Kooppie was in Bergen op Zoom. En daar was het Neuzenbal. Jawohl. Dat en een heel hectisch weekje.
Maandag
Vandaag hebben we een gezellige dag waarbij ik de middag door kan werken. Gewoon een lekker dagje.

Dinsdag
Vandaag help ik Y. met haar site. Ze heeft hem vorig jaar gemaakt. Zelf! En op het laatst wat hulp gehad, maar nu zijn er dingen die ze graag wil leren. En dag kan. Drie uur lang buigen we ons over haar site. We sprinklen een beetje pixie dust en hoppa, het ziet er al weer zoveel mooier uit. Wil je een kijkje nemen? Zie KIJKWandelcoaching.

‘s Middags komt J. spelen. J is een jongen uit Pippa haar klas. Hij vertelt iets (aan Noor) en ik stel vragen. Als ik drie vragen heb gesteld kijkt hij me aan en zegt ‘ik maak eerst even het verhaal af wat ik aan Noor wilde vertellen’.
Alrighty…

Woensdag
‘s Middags gaan we eerst even een half uurtje shoppen bij de Action. De dames mogen zo’n beetje alles wat ze willen hebben aan knutselspullen in een winkelmandje laden. Doen we soms gewoon. Ze kunnen zo lekker knutselen, die twee.
‘Mama, ik weet niet goed hoe ik bedankt moet zeggen,’ zegt Noor een beetje ongemakkelijk.
‘Oh, da’s al goed, dat heb je dan nu gedaan.’
Ik geef haar een dikke knuffel.
Group hug! Pippa duikt erbij.
Ok, dit is gelukkig heel niet gênant, zo midden in ‘s lands beste meukwinkel.
Ik doe mezelf overigens ook nog wat leuks cadeau hoor! Twee voorraadpotten (waar ik thuis al spijt van heb, want rondom beplakt met stickers) en pennen (had ik nog niet).

Donderdag
Vandaag is de grote dat voor een webshop waar we al een paar maanden bezig waren met de voorbereiden. Nou ja…’we’ is een groot woord. Ik had een boodschappenbriefje gemaakt en C. had alles voor mij verzameld en in een virtuele doos gegooid en nu mocht ik mijn ‘Connect the dots’ truc doen. Ik ben blij dat ze er voor heeft gekozen een theme te kopen. Ik ben zo happy met het theme, het gaat er zo gaaf uitzien!
Ik ga ‘s avonds nog even door. Als ik eenmaal zie wat er allemaal mogelijk is…

Vrijdag
‘s Morgens ga ik bij C langs om te laten zien hoe ze haar shop moet vullen. Ze gaat er enthousiast mee aan de gang. Haar moeder moet een foto maken.

We maken onze Canada rondreis bijna helemaal rond! Alle accommodaties heb ik gereserveerd. Alleen de autohuur nog. En het hotel in Toronto, daar ben ik gewoon niet helemaal zeker van. In Ottawa wil ik graag in een Airbnb. Ik vind het fijn om hotels af te wisselen met een Airbnb, omdat je daar vaak wat meer privacy (en ruimte!) hebt met een gezin, zo kunnen wij ‘s avonds nog lekker buiten zitten terwijl de kindjes fijn in hun bed liggen.

Ik zal jullie binnenkort laten zien waar we allemaal gaan slapen. Het ziet er zó tof uit allemaal!

Zaterdag
‘s Morgen om half negen stap ik in mijn auto. Playlist aan, verstand op 0. Het is nog heerlijk rustig op de weg, hoewel het weer dat niet is. Ik voel me net de hele weg Michael Knight. (je weet wel, the Knight Rider, die vroeger ook altijd zo aan zijn stuurtje zat te trekken). Op de brug bij Middelharnis mag je maar 70km per uur rijden.

