Vorige week geen whereabouts. What was that all about? Deze week slechts een verkorte versie. Ik ga het proberen.

Maandag t/m donderdag
Blur. (I’ve got my head checked… by a jumbojet). Laten we zeggen dat Kooppie nog niet zo heel erg lekker in haar vel zat. En meer wil ik daar gewoon niet over kwijt. Maar weet dat het mij dus ook niet altijd mee zit. Meestal kan ik mezelf een schop (of 20) onder mijn kont geven. En doorrrr…. Lukte niet, wilde niet. Heel de week (en nog trouwens) gaat het op en af. Dit tot groot verdriet van mijn huisgenoten. Die overigens onwijze tofferds zijn en me gewoon lekker laten aank*tten in positieve zin.

Donderdagavond maak ik een zomeravondwandeling met Yvonne van KIJK Wandelcoaching. Met als thema ‘feest’, want de natuur is uit zijn voegen gebarst, overal zoemen bijtjes, horen we uilen en weet ik wat niet meer. Ik zie het amper. Ik kom er zeker 3% vrolijker vandaan, dus dat is toch winst. Overigens wel weer een hele leuke groep dames bij elkaar! Deze week doet Yvonne weer zo’n wandeling.

Vrijdag
Ik mag naar de kapper. Zelfs daar geniet ik niet. Sterker nog… Nou goed. Gelukkig was daar C. met een lieve opmerking. Thnx sweetey. En P, die gewoon at random iets aardigs zei over mijn Insta feed. Winst.

Zaterdag
Kan slecht mijn bed uit komen. Lummel wat rond. P doet de boodschappen, want vanavond komen onze lieve vrienden R&E eten. P heeft zichbaar zorgen om het door mij uitgekozen menu. Ik wil namelijk al drie jaar de pindastoof van Idris Elba (Jamie Oliver’s Comfort Food) maken en vandaag is de dag. Ik ruil alleen iets teveel ingrediënten om, waardoor P denk dat het nergens meer naar zal smaken. Om drie uur ga ik de keuken in. Ik heb er tijdelijk zelf ook weinig vertrouwen in dat het goed komt. Ik weet niet. Aubergines en ik, we redden het samen eigenlijk nooit. Echter… na 2 uur stoven in meneer Le Crueset gebeurt er een soort wondertje. Aubergines en ik, we sluiten vrede. Een salade vooraf. Idris’ Ghanese pindastoof als hoofdgerecht. We lachen wat, we drinken wat en zo wordt het een mooie avond. Duizendmaal dank voor het hebben van zulke leuke mensen om me heen.

Zondag
Overdag zoek ik van alles uit voor onze vakantie. Waar kunnen we fietsen huren op de Toronto Islands? Welke boottour lijkt het tofst? Welke wandelingen willen we in Algonquin gaan maken? En hoe kunnen we daar eigenlijk nog genieten van dat vette resort wat we boekten. Er is zoveel te doen op elk van de stops dat de keuzes ingewikkeld zijn. Ik lees over ‘beaver tails‘ (waarvan Obama heeft gezegd dat ze lekkerder smaken dan het klinkt ha ha), over knuffels die we zelf kunnen vullen, over een watervliegtuig en the Whimsical Bakery (ik denk dat Pippa een cupcake test voor jullie gaat doen, die ‘zeurt’ altijd om cupcakes met zo’n botercrème laag en het liefst nog sprinkles… ik weet zeker dat ze daar in Canada veel betere hebben dan hier op het dorp… ). Over kajaktochten, elanden, Ausable Chasm (een rivier bij de Adirondacks) en over onze laatste stop eigenlijk nog vrij weinig.

‘s Avonds bespreken we met de dames het weekend weg voor volgend jaar. Er valt nog niet heel veel te bespreken, maar we hebben een weekend wat bestemmingen.

Maandag
Laatste lesje modern bij juf E voor Noor.

Dinsdag
Mijn moeder is jarig. Om een uur of vier gaan we haar kant op. In no-time ligt Pippa op de bank. Ze kijkt me met lodderige ogen aan. En ze lijkt nogal warm. Met 40 graden in de achtertuin van mijn ouders (ongeveer…) is dat niet zo gek. Ik breng haar toch maar weer naar huis. Negenendertig en een beetje koorts. Arm kind! Ik leg haar bij ons in bed (koelste plek van het huis), bij het open raam. Met een nat washandje op haar voorhoofd en een natte swaddle (die dingen zijn overal goed voor) om haar voeten.
Ze valt direct in slaap.

Ik wandel, als P thuis is, weer terug naar mijn ouders, waar iedereen lekker zit te eten van salades en ander lekkers. Gezelligheid!

Woensdag
Laatste lesjes voor Noor. Denk ik. Tot ze zich nog maar even opgeeft voor twee lessen tijdens het zomerrooster. Ha de ha. Grapjas. Niet te stoppen dit jaar met dat gedans. Ik weet niet of ik het al gezegd had, maar ze mag ook auditie doen voor een wedstrijdgroep. Hoe tof? Geen idee of we het logistiek rond krijgen, maar de auditie gaat ze doen.

Donderdag
Ik doe inkopen bij Wilkos in Alkmaar. Een kappersgroothandel. Ik kan het iedereen aanraden om daar heen te gaan. Wat een leuke mensen! Ik voelde me helemaal verwend (met een tas vol monstertjes) en super kundig (met twee heel volwassen literflessen shampoo/conditioner voor de dames, met UV-filter en alles) en een nieuwe föhn (nog in de verpakking, de mijne gaat binnenkort echt stuk namelijk).

‘s Avonds eet drinken we er een drankje op bij Wonder’s. M en ik. Bedankt dat je zo’n lieverd bent. Dikke kus op je voorhoofd.
In gedachten ook een drankje op een andere M. Viva la vida.

Vrijdag
Vandaag is de bday van P. Als hij thuis komt doen we cadeautjes en besluiten we op het strand te gaan eten. P zegt dat we geen kibbeling op het strand moeten eten. Ik ben eigenwijs. P heeft gelijk. Gatver. Verder is het prima eten. Bij thuiskomst spring ik nog snel onder de douche, want straks wat visite. Er komt wat meer visite dan verwacht. Spontane feestjes zijn de beste. Echt. Wat heb ik gelachen. En sorry H. van dat voice’je. Het was hun idee. Echt.

Zaterdag
Uitslapen. En doorrr… vandaag naar Indian Summer. Summer it is. Tsjesus. 32 graden. Van tevoren was gezegd dat er extra schaduwplekken waren (waar dan?), tappunten (dringen geblazen… het waren geen extra tappunten namelijk, het waren de handenwassstations, die er normaal ook staan.. niet te doen!) en dat er een insmeerpunt was (nooit gezien).
Miss Montreal speelde lekker. Wat een leukerd is dat. Het was gezellig, met leuke mensen, heel veel water, een beetje bier en the Golden Earring (een van de eerste cd’s die ik vroeger had). De sfeer was perfect. (met uitzondering van het Burgermeester incident, maar daar was ik dan zelf weer niet bij). Geen foto’s, want ik neem mijn telefoon nooit mee naar dit soort evenementen.

Zondag
Uitslapen. Nixen. En weer een rukdag. Tot Max moest rijden. Wie heeft het gezien? Ik denk dat ik nog de nagels in mijn handpalm heb staan. Wat een race!

De vorige whereabouts lees je hier: #273

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • auditie ESG juniors voor Noor
Print Friendly, PDF & Email