Juni is altijd een hectische maand. Met heel veel leuke dingen vooral. En een logistiek puzzeltje. Het is deze week weer gelukt hoor!

Maandag
Werken, ballet.

Dinsdag

Dag 1 van de wandelvierdaagse. Pippa hoort dat Noor een ijsje na afloop krijgt. Daarna barst ze in tranen uit. Ik zeg dat we Noor wel gaan uitzwaaien en daarna zelf een ijsje halen. Dat vind Pippa ook wel een goed idee. We halen mij ouders op om even mee te gaan.
De nieuwe ijssalon in het dorp heeft echt waanzinnig lekker ijs. Als je ooit in ons dorp bent, mag je deze niet overslaan. En ik heb ijs gegeten bij Dondoli in San Gimignano, dus ik kan het weten.

Woensdag
Dag 2 van de wandelvierdaagse. Noor heeft eerst een uur gym op school. Daarna twee uur dansles. Ze werkt drie wraps naar binnen. Lachen hoor met Noor. Die kan dus echt heel elegant zijn als ze dans, maar als ze zit te eten is het echt een boer. Liefst wijdbeens. Haha.
Maar goed, daarna lopen we een van de mooiste routes door het dorp. Dwars door de Broeker Veiling. Noor bekommert zich de hele weg om Jootje, het jongste zusje van een van haar vriendinnen.

Donderdag
Superproductieve werkdag. Uiteindelijk besluit ik dat Pippa misschien best eens mee kan wandelen met de vierdaagse. Het weer is super. Ik bel haar op bij opa en oma en vraag of ze er zin in heeft. Pippa vraagt of ze dan heel laat mag opblijven. Ja. Dat moet wel, haha. ‘YES!’ zegt ze.
Het is zo’n route die stiekem 6 km is. En waarbij er geen aftakkingsmogelijkheden zijn. Ze doet het lachend aan de hand van een een vriendin van Noor. Ik verbaas me. Wat een bikkeltje!
Trots op jou lieve Pippa!

 

Vrijdag
De wandelvierdaagse valt letterlijk in het water. Er wordt enorm pokkenweer verwacht.

De wandelvierdaagse wordt afgelast, maar kinderen kunnen wel medailles komen ophalen. Om half zes sta ik op afspreken locatie om 292 verzopen katjes te voorzien van een ‘medallie’. Ik ontvang papier maché knipkaarten moet in 22 enveloppen zoeken naar de juiste. Door de regen gaan de enveloppen stuk en gooien we alles maar op een hoop. Voor Pippa koop ik een plastic medaille, zodat ze niet helemaal voor niets heeft gelopen. Ze heeft hem daarna nog twee dagen om.


Als het karwei er na een uur op zit besluit iemand dat we de dorpskroeg moeten gaan sponsoren. Ik kan niet meer aan Fokker denken zonder keihard in de lach te schieten voor de komende tien jaar denk ik.

 

Zaterdag
We zouden naar het Duynpark gaan middels een samenwerking. Maar we komen samen tot de conclusie dat het misschien niet het juiste weekend is om ons verblijf daar vast te leggen.

Ik ga met de meiden op pad. Fleecetruien, regenjassen, wandelschoenen. The works.

We eten bij La Place in Middenwaard. Ik ben hier eerder met Pippa alleen geweest.
‘Lekker hè Noor? Goed restaurantje hè’, zegt Pippa met een tevreden smoelwerkje.

Zondag
‘Opa en oma komen hier oppassen als jullie naar dat toneelstuk gaan…’ zegt Pippa over aanstaande dinsdag.
Dat toneelstuk met ome James Hetfield bedoelt ze, we gaan dinsdag naar Metallica. Moehaha.

‘s Middags gaan we naar de Halve Maen in Hoorn. Een replica van een VOC-schip die onder andere op de Hudson heeft gevaren.
‘Hoe activeer ik deze?’ hoor ik mijn kleuter vragen over het kastje wat ze om haar nek heeft hangen. Jeetje, wat worden ze snel groot.

 ‘s Avonds val ik in slaap bij Johnny English 3. Hoewel ik om het deel wat ik wel zag enorm moest lachen.

De vorige whereabouts lees je hier: #271

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • Metallica
  • balletvoorstelling
  • schoolreis Noor
  • een nieuwe iPhone
Print Friendly, PDF & Email