Al met al een week in het teken van de sport!

Maandag

De meisjes komen uit school. Noor moet even aan haar huiswerk en verder met haar spreekbeurt over Boyan Slat en plastic soup. Ik werk nog even. Als ik later langs de kamer van Noor loop laat Pippa weten dat ze nu ook bezig is met een project. Ze doet het over de zon. Pippa is erg geïnteresseerd in het weer, de wolken en de zon en zit vaak naar de lucht te staren. Dat weet ze ook wat voor weer het gaat worden. En ze heeft het eigenlijk ook altijd bij het rechte eind. 
Ze is al een heel eind laat ze weten. Noor heeft haar geholpen om met behulp van Google iets over de zon te vinden. 
Ik zie de tekst die Pippa uiterst secuur heeft overgenomen: ‘www.ripleysbelieveitornot.com’
Morgen wil ze verder met haar project… 
Het is kijkles bij ballet. Noor en haar bestie F lijken aan elkaar geplakt te zijn. Het is weer prachtig…

Dinsdag

Paardrijden. Xyra. Zodra ik haar vast zet in de box, begint ze weer te protesteren. Mijn paardrijmattie M. vraagt of zij dan Xyra maar op moet zadelen. We ruilen. Ik voel me een superkneus. Maar het gaat goed, ik stap met een iets beter gevoel op een gezadeld paard en rij ontzettend lekker. Winst.

Woensdag

Om tien uur hoor ik dat de staking doorgaat. Om kwart over een zit ik op school om het letterfeest van Pippa bij te wonen. Volgende week is het woensdag studiedag en wordt er donderdag en vrijdag gestaakt. Ik vraag me even af wanneer ik dan in godsnaam moet werken.
Maar het letterfeest is geweldig leuk. Pippa glundert en straalt met haar zelfgemaakt muts met een propeller er bovenop. Vervolgens gaan we door naar de kijklessen bij ballet. Als P er ook is los ik hem af en ga ik met Pippa naar huis om eten te maken.
Omdat ik morgen waarschijnlijk wel ergens patat ga eten, ga ik zelf nog even naar de sportschool ‘s avonds.

Donderdag

Jumping Amsterdam! Joehoe! Wat een topdag! Zitten, paarden kijken, het verveelt niet snel. Later lees ik in de krant dat een of andere dierenclub heeft gezegd dat de paarden onder verschrikkelijke omstandigheden hun kunstjes moeten vertonen.
Huh? Deze paarden worden als goden behandeld. Ze glimmen aan alle kanten, hebben geen vuiltje op hun hoeven, en brandschone bontjes om hun singel. Ok, misschien horen paarden wel geen brandschone hoeven te hebben, maar ongelukkige paarden zullen deze ‘kunstjes’ sowieso niet vertonen lijkt me zo.
We zijn op de eerste dag, wat leuk is, is dat er veel jongen paarden meerijden en dus niet alles perfect gaat. Er loopt er wel eens een dwars door een hindernis en ze rennen nog wel eens weg.
M. bedankt voor de topdag!

Vrijdag

Eerst even sporten met mijn Common Heroes matties. We zijn alledrie kapot aan het eind. Was het nu zo zwaar of waren we zelf zo slap? We komen er niet uit bij de koffie.
Daarna probeer ik nog wat te werken, maar het is net of de hele wereld me niet snapt. Zelfs ABN Amro wil niet meewerken.
Na de zwemles, bieb, brillen ophalen, lukt het me niet om de boodschappen te doen. Er gaat iets mis.

Zaterdag

Joehoe! Vandaag mogen Noor en ik naar het HUP hotel in Mierlo. In dit prijswinnende hotel draait alles om sporten en bewegen. Bij aankomst gaan we eerst even een potje midgetgolfen, daarna lekker lunchen, zwemmen, bowlen en genieten we van het aangeboden tweegangen diner.
We kijk in bed naar mr. Bean, een danswedstrijd op de BBC en een stukje Sterren Dansen op het IJs.

Fijne kamer!
Ik begrijp echt niet dat mensen wel eens zeggen dat ik arrogant kijk…
Lekker chique
Heerlijke rundermedaillons!

Zondag

Na een heerlijk ontbijtje gaan we naar de fitness. Eigenlijk mogen daar geen kinderen onder de 16 jaar komen. Maar er werd voor ons een uitzondering gemaakt. Prettig wel.
Trainer R kijkt ons eens aan en zegt dat we een beginnersrondje gaan doen. We doen krachttraining op apparaten, wat Noor echt heel leuk vind om te doen. Tandje erbij soms zelfs, als het kan. Leuk! Daarna mogen we op de Function vloer spelen met een groot touchscreen waar allerlei oefeningen op staan. Zo kun je kiezen op materiaal of spiergroepen. Noor heeft de spanningsboog van goudvis na een uur. Ze springt drie keer over een touwtje heen, wil dan graag met een bosubal spelen en op een Balance board staan. Nee, ik begrijp wel waarom kids niet op een fitness thuis horen.

We mogen laat uitchecken (lekker!) dus kunnen nog net even douchen en dan mag Noor kiezen. Het Philips museum in Eindhoven of toch liever naar de Monkeytown die bij het hotel is inbegrepen. Ze kiest voor Monkeytown.

Meer lezen over ons avontuur? Later deze week publiceer ik een uitgebreid artikel over dit super familievriendelijke hotel.

Morning Noor #FITGIRL
Spelen!

Deze week gepubliceerd

Deze week op de agenda

  • escape room
  • rommelmarkt

Afvalrace

Back on track. 9,1kg afgevallen. Broeken worden een beetje wijd…
Sporten deze week: lateral, boksen, paardrijden, lateral, small group training, krachttraining/cardio.

Print Friendly, PDF & Email