De stemming varieert deze week van redelijk relaxt naar echt niet in mijn element.Maandag

P blijft thuis werken. L begint met het slopen van de badkamer. Ik dank Bose voor het maken van zo’n fantastische koptelefoon.

‘s Middags een 10-minuten gesprek bij de meester van Noor. Ze heeft een cijfer behoorlijk opgehaald. En gaat over het algemeen gewoon lekker. Ik zie op haar rapport en de resultaten van de CITO geen dingen die afwijken van hoe ik haar ken en dat is fijn.

Dinsdag
Een rommelige ochtend. Coachen bij een klant. Daarna nog even hard aan het werk om iets af te maken bij de de Bagel & Beans. Een kadootje afleveren. Ik heb het gevoel dat ik alleen maar heen en weer aan het rennen ben. Ik boek een vakantie. Volgende week zitten we in Schaijk.

Woensdag
Om elf uur mag ik wandelen met Yvonne, vervolgens eten we lekker bij Lovers & Hunters.


Vandaag mag ieder een vriendje meenemen naar Ballorig. We drinken sapjes in de achterbak van de auto en gaan vervolgens op pad. Gezellig! Het is bijna zielig om ze zo snel al weer mee te nemen naar huis.

Donderdag
Vandaag ga ik werken bij mijn zwager en schoonzus in huis. Ik moet een hele site omzetten, dus dat is een behoorlijke klus. Einde van de dag heb ik het koud en voel ik me niet topfit.

Vrijdag
Pippa heeft koningsspelen. Ze mogen op een vervoersmiddel naar keuze (maar geen spacescooters) een rondje om de school heen. Pippa kiest een piepklein stepje. Ik ben blij dat ik het gered heb om er te staan. Ze valt. Bloedknietje. Wat ben ik blij dat ik haar even kan ‘redden’ en knuffelen.

Noor fietst naast me.
‘Mam,… wat kost het eigenlijk om een kras in je auto te repareren.’
‘Ach, dat hangt er een beetje vanaf… Hoezo? Heb je ergens een kras in gemaakt?’
Ik zie het meisje naast mij op de fiets verstarren.
‘Eh, ja… een beetje…’
‘Ok, nou, dan is het goed dat je het zegt, dan kunnen we er iets aan doen. Welke auto?’
‘Wat is erger? Jouw auto of die van een ander?’
‘Nou, mijn auto is minder erg, want dan hoef ik er niet direct iets mee. Het is mijn auto zeker?’
Ze knikt een beetje onzeker.
‘Laten we er zo even naar kijken…’
Thuisgekomen zie ik een dikke kras van een centimeter of 30 op stuurhoogte.
‘Heb je langs de auto gefietst?’
Ze knikt.
Ja, wel &%*^&)($*%( hoe vaak heb ik dat gezegd?
Ik denk het gelukkig.
‘Snap je nu waarom ik zeg dat je lopend langs de auto moet?’
Dat snapt ze nu.
‘Ik help wel betalen hoor mama, ik heb nog tien euro in mijn spaarpot.’
Ik moet een beetje gniffelen. Ze kijkt zo lief.

‘s Avonds ga ik lekker met M. eten. We vertrekken iets te vroeg (mijn schuld!) en zijn om tien uur al klaar met eten. Eigenlijk hebben we nog best tijd voor een fillempie. Alleen draait er helemaal niets wat ons aanspreekt. Dus ik lig op tijd in bed.

Zaterdag
Douchen en koffie drinken bij mijn ouders en dan snel aan de slag. Ik werk een uurtje in mijn kantoor. En ‘s middags lekker beneden op de bank aan een nieuw en super geheim project. Ik heb er zo’n lol mee!

Het is even lekker knussig als je de goede kant opkijkt. Verder is het natuurlijk een grote puinzooi in en om huis. Buiten staat een bak met ons bad en de wc-pot. In de tuin staat een pallet met nieuwe tegels. Achter de  bank staan een stuk of 8 dozen met badkamerkasten, een douchedeur, een nieuw toilet en hopelijk een verwarming. In de keuken staat een droogrek. Verspreid in huis liggen badspullen en handdoeken. Ik vergeet elke keer wel iets als ik ergens ga douchen.

Onrustig. Dat is het vooral. En alles duurt twee keer zo lang als normaal.

Zondag
Chillen, nog maar een bakje koffie. Met zijn allen naar ‘het badhuis’. We touren een beetje door de omgeving en lunchen laat bij de Mekkie D. We gaan eigenlijk nooit naar de McDonalds. Dus voor de kids een extra feest. De rest van de middag spelen ze McDonaldsje in de achtertuin.

‘s Avonds beginnen we aan Quicksand. Ik bingewatch heel wat de laatste weken. Het is alweer tijd voor een Netflix update.

De vorige whereabouts lees je hier: #

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • badkamerrenovatie week 2 van 4
  • vakantie naar Schaijk
  • etentje met mijn schoonzus
Print Friendly, PDF & Email