Een heerlijk laatste weekje, waarin Noor met haar vriendinnen naar bouwdorp gaat en we ons voorbereiden op een nieuw schooljaar. 
Maandag

Gister was Noor jarig en kreeg ze een zeemeerminstaart. Vandaag gaan we hem testen. Om elf uur liggen we in het zwembad. Joehoe! Het is er relatief rustig en we houden het heel lang vol. Noor flapt haar staart heen en weer. Topdagje. De foto hierboven is overigens niet Noor. Zij heeft een paarse staart en als we zwemmen heb ik geen telefoon bij me.

Dinsdag
Vanmorgen breng ik Noor naar bouwdorp. Samen met vier vriendinnnen (en later nog twee extra’s) gaan ze lekker klooien met een hamer, spijker en pallets. Ze hebben het ge-wel-dig! Pippa mag met het zusje van een van de vriendinnen naar de film en zo heb ik opeens een werkdag. Om half vijf is iedereen weer thuis.
‘s Avonds even theetje met lieve M.

Woensdag
Pippa en ik gaan shoppen nadat ik iedereen heb weg gebracht. Bij Amazing kids scoren we een paar leuke jurkjes en een tof rokje.
‘s Avonds mogen we gaan kijken op het bouwdorp. Leuk! Noor is zo trots.

Donderdag
De bouwdorp express dropt Pippa bij opa en oma en haalt dan iedereen weer op. Noor heeft echt heel gezellige vriendinnen. Ik moet werken, maar mis echt de gang nog even. Om drie uur ga ik lekker naar de World Press Photo tentoonstelling in de Grote Kerk en ben blij dat ik deze nog even kan zien.

En ik kom een mooie fiets tegen voor mijn collectie fietsfoto’s…

Vrijdag
Vandaag mogen we gaan kijken naar het eindresultaat van de hut. Pippa en ik gaan op de fiets heen. Dat is best een eind weg vind Pippa. Maar ze doet het toch op dat kleine fietsje. Trots op haar!

En trots op Noor, dat ze zo’n leuke week heeft gehad met haar vriendinnen.

Een paar uur later wordt ze thuis gebracht. Wij gaan ‘s avonds nog even naar de bieb met zijn drietjes.

In mijn ooghoek zie ik noor met een ‘Waar kom ik vandaan’ tussen de rekken staan. Haar ogen zijn twee keer zo groot. Ik loop maar even door op zoek naar een leuk voorleesboek. Iets later loop ik langs en staat ze nog met dat boek in haar handen.
‘Is het interessant Noor?’
Ze heeft er wel wat vragen bij.
‘Neem hem anders even mee…’
Ze doet het. En na het voorlezen uit het boek van Keetje en Job mag ik alles uitleggen. Alleen klopt dat boek dan weer van geen kant met Noor’s geboorte.

Zaterdag
P en ik ruimen op in huis tot de zon op de tuindeuren staat. Het is nodig… En ik vind het ook lekker om opgeruimd aan een nieuw schooljaar te beginnen. Bovendien heeft P de komende twee weken shutup en werkt de komende 15 dagen aan een stuk.
‘s Middags hebben we de meisjes beloofd naar het zwembad te gaan. Ik zeg niet waar we belanden maar het is echt een heel fijn zwembad, we waren er nog nooit geweest. Lekker rustig en heel veel mooie plekjes om handdoeken neer te leggen.
‘s Avonds eten we bij R&E. Babytop van de BBQ. Ik weet niet hoe jullie dat vinden klinken, ik best wel goor. Gezellige avond. Lekkere GT’s. Rondom gelukkig.

Is toch een mooi stukje speelgoed…

Zondag
Ik doe in alle rust alvast de boodschappen voor de week. Leg gymtasjes klaar. ‘s Middags ga ik even samen met Noor op verjaardag bij G. En daarna BBQ’en en even de vakantie evalueren met Noor en Pippa. Het was een mooie zomer.

De whereabouts #278: vliegen, Toronto en de Islands en #279: Watervliegtuig, snelle boot en slapen in een kasteel in Ottawa zijn inmiddels gepubliceerd!

De komende week op de agenda:

  • start schooljaar
  • nieuwe zwemjuf voor Pippa
  • heel veel bloggen
Print Friendly, PDF & Email