De vakantieweken zijn voorbij gevlogen en ook weer niet. Als ik denk aan de avond voor de vakantie, kerstdiner op school, dan lijkt het eeuwen geleden. Ik heb voor jou even twee weken samengevoegd. Pak een bak koffie.

Maandag

Het is mooi weer, dus ik dirigeer de kids naar buiten. We nemen de spacescooter mee en gaan een rondje om het meer. Dat rondje is voor kleine kinderen net te lang. Dus halverwege begint de muiterij. Ik besluit dan maar even voor een gemakslunch te gaan. We eten een tosti bij Lovers & Hunters.
Daardoor kom ik bijna te laat bij de huisarts voor mijn B12 shot. Ik ga maar even op mijn sokken mee met de assistente, want mijn bergschoenen zitten onder de klei… Charming!

Dinsdag

Ik begin met een rondje boksen. Daarna douchen en op pad voor wat laatste boodschappen. Vervolgens mag ik even naar de Decathlon voor nieuwe sportbroeken. De andere beginnen een beetje ruim te zitten en ik kom kleding tekort. Daarna even naar de Indische toko om heerlijk eten te halen voor vanavond. Yummie!

Woensdag

Een heerlijke brunch, waarbij ik best veel kan laten staan en vooral geniet van de anderen die zitten te smullen.

Als ik onder de douche sta, hoor ik mijn zwager en schoonzus die spontaan langskomen voor wat koffie. En lekkers. En een spelletje Kiezen. Nog nooit gedaan, rete-gezellige uurtjes.

Ik blijk wat verkeerd te hebben gedaan met de boodschappen. Ik heb weinig voor de choco-fondue van de kinderen. Maar ik heb wel een hele bak granita in de koelkast. Ik wissel de helft van mijn granita met de marshmallows uit het kerstpakket van mijn zwager. Kijk, zo komen we er ook.

Als het nichtje dan maar mag komen om een vorkje in de choco-fondue te hangen. Uiteraard!

Vrienden R & E en hun dames arriveren. We maken een kerst tarte soleil. En GT’s.
En pizza’s voor iedereen, bij wijze van voorgerecht voor ons en hoofdgerecht van de dames.
Zij een choco-fondue, wij granita.
Dan maken de mannen varkenshaas. Zonder broccoli, want die was Kooppie vergeten. Er is wel spinazie. Kun je ook leuke dingen mee doen.
Er volgt een te late discussie of je Pommes rouge nu wel of niet moet bedekken onder paprikapoeder. De varkenshaas is lekker.
Niemand heeft meer zin in een dessert. Ook al zitten er macadamia’s in.

Donderdag

Mijn ouders komen brunchen. Wat een feestje! Ik heb allemaal heerlijks op tafel staan. Met als toppertje, paling, op witbrood. Ja, daar kan ik niet aan voorbij gaan. Er zijn grenzen.

‘s Middags maak ik een lange wandeling, ik heb pijn in mijn rug en ben het binnen zitten zat. Het is prachtig weer. Omdat ik alleen loop en mijn telefoon bijna leeg is, heb ik even tijd om het afgelopen jaar te reflecteren. En te bedenken wat er goed gaat en wat er beter kan.

Vrijdag

Small group training. Niet dat ik er zin in heb. Maar het valt niet tegen, het trainen. Daarna is het douchen, boodschappen doen, allemaal dat soort kleine dingen. Weinig spannends in elk geval.

Zaterdag

Ik slaap een beetje extra. En daarna gaan we naar Frozen II. Wat een heerlijke film. Vooral het stukje waarbij sneeuwpop Olaf even snel uitlegt wat er tot nu toe gebeurd is. Af en toe kijk ik naar Pippa’s gezichtje die vol bewondering naar Anna en Elsa kijkt. Heerlijk!

