Zoals beloofd weer netjes op de maandag!

Maandag
Wintertijd,… Noor is belachelijk vroeg wakker. We kijken samen vol bewondering naar het filmpje van de Interceptor. Wow… Boyan! Ooit schreef ik al eens een blogpost over hem (lang, lang geleden, dat artikel staat niet meer online). Wat een briljante man.
Voor iedereen die het gemist heeft, Boyan bouwt boten, op zonne-energie, die plastic opvangt uit de rivieren. Een ontzettend ingenieus systeem. Daardoor belandt er natuurlijk minder plastic in de oceanen. En ja, dat is niet ok dat het nodig is, maar het moet wel. Overigens vroeg iemand zich deze week af wat er met het afval gebeurt. Ik heb gelezen dat er geen Interceptor in de rivier komt te liggen, als er geen goede recycling optie in de buurt is. In vijf jaar tijd wil Boyan 1000 Interceptors in de meest vervuilende rivieren hebben liggen. HOERA. HELD!

Dinsdag
A is bij ons spelen. Als haar oma haar bijna op komt halen ga ik ze ophalen uit het speeltuintje. Pippa komt al naar me toe lopen.
‘Niet boos worden mama!’
Ohoh. Ik beloof niets.
‘We hadden een leuk spelletje bedacht. Fietssleuteltje zoeken.’
Drie meisjes kijken me en beetje schuldbewust aan.
‘Owhhh… wie verzint er nu weer zoiets?’
Ik moet er een beetje om lachen. ‘Pannenkoekies.’
Ze helpen zoeken tussen de lavendel in de gemeentetuin. Niets te vinden natuurlijk.
Dan hebben ze een goed idee.
‘Zeg,… is hier geen appje voor?’
Tranen over mijn wangen van het lachen.

Paardrijden. Het braafste paard van stal rent zo onder mij vandan. Lekker dan. Ik roep paniekerig tegen de juf ‘waaromdoetiedat?’ Maar uiteindelijk blijf ik er op zitten, dus dat is wel een plus.

Woensdag
Vandaag gaat Pippa voor het eerst op de een grotere fiets naar school. Dat is weer even spannend mensen…


Ik neem een dag vrij om te bloggen. Vier posts zet ik klaar. En ik droom weer helemaal terug naar die prachtige reis in Canada.
Vergadering. Eindeloze vergadering. Ik ben zo blij dat ik dat ik nooit meer voor werk hoef te vergaderen.

Donderdag
Coaching in de ochtend. C. van Lotus Diffusers gaat leren bloggen. In die zin, dat het ook SEO-proof is. We hebben enorm veel lol.
‘Ik dacht dat ik best een aardige tekst had geschreven, maar het moet dus echt allemaal anders!’ zegt C.
‘Nee man, wat een k*ttekst heb je geschreven,’ zeg ik met een grote grijns.
Na een paar uur staat er toch een geweldige blog die trafffic oplevert naar haar blog. Mooi om te zien hoe iemand met een paar uurtjes heeft bijgeleerd waar ik in sommige gevallen een paar jaar over gedaan heb (voor de bloggers onder ons, ik kwam er pas na een jaar achter dat je zoiets als een h2 kop had…)

Vrijdag
Met M. naar de film. Meestal kiezen we wel iets van de betere films (zoals Greenbook), maar een dergelijke film was nu niet beschikbaar. De trailer van ‘Wat is nou liefde’ sprak het meest aan. Wat hebben we gelachen! Echt, ga deze film zien! Eerlijk en eigentijds. Met een heerlijke Michiel Romeyn die als een male chauvinist pig lekker uit de verf komt. En Elise Schaap. Wat een actrice! Thnx M. , ouwe preggo.

Zaterdag
Verzinnen wat ik ga koken vanavond, boodschappen doen. Aardperen zoeken. Pippa naar een feestje brengen. Koffie. Een virtuele schop in de grond bij mijn site Wanderweb. En dan is het tijd om de computer dicht te klappen en even helemaal uit mijn hoofd en met mijn handen bezig te zijn. Pizza-deegje maken. Taartdeeg mixen. Noor opmaken voor haar Halloween-feestje.

Nog in heur PJ

Stap 1

Stap 2

Ready to rumble, sorry voor de ongelofelijk onscherpe foto. Het is een screenshot van een filmpje…

Ondertussen op het andere feestje. Hoe echt ziet dit er uit met haar roze halstertje? Ze heeft er zo van genoten.

Noor wegbrengen. Mise en place voor het diner van vanavond. Pippa komt binnen. De vrienden met 1 kind. Hun dochter E komt terug van een feestje. En nog een uur later is Noor er weer.
Ondertussen kook ik voor vrienden R&E. Zijn we er nu al eigenlijk uit met O&N? Ik ben de draad kwijt…

Geen foto’s van het eten. Maar voor wie het wil weten, een plaatpizza (met een semi-bianca en pancetta kant) met gin&tonic. Een salade van aardperen en bacon met een chardonnay viognier. Verse tagliatelle met kip, hazelnoten, citroen en salie met een rioja. Perentaart met port.

Zondag
Ik zie door de bomen het bos niet meer. Hoe meer ik nadenk over mijn site en business. Hoe meer ideeën ik krijg. Het borrelt en het bruist. Nu alleen de punten nog even aan elkaar verbinden.

Daarna ga ik naar het clubhuis van Expeditie Kids Enzo in Utrecht. We strijken, zoals gewoonlijk, neer bij Bistrot (ja echt, met een t) en praten vooral bij, tussen de serieuze agenda punten door. Na de check-in van een dik uur is het tijd voor wijn. Als we net klaar zijn met onze agendapunten komen de eerste bloggende borrelaars binnen druppelen. Gezelligheid! Als ik mijn bestelling voor het avondeten gedaan heb, worden we getrakteerd op Gregoriaans gezang van de achterbuurman. We kunnen ons lach niet inhouden. Sabine & Patrick, Denise en Sandra, en de rest van de Expeditie-matties: many thanks voor deze gezellige zondag!
Als de toko dicht gaat probeer ik snel mijn trein te halen. Om tot de conclusie te komen dat het een lange avond gaat worden. Iemand heeft een trein geraakt. Ik denk daar even aan. De treurigheid ervan. Verder sta ik zelf met een paar gekkies op Amsterdam Amstel. En daarna nog een half uur in Hoorn. Me erg bewust van het feit dat mijn tas gevuld is met ongeveer 3000 euro aan tech spulletjes.

De vorige whereabouts lees je hier#292

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • lampionnen kijken op school
  • super secret party
Print Friendly, PDF & Email