Om half twaalf zitten mijn Vlaamse matties en in bij de Stadsburger. Een hip tentje, industrial chique, met een groentenkroket. Mornin’…

Na even wat bijgepraat te hebben, er is nogal wat gebeurd sinds de laatste keer dat we elkaar zagen, gaan we een rondje door de stad. Ik vind een paar vet mooie Shabbies bij de Omoda outlet. En twee BFF unicorn kettinkjes voor mijn schatjes.

Dan is het tijd voor onze afspraak bij Escape Room 0164. De super vriendelijke Antal heet ons van harte welkom. Of we al eens eerder een escape room hebben gedaan. Ja, in Lille. We worden opgesloten en dompelen ons ouder in ‘De Juwelier van de Onderwereld’.
Ik ga jullie nog wat meer over deze SUPER toffe escape room vertellen in een aparte post. En voor deze gelegenheid mocht ik zelfs binnen foto’s nemen!


We chillen een uurtje in onze hotelkamer.


‘s Avonds hebben we een reservering in de Hemel. Wow…. wat hebben we hier uitermate goed gegeten en gedronken. Voor een fijne prijs ook nog. Heerlijke stoelen. Enorm vriendelijk en behulpzame gastvrouw. Echt een aanrader. En bedankt dus ook C (haar moeder) voor deze tip!

Wat zijn we lekker uit!

Aperitiefje

Heerlijk brood met lekkers

Papadum gevuld met salade van een zoete bietjes smaakbom en heerlijk zachte feta. 

Een malse diamanthaas met rode wijn saus en bospaddestoelen

Wentelteefjes met kaneel, deze foto is wel heel slecht. Sorry! 

Een koffieshotje

Omdat we (een tikje verlaat) de verjaardag van L vieren, komt er zelfs nog een taart met vuurwerk op tafel.

Om half twaalf liggen we dus gewoon in bed he. Want de stad is bezet met Krabben… zo heten de inwoners van Bergen op Zoom tijdens de vastenloavend of zoiets. In Bergen op Zoom hoef je trouwens niet zo’n werk van je outfit te maken. Ze deden daar sinds WOII al aan recyclen en upcyclen. Met een stuk vitrage met een knoop aan de voorkant kom je als vrouw al een heel eind.

Zondag
In alle vroegte gaan we ontbijten. Broodjes, eitjes… poffertjes. Alles is prima voor elkaar. We kijken naar buiten, waar de wind en regen achter elkaar aan jagen over het water en hebben nog geen zin om naar buiten te gaan. Maar aan alles komt een eind.

Ik wil graag nog even outlet Rosada gaan ontdekken. Omdat we zo vroeg zijn opgestaan, sta ik er met openingstijd rond 10:00. Het is dus nog heerlijk rustig en ik scoor ontzettend leuke dingen. Een truitje van Garcia voor Noor voor EUR 3,50. Een trui voor P (het eerste in 13 jaar tijd wat ik koop wat hij ook aan wil! So proud) en een jurkje van 4FunkyFlavours voor Pippa. Oh en nog een flessengroen t-shirt voor Noor van Nik&Nik.

‘s Middags gaan we naar nicht T die 13 is geworden. Ze krijgt ook een shirt uit de outlet die ze past. Hoera!

‘s Avonds plof ik op de bank bij de Luizenmoeder. Ik ga echt stúk bij ‘I got him‘. Wat heerlijk.

Op mijn telefoon krijg ik een uitnodiging om Fletcher Friend te worden. Ik moet lachen… Ik vind het zo zielig voor Joke. Dat ze anders geen geld had om wijn te drinken…

Dit vind ik een beetje dwingend. Alsof je dus geen gebruik mag maken van de klantenservice als je geen Friends wilt worden… 

De vorige whereabouts lees je hier: #254

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • 3x coaching / workshops
  • 5 sportlessen
  • 1 verjaardag
  • 1 wandeling
  • en dan: VAKANTIE! We gaan naar de Hellendoornse Berg
Print Friendly, PDF & Email