De week dat alles weer normaal zijn gang ging. De sportclubjes weer volop van start zijn en P nog steeds heel hard aan het werk is.

Maandag
Vandaag moet Noor weer naar modern. P is nog niet thuis, dus Pippa gaat gezellig mee.
Elke avond ga ik door met bloggen of Wandernan verbeteren. Er staan standaard zo’n 500 artikelen op. Deze moeten minstens 1x per jaar nagelopen worden op verouderde informatie, je kunt je voorstellen dat dat een behoorlijke klus is. Maar de flow zit er nu goed in.

Dinsdag
Vandaag heeft Noor haar ‘verkering’ mee naar huis. Ze moeten nog wel even langs zijn huis. Want hij moet even zijn telefoon halen en iets met de hond.
‘De hond?’
Ik kijk Noor met opgetrokken wenkbrauwen aan. Noor is doodsbang voor honden, maar met deze stoere meneer erbij zal dat vast geen probleem geven. Een half uurtje later komt ze met een uitgestoken arm met daarin haar jeansjasje thuis.
‘Deze moet in de was, hij zit onder de hondenkwijl.’
‘Viel het wat mee?’
‘Nee, hij was echt heel groot.’
‘Wat voor hond heb je?’ vraag ik aan stoere meneer.
‘Een bullmastiff.’
Ik lig inwendig in een deuk. Noor, seriously? Bij de eerste beste chihuahua springt ze op de nek van haar vader en verstijft ze van angst.
Hij blijft eten, want hier is het gezellig. Na het eten mag hij wel met zijn telefoon. Het leven is oneerlijk.
Pippa is een etterbakje en loopt te pesten en giechelen. Het is een mooie dag.

Woensdag
Lekker naar de kapper. Toevallig moet mijn moeder ook, dus die rijdt gezellig mee.
‘s Middags doen we voor het eerst weer balletmiddag. De meiden zitten allebei nog in dezelfde lessen.
Even theetje drinken met W. en daarna nog even aan het werk.

Donderdag
Werken, werken. En een leuke afspraak voor een toffe opdracht, waarover later meer! Aan het einde van de dag ga ik even naar Alkmaar. En in plaats van de Intertoys vind ik er een nieuwe Zizzi winkel. Hoera!
Daarna werk ik nog een tijdje door. Tot half twaalf en daarna kan ik niet zo goed slapen. Eigen schuld.

Vrijdag
Moe, moe, moe! Eerst even naar Heerhugowaard om kadootjes te kopen voor alle komende verjaardagen en dat zijn er nogal wat. Daarna nog even aan het werk. Pippa naar de zwemles. Noor is bij een vriendin te spelen. Als ze thuiskomt kondig ik aan dat we uit eten gaan. Naar de plaatselijke snackbar.
Daarna zak ik op de bank en speur ik mijn Netflix lijstje af. Ik heb van lezers een hele berg tips gekregen die ik allemaal ga bekijken. Ik begin met What/If, heel veel mensen zijn hier lyrisch over.

Zaterdag
Vandaag gaan we naar Amsterdam. Ik rij de stad in en parkeer bij de Oosterdokgarage. Ideaal. Gewoon ónder de OBA. En daar gaan we even kijken naar het muizenhuis van Sam en Julia. Noor heeft hem al eens gezien, maar Pippa staat te stuiteren als ze de kamer van Ella ontdekt.

Vervolgens lopen wel over de bruggetjes naar NEMO. Daar hebben we een topjedagje. We testen, bouwen dammetjes, zien een kettingreactie, leren over optisch bedrog, geluid, gewicht en zwaartekracht. We maken enorme bubbels. En eten heerlijk in het gezellige restaurant (met kruidenbar waar je zelf kruiden van plantjes mag halen!). We trekken een lab-jas aan en leren hoe een vuurpijl werkt. Met azijn en bakpoeder. Dat hebben we thuis ook!

Om een uur of vier begint Pippa een beetje ongecontroleerd op knopjes te rammen. Tijd om naar huis te gaan.

Even langs de Appie voor boodschappen, eten en hop op verjaardag. H & H vieren hun verjaardag. Gezelligheid.

Zondag
Ik moet even een beetje uitslapen. De meiden vinden het prima om lekker op zolder te spelen. Ze gaan een ‘kettingreractie’ (Pippa) maken met Playmo’s. Ik heb er geen kind aan. Ondertussen maak ik een lijstje met dingen die ik vandaag wil regelen. Pakketjes klaar maken (retourdingen van wat ik had besteld deze week), stofzuigen, wasjes draaien, zodat we opgeruimd aan een nieuwe week kunnen beginnen. Lekker vind ik dat.
‘s Middags gaan we op verjaardag bij T & L. In de tuin loungehoek staat een laptopje met de F1 aan. We zitten haast op elkaar. Gezelligheid.

De vorige whereabouts lees je hier: #284

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • Noor begint aan haar ponycursus
  • ik ga paardrijden!
  • en dansen
  • en een spinningklasje doen
Print Friendly, PDF & Email