Oeh, ik ben zo traag de afgelopen week. Niet vooruit te branden… 
Maandag
‘s Morgens met Pippa naar de schoolarts. Ze vind het erg spannend allemaal.

Ik kom thuis en de hele wasmachine blijkt vol te zitten met glitters. Het schiet zo lekker op hè.

‘s Avonds vertelt Pippa aan tafel dat ze erg veel klusjes moest doen bij de dokter. En mama maar 1. Dat is niet eerlijk. Ik moest even een formulier invullen over haar psychische welbevinden.

Dinsdag
Heerlijke avond, met M. naar de film. Green book. Wat een film! En wat is het toch fijn om echt naar een bioscoop te gaan. De film heeft humor, raakt het racismepunt prachtig (jaren ’60 USA) en draait de zaken subtiel om. Viggo Mortensen, een Italiaanse uitsmijter wordt de chauffeur van de donkere concertpianist Mahershala Ali. Lompe Mortensen leert van zijn werkgever en andersom. Gaat hem zien.

Woensdag
Studiedag! We slapen uit. Ontbijten rustig en gaan rond een uur een rondje langs onze favo kledingzaken. Ja, ik ben nu wel een beetje klaar voor de dames hoor.
Na het eten gaan we samen richting de stembus. Pippa komt een buurvrouw tegen en begint een goed verhaal. ‘Mama moet terug naar school, even naar het testhokje.’ Gelukkig zijn mijn dorpsgenoten welwillend en mogen de dames mee het magische hokje in.

Donderdag
Een dag met een hele nare bijsmaak van gisteren. FVD van 0 naar 13 zetels in de eerste kamer. Ik heb te weinig verstand van politiek om hier een heel uitgebreid relaas te houden. Ik zal ook niet pretenderen het antwoord op de ingewikkelde vragen te hebben. Of het altijd eens te zijn met de mensen waarop ik stem.

Ik kijk jaloers naar onze Nieuw-Zeelandse wereldgenoten en hun premier Jacinda Ardern (38 jaar, in functie gewoon bevallen van een kind), die zonder schroom een hoofddoek om werpt en naar de moskeeën trekt om mensen te troosten. Wat een vrouw.
Ik denk even aan Els Borst en haar quote ‘politiek is te belangrijk om aan mannen over te laten’.
Arme Els.

Hoe kan ik tussen zoveel mensen wonen die het in grote lijnen eens zijn met de FVD?

Hoe kun je het eens zijn met het (te wijzigen) immigratiebeleid én klimaatontkenning én seksistisch gelul van de FVD? En dan vind ik de laatste nog  het minst schokkend. Dat je als vrouw kiest voor een partij met een frontman die het heel normaal vind dat vrouwen die ‘nee’ zeggen, na enig aandringen toch zeker ‘ja’ bedoelen, is voor mij onbegrijpelijk.
Jawel, dat is een van de vele oneliners die Thierry B. zijn strot uit krijgt. Maar verder is ‘t hij natuurlijk súper geschikt om dit land te leiden. Daar ben je van overtuigd? Toch?
Daar heb je op gestemd.
Berg je dochters maar vast op.
Wetenschappers ga maar iets anders doen, het is niet zo belangrijk wat je deed. Over het smelten van ijs enzo. We hebben toch een heel mooie zomer gehad? High five!
Fluiten we superheld en nationale trots Boyan dan ook maar terug direct? Plastic soup, boeie!

Let me paint you a little picture. FVD komt in de eerste kamer. Kan van jouw belastinggeld (als je dat al betaalt…) alle lopende processen onmogelijk vertragen. Vragen stellen die tijd en geld kosten. Vragen die er voor zorgen dat echte problematiek (zorg, onderwijs, het klimaat) minder aan bod kunnen komen. Thierry B dineert ondertussen lekker in het Kürhaus… No worries, nog niet op jouw kosten, tenzij je lid bent geworden van zijn partij, maar persoonlijk zou ik nog niet eens durven zijn Facebook-pagina te liken.
De FVD lijkt maar weinig voor elkaar te krijgen, want stuit op zoveel weerstand, dat er niets van de grond komt. Dweilen met de kraan open. Geld moet rollen, maar niet in een bodemloze put, toch? En dat is nog het meest gunstige scenario.

