen wel.’
Dan doen ze een rondje zuchtend van oh en ah langs al mijn washitape’jes. Gezelligheid.

Ballet. Sportschool.

Dinsdag

‘s Morgens boksen. Het gaat redelijk. Na een half uur zijn mijn spieren wel een beetje moe. Volgende week eens vragen hoe ik die in de tussentijd nog meer kan trainen… Of wat ik er voor moet doen.
Uit school kopen we nieuwe sportschoenen voor mij. Joehoe! Met goud. Ik heb ze verdiend.
‘s Avonds paardrijden, het gaat heel erg lekker. Volle bak deze les, de nieuwe meneer zegt dat hij blij is dat ik er volgende week niet ben. Haha. En bedankt.

Woensdag

Vandaag vergadering. Duurt lang. Iets met eieren. Ik gok dat de samenvatting op 1 a4tje past.

Donderdag

Work, work, work. Ging niet zoals ik hoopte. Strontsjaggerijnig en een licht gevoel van stress. En dat heb ik niet zo heel vaak eigenlijk. Niet over werk in elk geval. Om vier uur heb ik nog een afspraak. Daarna mag ik lekker mijn bakje eten ophalen bij MamaMieppie. Súper handig. Geen troep in de keuken. Snel op tafel.

Vrijdag

Eerst even naar de small group training van Common Heroes. Het gaat lekker. Aan het einde gaan we roeien. M heeft in al zijn wijsheid besloten dat we best eens 400 meter kunnen roeien in 90 seconden. Mijn schoenen vliegen een voor een uit. Strappies moeten worden aangetrokken. Kut… Ik red het net niet.
‘Ik denk dat je het zonder die schoenen wel had gered.’
Ik ook, ik zou het bijna nog een keer willen proberen. Bijna zeg ik.
Na het trainen drink ik deze keer maar even geen koffie. Snel door naar mijn bureau. Vervolgens zwemmen met Pippa.
‘s Avonds gaan we eten en een klein drankje doen in ‘t durp. Lekker. Gezellig.

Zaterdag

Bij nacht een vrouw, bij dag een vrouw, ik ga mee naar het zwembad.
Naar de verjaardag van F.
Naar de verjaardag van T. (waar een kind de hele visite onder spuugd en de muur, en de nieuwe schoen van oma M.)
Naar de verjaardag van M. (lekker gegeten hoor D.). M en ik gaan samen een buitenrit doen als het een beetje mooier weer wordt. Ik heb er nu al zin in!
Om acht uur ga ik op de bank zitten met een beker thee. Om kwart over acht lig ik te tukken. Wel bij een onwijs leuk programma trouwens. Ben je ondernemer. Ga zeker even Million Pound Menu kijken op Netflix.

Zondag

Vandaag wapent Nederland zich tegen storm Ciara. Na een lekker ontbijtje doe ik de weekboodschappen. Je kunt een kanon afschieten in mijn favo AH. Heerlijk! Ik ben binnen een half uur weer buiten.
Thuisgekomen pakken we de schaatsen in. Ook op de ijsbaan is bijna niemand. Wat lekker! Ik oefen net zo lang tot ik met rechts pootje over kan. Het gaat echt heel lekker en eigenlijk willen we niet naar huis, maar er moeten nog een paar dingen gebeuren. Noor moet haar spreekbeurt van morgen nog even een keertje doornemen. Ik luister het nog eens aan. En ik ben fakking trots op haar. Ondanks dat ik best even het moeten mopperen dat ze er veel te laat aan was begonnen. Ze heeft een goed verhaal. En interessant. Over Boyan Slat. Plastic Soup. Interceptors en Ocean Cleanup systeem 002. Samen met vriendin E heeft ze bedacht dat ze gaan laten zien hoe plastic voornamelijk drijft. En hoe de gyres / garbage patch zich ontwikkelt. Door met een lepel door het water te roeren en stroming na te bootsen. Ik vind het clever bedacht.
Ze vraagt of het limoennetje een visnet mag zijn waar ze een schildpad in wikkelt. Noor. Je komt er wel.
Ik probeer na te denken over de vakantie. Of vakanties. En weekenden weg. Eigenlijk willen we wel weg, maar ik vind het best ingewikkeld om te bedenken waar dan, aangezien we al een half jaar niet weg zijn geweest en het dus wel per-fect moet zijn. Bij mij gaat het dan zo.
Laat ik een huisje in NL zoeken. Hey wacht, Marokko is ook leuk! Of misschien een AirBnb in Antwerpen? Lille? Parijs? Berlijn dan? Luxemburg heeft tegenwoordig ook een Mama Shelter hotel. Wil ik heen en what about een leuke boerenbed. Droste’s Boerderijlodges. Die zijn ook enig. Ja. Misschien tijdens de hemelvaart? Pinksteren?
En zo staat er nog steeds niets geboekt.
Gaan jullie weg? En zo ja, waarheen dan?

Deze week gepubliceerd

Deze week op de agenda

  • ondernemersbijeenkomst
  • autohuur boeken met N (kijk, nu zit het in mijn systeem…)
Print Friendly, PDF & Email