Zondag

We hebben afgesproken met Shere, Paul en de kinderen (van blog Shere y Paul) in het Spoorwegmuseum (want, allebei in het gelukkige bezit van een jaarkaart). Niet te missen attractie volgens de mevrouw aan de kassa: de Vuurproef. Dus daar starten we onze tocht door dit magisch versierde museum. Het is zo sfeervol. Buiten zijn wat foodtrucks, kunnen kinderen marshmallows roosteren, binnen vechten de geuren van wafels, glühwein, chocomel en ander heerlijks in je neus om aandacht.
Noor wil al ongeveer drie jaar schaatsen, maar op een of andere manier kwam het er niet van (lees: ik zag het niet zo zitten om twee kids tegelijkertijd te leren schaatsen en zelf te blijven staan). We halen schaatsen op (is bij de prijs van de entree inbegrepen!) en stappen onwennig op het ijs. Noor durft wel redelijk, want die heeft rolschaatsen. Pippa houdt zich vooral vast aan het hek om de ijsbaan heen.
Pippa gaat gestaag richting de krabbebaan. Daar zijn ook wat toestellen om je aan vast te houden. Na een half uur heeft ze eindelijk een rekje. Ze valt, staat op, valt, staat op. Ze verbetert telkens en geeft niet op. Wat knap is, want Pippa is er een die soms net even te snel roept dat ze iets vast niet kan.
Met een lach op haar gezicht blijft ze proberen. Het gaat steeds even beter. Drie kwartier later vraagt ze of ze nu die grote baan op kan.
Ehhh,… daar gaat het best hard en Noor had inmiddels bijna een schaats in haar gezicht. Langs de buitenkant gaat ze, zonder rekje. Ze valt nog net zo vaak, maar ze glundert.
Ok, later deze week nog eens schaatsen, ik vind het zelf ook wel weer tof eigenlijk!

Na een gezellige lunch gaan we verder langs de attracties. De draaimolen, het theater (mag je best overslaan, vind ik). Een nagebouwd dorpje, stalen monsters en nog veel meer. Topdag!

Maandag

Ik moet even kletsen met Sam over mijn voeding. Wat gaat goed, wat kan beter. Daarna breng ik Noor naar de Dapperstal. Zij gaat met vriendin F met pony’s spelen. Enorm leuk!

Als ik haar ophaal komt zit ze onder het stro. F*ck. We moeten op kraamvisite. Zo kan ik echt niet aankomen. Eerst weer langs huis. Zucht. Geen tijd meer om een kado te scoren. Dubbel zucht.

Maar als kindje M bij mij ligt is het weer goed.

‘s Avonds ga ik nog even naar sportschool

Dinsdag

Oudjaarsdag. Ik heb er niet zoveel mee. P gaat mee boksen. Hij snapt dat ik het leuk vind. Als ik mijn tweede streefgewicht haal ga ik Knock Out Trainingen boeken. Dat is 1-op-1 kickboksen. Joe. Duurt nog tot eind januari denk ik.

Oudjaarsavonds is rustig. We eten wat met vrienden. Doen een spelletje. Wachten tot net twaalf uur is.
Pippa is om half negen naar bed gegaan. Ik moet haar wakker maken voor het vuurwerk.
Het is ongelofelijk mistig. Zo erg heb ik het nog nooit van mijn leven gezien.
Vuurwerk kijken is dus nogal lastig. We horen enorme knallen, maar zien echt bijna niets. De kinderen vertrekken dus ook al weer snel naar binnen.
Om een uur gaan we naar huis. Ik moet mijn raam open draaien om ergens een middenberm te kunnen zien. Tsjesus!

Op een mooi jaar lieve volgers!
Ben je het zat Pip?

Woensdag

Nieuwjaarsdag. We staan relaxed op. Ontbijten lekker en trekken er dan op uit met de ‘nieuwe’ schaatsen van Noor en Pippa. Ik heb gister via Marktplaats twee paar schaatsen gekocht.
Ze staan er lekker op en het is niet al te druk op de ijsbaan. Tof! We zwieren twee uur lang rondjes. Het is zó leuk om Pippa zo bezig te zien. Vallen, opstaan, vallen en doorbijten.

