Driehonderd keer heb je kunnen lezen hoe mijn week was. Man. Wie had ooit gedacht dat ik dat bijna zes jaar zou volhouden? Of jullie…

Maandag

Eerst een gesprek met Sam van Common Heroes over mijn eten. En even wegen. Het gaat echt supergoed.
‘s Middags vind ik twee oude spijkerbroeken die ik aan kan! Yay me! Met Pippa ga ik, met haar LOL glamper naar de winkel. Hij kan niet meer in elkaar. We krijgen het geld van Sinterklaas terug, want bij Toychamp is er geen glamper meer. Pippa pakt het wonderwel prima op. Ze mag er een nachtje over slapen, wat ze wil. Een nieuwe glamper of toch liever iets anders?

Dinsdag

Op paardrijden hoor ik dat ik twee gemiste lessen mag inleveren voor een privé-les. Dat gaan we morgen direct even regelen.

Deze twee als ze iets van je moeten…

Woensdag

Ik vertel Noor dat we op blogweekend gaan naar het HUP hotel in Mierlo. We kunnen er groepslessen volgen, zwemmen, midgetgolfen, bowlen.
Noor is in haar nopjes. Pippa ook. Dan heeft ze papa helemaal voor zichzelf. Gaan ze lekker een feestje bouwen.
‘Ja,’ zegt Noor, ‘ik zie ons al terug komen, jullie lekker op de bank, met dikke buikjes, voor de tv hangen, met een bak chips op schoot.’
Ik lig in een deuk.

Donderdag

Jules Deelder is dood…

Vandaag komen de kids uit school lekker naar huis. Tijd om ons op te tuigen voor het kerstdiner. Heel gezellig is dat altijd. Mijn kamer verandert in een beautysalon waar nagels worden gelakt en haren gestyled.

De avond op school is ontzettend gezellig. Ik beman het glühweinstation en voorzie al die ouders die ik normaal gesproken alleen gehaast de school in en uit zie lopen van een bekertje gezelligheid. Ik vind dit een van de leukste dingen die ik doe voor de ouderraad.

Vrijdag

Small group, koffie, werken, boodschappen doen.

Ik maak voor het eerst Koreaanse Bibimbap uit het boek van Common Heroes. Zo waanzinnig lekker! Het is een soort pokebowl met rijst, groenten, ei en een heel lekker sausje van rijstazijn, sesamolie en sojasaus.

Deze zet ik ‘s avonds klaar… hij kwam vanmiddag binnen.

Zaterdag

Kindje wat BLIJ is
Uitpakken duurt minstens anderhalf uur

Ik zit bij de kapper als L uit België mij appt. ‘Zeg, wil jij niet mee naar de Heideroosjes vanavond?’
Ik had haar oproep op Facebook al voorbij zien komen. Maar P is vanavond met zijn vrienden op pad. Dus ik had het aan me voorbij laten gaan. Maar L zit nog met haar kaartje…
Ik ga mijn oppassen na, uiteindelijk schiet M te hulp. Yay!

Terwijl ik nog even een rondje door de sportschool ga luister ik alvast Sjonnie & Anita.

Ik maak voor de kids nog een keer Bibimap. Ze smullen er ook van. Hoera.

Dan rij ik naar Amsterdam waar ik L, haar vriend W en K ontmoet. In Paradiso vinden we een geweldige plaats bovenin de kerk. Vanaf hier kunnen we zien hoe de pogo’ende menigte zwetend tegen elkaar aan botst. Ik krijg een app’je naar aanleiding van een filmpje wat ik op Instagram heb geplaatst: ‘waar ben jij in hemelsnaam nu weer beland?’

Zo voelt het wel een beetje… Eindelijk een beetje leven in de brouwerij.

Topavond!

Zo blij om L te zien!

Zondag

Eerst de boodschappenlijst voor AH doorwerken. Dan voor de komende dagen naar de AH. Ik ga nog even naar de Middenwaard… waar het best druk is. En waar heel veel mensen klagen dat het zo druk is. What the fuck… Ik haal heerlijke chocolaatjes, bagels om in te vriezen, probeer een melkopschuimer te vinden (zonder succes) en haal de laatste flessen rode wijn. Check in the box!
Thuisgekomen verveel ik me een beetje. De sportschool ís nog open. Zal ik even? Ik ga. Maar eerst moet P nog weg, dan blijken mijn sportbh’s in de was gezeten te hebben vandaag, kan ik mijn koptelefoon niet vinden, stap ik in de auto, vergeet ik mijn telefoon. Toch hou ik nog een half uur over tot sluitingstijd. Wie had ooit gedacht dat ik daar op een regenachtige zondagmiddag nog even zou gaan staan? Ik niet.

Deze week gepubliceerd

Deze week op de agenda

  • kerst
  • Spoorwegmuseum

Afvalrace

Afgevallen sinds jun: 7,2kg
Sporten: lateral & meditatie, boksen, paardrijden, small group, crosstrainen, lateral
Cheats: bakjes chips hier en daar, biertje in Paradiso, bonbonbloc
Afgeslagen: saucijzenbroodje, glühwein, gratis croissantje bij de bakker

Print Friendly, PDF & Email