Goedemorgen allemaal. Pak je koffie erbij. Zak even achterover. 
Maandag
Vandaag is het studiedag. Noor en Pippa spelen lekker op zolder met de Playmobil en ik doe wat werk. En ik vind Ronja de roversdochter op mijn aanrecht.


‘s Middags gaan we op pad als hulpsinterklaas. We gaan de
mooiste Barbie uitzoeken. En knutselspullen. En een boek. Pippa staat bij de kassa te kijken. Ze let goed op.
‘Ha wat leuk, jullie hebben ook Sinterklaaspapier!’
Iemand is lekker truttig aan het inparkeren. We moeten wachten.
‘Dat gaat in slomo!’ zegt Pippa.
Ik rij fluks de garage uit. Denk ik.
KNAK! Horen we.
KUTKUTKUT
Ik rij de garage uit naar boven en voel het al. Dit wordt een lange middag.


Ik parkeer in een woonwijkje, stap uit en constateer dat er een scheur in mijn band zit van 10 centimeter. Terwijl de dames stuiteren op de achterbank probeer ik na te denken hoe het ook weer moest, zo’n band verwisselen. Ik heb geen jas bij me, het regent en mijn telefoon heeft nog maar 18 procent. Ik haal een krik en een een sleutel uit de achterbak en voel me een beetje Buurman of Buurman. Alleen is het nog geen ajeto.

Na een kwartier prutsen bel ik toch maar de assistance. Ze zullen komen. Over ongeveer een 45 minuten. Ik kijk eens naar de twee kids op de achterbank en bedenk me dat afwachten in elk geval geen optie is. Ik ga toch nog even verder klooien met behulp van YouTube en hulplijnen. Uiteindelijk heb ik de vijf bouten van mijn wiel af als de bergingsdienst komt.
‘Dat had nu ook weer niet gehoeven,’ zeg ik terwijl ik heel erg hard moet lachen.

Binnen een kwartier heb ik de reserveband om mijn auto en kan ik doorrijden naar bandenman J. Hoera.

Om half vijf kom ik weer thuis. Snel eten maken, want het is Sint Maarten. Na het eten testen we de stokjes. Ruim op tijd natuurlijk… Not.
Van de drie doet het er een. Ik McGyver het lampje van een diffuser in een powerbank en plak deze aan de binnenkant van Pippa’s lampion.
Het regent dat het giet. Na 20 huizen is Pippa het zat. Haar handjes zijn koud en verkleumd en zien rood. We stappen in de auto op weg naar de opa’s en oma’s en gaan nog even langs mijn jarige broer, waar Pippa lekker thee krijgt. En appeltaart. Hm. Toch een goeie dag, al met al.

 

Dinsdag
Vandaag blaas K zijn kaarsje uit.
‘s Avonds heb ik een gelukkie. Ik mag wéér op inmiddels tot lievelingspaard bekroonde Xyra. Xyra en ik, wij klikken. Ze voelt direct relaxt in mijn handen. Lekker paard.


Woensdag
Geen idee. Werken, ballet. The works.

Donderdag
Vandaag een shotje B12. Dat was hard nodig. Alhoewel ik er nog niet direct van opknap.

Vrijdag
Eerst sporten bij de Common Heroes en dan… shoppen! Samen met mijn moeder naar Haarlem. Eerst een lunch bij Square (lieve mensen!). We hebben het zo gezellig en genieten enorm van al die prachtige winkels. Sogno di Pasta (Italiaanse feelgoed winkel), Ohlala Chocola (waar de chocolade in het atelier aan de achterkant van de winkel wordt gemaakt) , Divorza lederwaren (bedankt voor de tip van het spiegeltje), we eten een scone bij Klein Parijs in Haarlem (alsof je inderdaad in Parijs bent beland).


Dan gaan we door naar Heerhugowaard, waar we lekker eten bij de Griek en nog wat winkels af gaan. Bepakt en bezakt weer naar huis.

Zaterdag
Ik doe snel boodschappen en maak vervolgens pepernoten met de meisjes. Ze zijn precies klaar als de stoomtrein binnen komt rollen.


Hoera! Hij is er!
‘s Middags ga ik met Noor naar Alkmaar. Het is een verwarrend jaar voor Noor, ze weet ‘het geheim’, maar kan er maar matig aan wennen.
‘Maar die jutenzakken, waar komen die dan vandaan?’
‘Die kun je gewoon kopen hoor…’
Even later staat er iemand met een kar vol speelgoed voor ons bij de Toychamp. Mét een jutenzak.
‘Kijk Noor!’
Ze zucht eens.
Dan blijkt het ook in Alkmaar intocht te zijn.
‘Maar hoe kan Sinterklaas net op tv zijn en nu hier.’
‘Dat zijn toch acteurs.’
‘Ohja…’

Ik glimlach maar een keertje extra naar haar. Het is niet eenvoudig allemaal. Ze koopt heel lief een kadootje voor haar zusje van haar eigen zakgeld.

Om vijf uur gaan we naar mijn schoonzus en zwager voor een etentje. We hebben met zijn zessen een privé-kok ingehuurd. Jacco Wakelkamp, kookt de sterren van de hemel. Eerst een lekker plankje bij de borrel. Zelf gerookte zalm, tonijn, eendenborst en vanille-ijs met olijfolie (ja echt…!), een kreeftensoep, een spoom van rucola en gember, staartstuk van de bbq en ijs met appel crumble.

Magnefiek.
Ik ga op tijd naar huis op de oppas af te lossen, want ik heb ze nog meer nodig deze week! En ik heb ook even de wijze woorden van opa A in mijn hoofd.

Zondag
Luie zondag. De dames willen bij het ontbijt limonade in een wijnglas. Ze doen alsof ze zussen zijn die lekker uit eten gaan.


‘s Middags gaan we naar de b-day van F.

Daarna duik ik even de keuken in. Ik maak de vegetarische rigatoni uit de oven van Lekker eten met Linda. Daarbij een knoflookbrood (Jamie). Culinair gezien was het een héle goeie week!

De vaatwasser blijkt stuk. Kon er nog wel bij… #firstworldproblems

De vorige whereabouts lees je hier: #294

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • weinig!
Print Friendly, PDF & Email