Ik ga het even kort houden, want ik mag vandaag alleen het hoognodige doen van mezelf. Blegh! Griepje te pakken. Niet heel erg hoor, maar wel in de categorie, ik loop drie meter en mijn benen gaan zwabberen.

Maandag
We moeten inenten. Noor is op zich niet heel bang, maar ze hebben elkaar op school een beetje gek lopen maken. Dus als we het bureau binnen lopen zeg ik tegen Noor, terwijl ik haar boekje laat zien: ‘Kijk eens, je hebt dit al heel vaak gedaan!’
Ze kijkt mee en ziet het inderdaad. Trots vertelt ze het tegen de administratiemevrouw.
Die kijkt er eens naar en zegt: ‘Ja, maar toen was je nog baby, dus dat telt niet.’
What
THE
FUCK!?
Ik kijk haar eens aan en zeg ‘Nou Noor, kom maar… ‘ en ik fluister in haar oor, wel net hard genoeg, dat het natuurlijk wel telt.
Ze gaat zitten. Krijgt een prik. Pleisters. Ze staat op.
‘Nou, dat deed dus best zeer hè?’

Een uur later komt een vriendinnetje die mee gaat naar dansen. Ik heb vier gerechten uit de vriezer om te kiezen. Ovenpasta, pasta met gehaktsaus, kokoscurry en nasi.
Hoeft ze niet. Dus Kooppie gaat maar weer koken… gelukkig dat A zo’n leuk kind is haha.

Dinsdag
Noor heeft haar mattie J laten weten dat ze vandaag niet kan spelen. Ik zag het briefje liggen. ‘Morgen kan ik niet, dan is het bij ons rieleksdag’. Oh. Dus zo komt dat over. Hmm…. Ik bedoelde, maandag prikken en vriendinnenles, woensdag heel de middag ballet met een extra kind, laten we dinsdag even rustig aan doen. Poeh.

Woensdag
‘s Middags heb ik eerst een gesprekje bij lieve juf S. Daarna gaan we met drie kids naar ballet. Het vriendinnetje van Pippa is niet van plan om mee te dansen. Owkee. Daarna gaat ze met haar hoofd voor mijn beeldscherm hangen. ‘Ik wil iets kijken!’
Erm. Ik wil graag even werken terwijl jullie met de My Little Ponies spelen. Het gaat niet gebeuren. Ik klap mijn laptop dicht en hoop dat er een spelletje te vinden is. Nee. Geen spelletjes. Hm. We gaan naar het winkelcentrum. Nootjes kopen. Pippa moet naar de wc. We gaan weer terug naar de balletschool. Pippa haalt de wc net niet. Ze moest niet plassen.

Noor komt terug, ik laad iedereen in de auto.
Ik had het avondeten met militaire precisie klaargezet. Wok spekjes. Water, purree (ja, sorrynotsorry, ik hou van instant purree UIT EEN ZAKJE!), tafel al gedekt.
Binnen een kwartier staat er eten op tafel. Hoera.

Pippa moet nog eens naar de wc. Haalt het niet. Ze lijkt wel ontploft in de gang.

Als alles weer opgeruimd is kan ik eten. Ik ben toe aan een avondje nix. Helaas. Ik mag nog naar een vergadering. Ik maak me maar even opnieuw op om er niet uit te zien als het afgeleefde moehhhhdermens wat ik me voel.

Donderdag
Work, work, work.

‘s Avonds rij ik over een weg waar ik al 1000x gereden heb. Het zicht is een beetje slecht door de striemende regen en ik ben een beetje later dan gepland. Gelukkig maar. Voor me zie ik opeens allemaal rem- en alarmlichten. Je mag hier 80km per uur rijden, en opeens staat iedereen stil in het donker. Er is een boom omgewaaid. Da’s een lullig gezicht hoor… Gelukkig kan ik er nog net snel omheen sturen voor er weer nieuwe tegenliggers komen.

Samen met M probeer ik aan ieders wensen tegemoet te komen voor het vriendenweekend editie ’19. En dat is niet eenvoudig kan ik je vertellen. Weten jullie nog dat de pubers vorig jaar een beetje begonnen te muiten ‘we maken elk jaar op zondag een wandeling, vet saaaaaai’. Ik kon niet anders dan ze gelijk geven. Dit jaar mochten ze van mij roepen wat ze wilden en hebben we geprobeerd het anders te doen. Het programma is nog niet bij iedereen bekend, dus ik moet het nog even stil houden, maar het wordt heel erg leuk denk ik.

Vrijdag
School. Zwemmen. The usual.

We beginnen met Homeland S6. Ja, ik werk binnenkort de Netflix-post even bij.

Zaterdag
Ik breng Pippa naar haar partijtje, doe de boodschappen en duik daarna even mijn bed in. Ik voel me niet helemaal tof.

Om half drie komt een vriendin van Noor. Ik help ze met make-uppen, want zij gaan lekker carnaval disco’en  bij Danscentrum Chantal.

Pippa is weer terug en P aan de mise en place begonnen. Alleen wil het niet erg. Als de meiden zijn weggebracht probeer ik een tabouleh in elkaar te flansen. En geroosterde walnoten / bietenhumus. En een deeg voor het flatbread. P doet de curry. Ik nog een Thaise salade.

Ik haal de dames op. Ze zijn intens gelukkig na zoveel dansen. Ik zie ze lekker meehossen op Links Rechts van de Snollebollekes. Ze stralen en zitten in de auto nog lekker mee te wiebelen op Work van Lil John. Work your body, move those hips!

Over naar de dips met GT en een overheerlijke massaman curry. (mag je mij voor wakker maken)

Zondag
Ik slaap heel veel en kom voor de Luizenmoeder mijn bed uit. Dat van die USB… ik moet daar om gniffelen. En dat van staat het op de Digiduif, klasbord, in de school app of in de nieuwsbrief… Dat ook.

Ik hou het voor gezien na een halve aflevering Homeland. Morgen weer een dag.

De vorige whereabouts lees je hier: #258

Deze week gepubliceerd:

  • noord-Sardinië met kinderen
  • nieuws uit Europa-Park (met beelden van het zwembad!)

De komende week op de agenda:

  • 10-minuten gesprek over Pippa
  • een wandeling en lunch met Yvonne
  • lerarenstaking
Print Friendly, PDF & Email