Want de eerste anti-discriminatie parades zijn al begonnen, waarbij we ook weer ME moeten inzetten, want je weet niet welke anti-anti-discriminatie types daar op af komen. Links roept van dat we paf moeten roepen als Thierry B dood mag. Wow. Daar zaten we op te wachten. Klap maar in je handjes en doe maar mee.

Maar ok, keuzevrijheid en alles, je mag eens wat proberen. Met je stem op de FVD. We leven nog in een vrij land.

Voor de degenen die niet gestemd hebben (ik heb de excuses allemaal gehoord deze week, druk / geen idee wat ik moet kiezen / mijn stem telt toch niet) ga je potverdorie schamen… Echt.

Mensen. We kunnen allemaal lezen. Probeer anders een geschiedenisboek te bemachtigen en begin omstreeks 1918… Die staan in de bibliotheek. Kun je zo gratis inlopen en een boek uit de rekken pakken, jezelf neervleien op een van de bankjes die er staan en beginnen. Je zou ook Google kunnen raadplegen. En er eens in duiken.

Vrijdag
Een avond alleen op de bank. Ik val in slaap bij Melissa McCarthy.

Zaterdag
We halen de spiegel voor de badkamer op (nog maar twee weken en de bijl gaat in de badkamer). En bekijken een douchekraan. De kinderen zijn even bij opa en oma en we nemen het er van door een bageltje te eten samen. Dat is lang geleden!

Als we terug zijn hakken we een knoop door voor wat betreft de autohuur in Canada. De prijzen zijn omhoog geschoten de afgelopen week. Niet grappig! Nu alleen nog een onderkomen in Ottawa en het leukere werk kan beginnnen.

‘s Avonds… ik ben zo moe… na het eten werk ik nog even de boodschappen voor het vriendenweekend bij,  bij de Jumbo. Daar kun je dus geen boodschappen wijzigen! Heel irritant. Ik bestel de extra allergieboodschappen, werk de lijstjes door, sluit alles af. Denk ik.
Vervolgens verzin ik een Wie Is de Mol spel voor 20 personen. Dat hadden de tieners bedacht, maar of ik even…

Ik doe het niet snel, maar ik vraag om hulp.

*Crickets tsjirping*

Zondag
Ik heb afgelopen vrijdag eindelijk de update van mijn telefoon gedaan. Nu kan ik mijn schermtijd zien. Oei. Ik wist dat het veel was hoor. Daar niet van. En positief beschouwd is mijn telefoon dus gewoon een heel goede en nuttige aankoop geweest. Maar ik gooi wel direct al mijn spelletjes er af. Ik speel altijd voor het slapen gaan een spelletje op mijn telefoon.

Overdag gaan we naar het Reddingsmuseum waar ik al veel goede verhalen over heb gehoord. Ik vind Willemsoord in Den Helder sowieso erg leuk. We kijken reddingsboten, zien filmjes en staan in een windtunnel tot Pippa het een beetje zat begint te raken. Dan gaan we super lekker lunchen bij Stoom. Aanrader. Wat een lieve mensen en erg goed eten.

Eenmaal in Den Helder rijden we ook maar even door naar de Helderse Vallei, waar de kids lekker knoeien in de natuurspeeltuin.

‘s Avonds kijken we de lauwe aflevering van de Luizenmoeder. Alleen om juf Ank en Maledive (?) moest ik wel iets te hard lachen.

En vervolgens kijken we When Heroes Fly af. Wederom… wat een serie. Voor wie hem al gezien heeft. Ik vind het stukje dat Aviv en Himmler met elkaar door de muur praten zo prachtig. En het stukje bij de begrafenis van Yaeli.
Gaat het zien, speelt zich af in Colombia en Israel. Wat kunnen die Israeli’s een prachtige tv maken zeg!

De vorige whereabouts lees je hier: #260

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • vriendenweekend
Print Friendly, PDF & Email