Zo zo, het was me het weekje wel. Wat een takkenweer vandaag in vergelijking met die prachtige lente-achtige vorige week. Hallo lieverds die hier elke week komen lezen! Bedankt dat jullie er zijn (het was deze week complimentendag hè)!
Maandag
Hard aan de bak!

Dinsdag
De kinderen zijn toevallig allebei uit spelen. Dat voelt raar. Een dinsdagmiddag zonder kids. Als ik Noor kom ophalen komt ze me tegemoet rijden met een skelter over de weg. Is dat niet wat gevaarlijk? Ze vindt van niet. Uiteraard niet. Ik besluit eerst even info in te winnen bij mensen-met-een-skelter, want ik kan wel weer moederkloekerig roepen dat het gevaarlijk is, maar misschien valt dat wel mee en is het heel normaal om met een skelter over de autoweg te rijden? Achteraf blijkt dat de meeste mensen zeggen dat het inderdaad niet zo’n strak plan is.
Meneer is een nachtje uit logeren.

Woensdag
In plaats van een wandeling te gaan maken, ga ik even heel hard aan de schoonmaak. Het is nodig. En alle ramen kunnen lekker open.
Ik haal de kids op tijd uit school om naar de tandarts te gaan en dan is het balletmiddag. Noor doet tegenwoordig ook op woensdag twee lessen achter elkaar. En ze vind het zo ontzettend leuk!
P komt thuis en is enorm verkouden. Hij laat zich zakken op de bank en ik durf de tv niet aan te doen. Dan maar geen Sandhamn Murders vanavond.

Donderdag
Ik leg de laatste hand aan de webshop die ik aan het bouwen ben en ga nog even bij de klant langs. We zijn tevreden.

Vrijdag
Ik begin de dag goed, door gewoon het knopje van het Nespresso-apparaat in te drukken, zonder kopje eronder. Vervolgens rij ik naar Carolien. Zij opent vandaag haar webshop Lotus Diffusers en dat is een hele happening met champagne en gebakjes met het logo.

Voor mij is het ontzettend tóf om te zien wat de reacties van mensen zijn. Meestal lever ik af en zie ik daar niet zoveel van. Op deze site kun je dus ontzettend mooie, luxe diffusers kopen (voor je essentiële olie) voor een prachtige prijs. Ik kan je verklappen dat je bestelling als een prachtig cadeautje bij je afgeleverd wordt. Ga je even kijken? Ah toe!
Met 1300 (!) bezoekers op de eerste dag… wát een mooi resultataat!

Daarna ga ik nog even naar Monica van Pimped by Moon. Alleen,… rij ik langs het tankstation, kijk op mijn bezinemeter. Die zegt: – – – . Dat is niet goed. Ik sla af en bedenk dat ik mijn pinpas niet bij me heb. Oh crap. Met ongeveer 30km per uur rij ik door het dorp, zet mijn auto langs de kant, ren naar binnen en laat hem rustig doorrollen naar het dichtstbijzijnde tankstation met samengeknepen billen en zweet op mijn voorhoofd. Hoera, ik red het (in retrospect kun je dus rustig nog een paar km rijden met – – – ). Ik vertel enthousiast aan de tankstationmeneer dat ik enorm blij ben om hem te zien. Hij wordt er niet warm of koud van.

Dus ik rij naar Monica en vanaf daar naar school, naar huis, naar zwemles, met twee kinderen van zwemles naar school, daar spreek ik de oma van A die met ons mee gaat. De kids krijgen allemaal limo en iets lekkers en gaan spelen. P is net thuis, het gaat iets beter.
Ik ben toe aan koffie geloof ik. Ik voel me eerlijk gezegd best een tikje moe…

Zaterdag
Eerst mag ik lekker naar de kapper. Ik haal lekkere broodjes en ga ‘s middags lekker aan het werk met mijn blog. Dat heb ik al bijna een maand amper gedaan. Het goede nieuws is dat de cijfers zich daar niets van aantrekken.

Aan het einde van de middag hoor ik dat de dames het niet meer zo goed kunnen vinden met elkaar. Een paar weken terug zag Pippa in de bieb een zelfgemaakt Muizenhuis. Die wilde ze wel kopen. Dat was sowieso niet de bedoeling, maar ik zei dat we zoiets ook wel zelf konden maken. De afgelopen paar weken heb ik wat dingen opzij gezet, schoenendozen en andere dingen die me wel bij een muizenhuis leken te passen. Ik ben geen knutselkoningin. Ik heb werkelijk geen idee hoe we dit moeten doen. Gewapend met een lijmpistool (die had ik nog liggen van toen ik heel, heel vroeger nog wel eens een kerstkrans in elkaar heb gelijmd) en glazen steentjes loop ik naar beneden. De dames zijn dolenthousiast en verzinnen van alles. Zó leuk om te zien. Noor heeft in de bouwmarkt een sleutelhanger gevonden, die moet als een katrol opgehangen worden voor hijsdag. Pippa heeft een stuk blauw papier in haar handen en dat kan wel een zwembad worden. Ik maak een randje met ijslollystokjes (toevallig vorige week in Zwolle bij Søstrene Grene gekocht). Een wc-rol wordt een glijbaan en Noor heeft nog een in elkaar te knutselen huisje uit de Flow van oma die een speelhut kan worden. Pippa vindt dat Julia Elsa-vloerbedekking moet en tekent een stokpopje. Wat heerlijk om even niet-virtueel aan te klooien.

P heeft een feestje. Ik blijft thuis. Ik heb ‘s middags al twee films uitgezocht, anders weet ik het al weer. Dan wordt het een eindeloze zoektocht op Netflix. The Revenant blijk ik al gezien te hebben, hoe kan ik dat vergeten zijn? En the Matchmaker stond wel op mijn telefoon op iTunes maar nog niet op de Apple TV (hoe is dat überhaupt anders?). Ik zie dat Doris uit is op iTunes. Aardige humor maar na de serie had ik wel iets hogere verwachtingen. Jammer.

Zondag
Een verloren zondag met een geweldige aflevering van de Luizenmoeder. Na de Anton-luistert-naar-plassende-juf van vorige week had ik er een hard hoofd in. Maar de glutenkruimels, kerstengel Folkert en gristelijke juf Ank maken een hoop goed. Jezus is ok, olé, olé!

Oh, ook kijken we de Sandhamn Murders af. Laatste aflevering, laatste seizoen. Ik moet zeggen dat ik er niet kapot van ben, van deze serie. (en grappig, ik las op Stralend Schrijven ongeveer dezelfde mening als die ik heb over deze serie).
Maar ik vond het beeld wel erg prettig, het speelt zich af op de Stockholm Archipelago, ofwel, de eilandjes voor de kust van Stockholm. En nu wil ik dat ook. Gewoon een hele zomer een huis huren. Mag dat?

Deze week gepubliceerd: Roompot Beach Resort Kamperland

De vorige whereabouts lees je hier: #257

De komende week op de agenda:

  • een prik voor Noor
  • vriendinnenlessen bij ballet
  • Carnaval disco (ook bij Danscentrum Chantal)
  • vergadering (over schoolpleinen, reglementen en feestelijke paasontbijtjes)
  • vergadering (over laserguns, uitstapjes met tieners en wel of geen BBQ)
Print Friendly, PDF & Email