Thuis even lekker warm douchen en dan naar mijn ouders om boerenkool te eten. Heerlijk! Dat smaakt extra goed na zo’n middag. Noor blijft slapen.

Donderdag

Om half tien wordt Pippa opgehaald en ga ik snel aan het werk. Even wat puin ruimen en overzicht creëren. Ik heb een heerlijke flow te pakken. Lekker!
‘s Avonds heb ik het gevoel te weinig te hebben gedaan. Ik app vriendin G voor een rondje om het blok. We lopen een uurtje in het donker en praten even bij.

Vrijdag

Ik start met een uurtje small group met koffie na. Het is die koffie waar ik het voor doe.
‘s Middags voel ik dat ik nerveus wordt. Ik heb twee rijlessen die vervielen vanwege de feestdagen ingewisseld voor een half uur privé-les. Op dat ene paard die laatst zo nerveus was.
Juf V., de lieverd, is geduldig met me. Ze praat haast tegen me zoals ik ook tegen mijn kinderen praat als ze ergens bang voor zijn. Paard Xyra probeert natuurlijk wel nog weg te rennen bij hetzelfde punt waar we vorige keer ook ergens gestokt waren.
Maar het werkt. Na een half uurtje heb ik weer vertrouwen in mijn eigen rijkunsten en het paard.
‘Het is zo jammer, want je vind dit zo’n leuk paard. Zou zonde zijn als je er niet meer op durft.’
Ik high five juf V. Wat ben ik blij dat ik dit zo gedaan heb.

Zaterdag

De kinderen willen niet zoveel. Maar ze moeten eigenlijk allebei nog wat nieuws. We maken een leuk rondje. Bieb, ballenbak van de Karwei, naar Amazing Kids, lunchen in Schagen en dan terug naar huis.
P haalt een kast op die we bij Karwei hebben gezien en begint aan de klus om het in elkaar te zetten. Ik verheug me op het feit dat straks eindelijk al mijn Havaianas naar beneden kunnen. Iets wat ik al jaren wil.

Ik vind een paar rollerblades in de schuur die even opgeknapt weer prima een ronde mee kunnen

Zondag

P gaat verder met de kast. Joe! Hij is klaar! Alle slippers worden naar beneden gesleept. Het blijkt niet te passen allemaal. Het zijn inmiddels zo’n 90 paar denk ik. Ik baal als een stekker, waarom heb ik hier niet langer over nagedacht? Ja, ik weet het. Zo’n verzameling hebben is niet van deze tijd. Maar toch, ik wilde ze graag in 1 overzichtelijke kast. Grr.
We gaan maar naar de ijsbaan. Daar draait een dj en kun je plaatjes aanvragen. Pippa vraagt ‘niets is cooler dan kerstmis aan’.
En dan is die lange kerstvakantie weer voorbij! Wat jammer, maar we hebben er dubbel en dwars van genoten. Voor het eerst in jaren zonder zieken!

Stoere…

Deze week gepubliceerd

Deze week op de agenda

  • werk!
  • filmpje

Afvalrace #301

  • afgevallen sinds juni: 7,8 kg
  • sporten: Body Pump, fitboksen, wandelen, small group en schaatsen
  • cheats: kerst, verse stroopwafel, popcorn en snackavond, nasi van Djaya Makmur
  • afgeslagen: tweede kerstdag avond, marshmallows, brownie

Afvalrace #302

  • afgevallen sinds juni: 8,4 kg
  • sporten: lateral, fitboksen, schaatsen, wandelen, small group, paardrijden, schaatsen
  • cheats: broodjes pulled pork, GT, prosecco, chips, patat en een lekkere lunch
  • afgeslagen: de rest van de drank, te weinig…

Print Friendly, PDF & Email