Een beetje oplettende lezer had het wel door, vorige week waren er geen whereabouts. Warum? Je leest het hier niet. 
Maandag – donderdag
We flitsen direct door naar het weekend. Ach nee, ik zal even een paar dingen vertellen. Ik was een tikje moe geworden. Ik heb dat als volgt opgelost: alle apps op mijn telefoon die er niet toe deden heb ik verwijderd. Dat wil zeggen, vier spelletjes (waarvan ik er 1 fanatiek speelde voor het slapen gaan), Facebook Messenger, LinkedIn (kijk ik gewoon eens per week even door) en nog wat meuk waar te veel tijd in gaat zitten.
Vervolgens ben ik naar mijn boekenkast gelopen en heb in een week drie boeken uit gelezen.
Vlinders in November, speelt zich af in IJsland. Kabbelt lekker voort, zit niet echt een kop en staart aan. Wel mooie beschrijvingen van het landschap en zwartgallige, subtiele humor.
Zielsverwanten van Loes den Hollander. Slap verhaal.
De Hemel Verslinden – Paulo Giardano. Prachtig. Echt een dikke aanrader, speelt zich voornamelijk in Puglia af. En een stukje in IJsland.

Vrijdag
Tijd voor het jaarlijkse vriendenweekend. Deze keer had ik een deel van de organisatie van de activiteiten op me genomen, samen met drie pubers. Of twee pubers en J.
We betrekken de villa Eigen Haard op camping Klein Oisterwijk (echt een hele toffe camping!).

Eigen stormbaan

Genoeg ruimte om de villa

Piece de resistance volgens velen… de ballenbak.

We begonnen met een minidisco, waarbij de kids verkleed mochten komen. De kinderen hadden hun best gedaan, en samen met E heb ik er een paar geschminkt. De disco mag geen naam hebben, de kinderen hopsten van links naar rechts met de Snollebollekes en doken toen weer op het buffet. De eerste avond neemt iedereen iets te eten mee en happen we allemaal van elkaar wat.
Om half elf ben ik afgetaaid. Om 00:39 hoorde ik nog een kind ergens. Om half vier stuurde iemand een laatste appje in het app-groepje.

Zaterdag
Ontbijt. En dan naar het Oertijdmuseum. Het is een prachtige dag, dus we kunnen lekker langs de in de Filippijnen gemaakte dino’s wandelen. Sommige zitten nog in de bubble wrap. Je kunt ze onder andere kopen bij Gengutech. Mocht je dus een eigen dinopark willen beginnen, dan is dat je go to shop.

Net echt…

Paleontoloogje spelen met een afwasborstel. 

Rond een uur of twee gaan we richting onze villa. De kids rennen door de immense tuin, leven zich uit met de gehuurde laserguns en raggen door de stormbaan in de achtertuin. Ik doe een tukje.

Rond zes uur gaan we eten in de oergezellige Gerrithoeve. Een dikke aanrader. Heerlijk gegeten en gezeten. Vervolgens bellen we de ijssalon, of we nog even mogen langskomen voor 25 ijsjes. Ze vinden het best. Alle kids zoeken in het donker een ijsje uit. Wat een avontuur. ‘t IJsboerinneke in Moergestel heeft ontzéttend lekker ijs.
Bij thuiskomst vragen Noor en Pippa of ze naar bed mogen. By all means kiddies!
Ze gaan lekker slapen en ik schuif aan bij de Risktafel met de intentie even in te vallen voor P. Aan deze tafel nür manvolk. En die zitten doorgaans niet te wachten op een vrouwelijke strijder. Binnen tien minuten is het plan om zeep. De blauwe en groene poppetjes zijn volgens sommigen niet van elkaar te onderscheiden. We gaan 30 seconde spelen. Bloedfanatiek beginnen we. De gemoederen lopen hoog op bij het bepalen van de teams. Het aantal decibellen wat iemand produceert om zijn punt te maken. En of het nu wel of niet gerechtvaardigd is om ‘we’ te zeggen als we op zoek zijn naar ‘Zimbabwe’. Nee natuurlijk. Tsk. Om half vijf zijn we er klaar mee. Nieuwe tijd. Dat wel.

