Staking. En eindelijk Noor’s kamer bijna klaar! Wat een feestje. Over feestjes gesproken, ik mag hulpsint worden en woonde mijn allereerste babyshower bij.

Maandag en dinsdag

Wist je dat ik zo af en toe een nieuwsbrief uitstuur? Klik hier om je in te schrijven op de mailinglijst en het e-book Uitgerekend of Uitgeteld gratis te ontvangen.

Woensdag
Landelijke onderwijsstaking. Ik heb geprobeerd respect op te brengen voor deze actie, maar heel ver kom ik niet. Ik had hier graag iets over geschreven, maar mijn adviseur heeft mij aanbevolen dit vooral niet te doen. Dus.
Ik ga gewoon aan het werk vandaag. Zo goed en zo kwaad als het gaat. Om twaalf uur komt mijn moeder de kids terug brengen en hangt ze Noor’s gordijnen op. Ze heeft ze ingekort.
Samen met Noor ga ik nog even naar lampenwinkel Alladin in Alkmaar, waar we koffie krijgen en een stapel staaltjes. En vervolgens een mooie lamp uitkiezen. Topwinkel.
Geweldig! Weer eens stapje dichter bij het eindresultaat.

Donderdag
Vandaag geef ik een training Mailchimp. Superleuk om te doen! Volgend jaar heb ik vier workshops op de planning staan en nog meer trainingen die te boeken zijn. Ik ben heel mijn website aan het vernieuwen en blijf met nieuwe ideeën komen.
Traditie, lampionnen kijken in school.

Vrijdag
Eerste small group training bij nieuwe trainingsloft (ja! Hoe hip is dat 😉 ) Common Heroes. Blijkt dat je er gewoon moet sporten hè. Ondanks de bloesemboom en rieten lampenkappen. Maar erna krijg je wel onwijs lekker koffie. En de dames uit mijn clubje zijn heel gezellig.
Superfijn; er worden foto’s gemaakt terwijl ik tijdens het planken denk aan een mooi strandje. Ergens op de Seychellen ofzo.

We rekenen het nog even na. Wat we morgen in de Ikea moeten halen. Paniek. Ikea heeft 2 maten bureaubladen. Het ene laat geen ruimte over voor twee ladenblokken en een stoel. Ik vind 1 ladenblok te weinig (plus,… dag symmetrie), het andere maakt de doorgang te smal (of laat het stopcontact verdwijnen). Ik zoek snel en oplossing. Karwei heeft eikenhouten tafelbladen. En een zagerij. En is tot negen uur open. En heeft het ook in voorraad. Hoera. Probleem opgelost. Plus P is heel blij dat hij nu niet mee hoeft naar de Ikea.

Zaterdag
Samen met Noor naar de Ikea om haar bureau in te richten. We kopen twee ladenblokken en een bord voor aan de muur. Bakjes en vakjes. En een baksetje van stof voor Pippa. Omdat we dat leuk vinden. Kerstservetten, cadeaupapier, lampjes.
Ze staat verlangend naar een uilenlampje te kijken. Voor een babykamer denk ik.
‘Mag ik die?’
‘Ermmm, ik denk dat je die volgend jaar niet meer zo tof vind.’

Ze wil een gouden pot voor een nepplant. Ik veto het eerst, maar dan ga ik toch overstag. Het is wel een grotemeidenkamerpotje namelijk.


Om elf uur lopen we langs het restaurant. Noor heeft al trek. Oh serieus?
Saté en patat wil ze. Er zitten ook al mensen aan het bier, zie ik. In dt perspectief valt die patat nog wel mee.

Bij de kassa krijg ik een dikke knuffel.
‘Bedankt mama, dat jullie zoveel moeite hebben gedaan om zo’n mooie kamer voor mij te maken.’
Slik.
Hoe lief is dat?
Terwijl ze voor een deel het geld bij elkaar heeft gespaard met rommelmarkten en verkoop via Marktplaats!

Wachtrijshizzle

In de stromende regen rijden we naar huis met een auto vol spullen.

P heeft nog een restaurantbon liggen. Hij neemt ons mee naar De Beren.

Op de bank val ik tot 2x toe in slaap. Top…

Zondag

Ik zit te stuiteren achter mijn computer! Ik ben goedgekeurd als hulpsint en ik heb een gezin toegewezen gekregen waarvoor ik mag shoppen. Stichting de Lieve Sint koppelt hulpsinten aan gezinnen die geen Sinterklaas kunnen vieren. Je vult een doos met cadeautjes en stuurt deze op naar het gezin. De voorwaarden zijn vrij simpel. Je moet voor EUR 7,50 aan nieuw speelgoed en strooigoed kopen, mag dit natuurlijk ook zo gek maken als je zelf wilt en eventueel iets voor de ouder(s) toevoegen. Daarnaast mag je het ook nog aanvullen met tweedehands speelgoed. Inschrijven kan nu niet meer (de doos moet voor 21nov verstuurd worden), maar mocht het je aanspreken dan kun je je voor volgend jaar aanmelden via de mailinglijst: info@delievesint.nl

Ik mag gaan shoppen voor een meisje van 8 en een beetje voor haar moeder. Hoe leuk is dat?

In alle vroegte maak ik een quiche om vervolgens naar de babyshower van M te gaan. Ze heeft niets door tot ze het huis van haar schoonzus in wandelt (ondanks ballonnen op de oprit). Het is een gezellig feestje met leuke mensen.

‘s Middags is het zulk mooi weer dat ik de meiden even meeneem voor een rondje kinderboerderij. Als we er eenmaal aankomen is hij nog precies vier minuten open. Dat gebeurt me dus elke keer. Via speeltuintjes en al galopperend over een houtsnipperpad komen we weer thuis met een bloedneus (bedankt Mamma Mia Munzur voor het verstrekken van servetjes).

Ik help Noor om de laatste hand aan haar kamer te leggen. Ik vind het enorm moeilijk om me er niet mee te bemoeien. Want zij wil dat ene schilderij wat niet kleurt bij haar nieuwe verfje toch echtechtecht op haar bureau hebben. Dat bureau waar we zo’n mooi wandbord bij kochten (en ik het idee had dat dat de aangewezen plek was voor foto’s en schilderijen, zodat het bureau lekker smetteloos bleef, silly me).
Terwijl ik zo bezig ben in al deze vrolijkheid appt A. mij. Lieve A., mijn oudste vriendin met haar nieuws. Wat is het leven soms keihard en oneerlijk. A., ouwe neusvogel, morgen half vier brand ik mijn kaarsje voor K.

We kijken Irmandade. Aanrader. Over een Braziliaanse gevangenis.

De vorige whereabouts lees je hier: #293

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • St Maarten
  • intocht Sinterklaas
  • eten met een thuiskok
Print Friendly, PDF & Email