Zondag
Omdat ik geen drankjes heb gedaan is het vandaag beter te doen als andere jaren. We brunchen uitgebreid en verzamelen dan de troepen. Ik heb, samen met M., een Wie Is de Mol spel bedacht. Allebei nemen we 11 man mee op sleeptouw. We doen spelletjes. Sturen ze het bos in, laten ze enveloppen zoeken. De inzet varieert van bizar fanatiek tot iemand die nog een tukje probeert te doen of een kind wat ondersteboven in de ballenbak zich ligt te vervelen.

In twee verschillende slaapkamers moet men een zelfde LEGO-werkje maken. Best lastig blijkbaar .

De mollen weten zich aardig te verschuilen. Al met al echt heel leuk om te doen. Mocht je tips nodig hebben, dan wil ik het wel eens uitschrijven.

Anyhoe… daarna volgt het grote opruimen en het verdelen van de overgebleven boodschappen.

Maandag – woensdag
The usual

Donderdag
It’s my party. P & ik gaan naar de stad. We shoppen wat, lunchen lekker en halen Indisch voor vanavond. ‘s Middags hebben we taartjes en visite. En ook ‘s avonds komen er nog wat mensen. Ik heb er niet zo’n grote happening van gemaakt dit jaar, want nog steeds wat moe en met de op handen zijnde verbouwing leek het me niet zo’n goed idee om zaterdag nog een groot feest te vieren.

Vrijdag
Gelukkig maar, want vandaag worden alle spullen voor de badkamer renovatie geleverd. Opeens staat mijn woonkamer vol met dozen van een paar meter groot. In de tuin een pallet met tegels. Ha gezellig. Ik zie er enorm tegenop. De herrie, het stof, het niet kunnen douchen en vooral heel de dag mensen om me heen. Dat is gewoon niet mijn forte. Anderzijds weet ik ook wel dat de tijd vliegt en dat ik straks in tijd van een paar weken een prachtige badkamer heb. En alles wordt gedaan. Da’s ook een enorme luxe natuurlijk!

Verder is het juffenfeest. Thema: Piraten en zeemeerminnen.

Zaterdag
Ik ruim een kamer en voorzolder op met de dames. We zetten alvast spullen klaar voor de koningsmarkt. Boeken, een paar knuffels, wat speelgoed, boxsets van DVD’s, kleding. We hebben van alles verzameld. In de kinderkamers probeer ik alles zo veel mogelijk vrij te maken. Zodat ik alleen af en toe een doekje ergens over hoef te halen en een stofzuiger door de kamers hoef te trekken.

Het huis begint een soort mijnenveld te worden.

‘s Avonds kijken we Karppi af. Ik ben niet heel erg onder de indruk van deze grimmige serie wat zich afspeelt in winters Finland.

Zondag
P moet nog een en ander aan de badkamer doen en dan kunnen we op pad. We kiezen het Scheepvaartmuseum uit in Amsterdam. Vinden een buurt waar je op zondag gratis (JA!) kunt parkeren. Als je het wilt weten, stuur maar een mail.

Het Scheepvaartmuseum is erg geschikt voor kids.

We leren van alles over walvissen door de jaren heen. Van monsters, tot handel tot knuffelbeesten.

Volgens de dames het leukst: op een echt piratenschip.

Lekker zonnen op het dek. Ik vond overigens de VR flight over Amsterdam het leukst. 

Chique een kanon besturen


Daarna wil Pippa nog een rondje door de stad lopen. Via het Entrepotdok lopen we naar de Artis, waar ze een leuk ‘speeltuintje’ ontdekken met wormenhotel.
‘Een diamant!’ Pippa kijkt met grote ogen naar de vondst in haar handen.
‘Nee, gekkie, da’s een stuk groen glas.’

We laveren thuis weer tussen de dozen door. Feest hoor…

Laatste aflevering van de Luizenmoeder. Ik moet een beetje huilen om Helma. Ik spoor niet nee…

We zijn op zoek naar een nieuwe Netflix-serie. Anyone?

De vorige whereabouts lees je hier: #261

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • badkamerrenovatie
  • etentje met M
  • laatste wandeling met KIJK wandelcoaching (incl lunch hoera!)
  • koningsspelen
Print Friendly, PDF & Email