Poe hee! De 250e whereabouts. Al bijna vijf jaar schrijf ik wekelijks hoe het bij ons gaat. Ik kan het zelf bijna niet geloven… Ik verloot deze komende zes weken elke week iets leuks onder mijn lezers!

Maandag

We beginnen met de zoektocht naar een kunstboom. Ik wrijf Pippa’s gezicht bij de ingang van het tuincentrum nog even over een echte boom. Ik bedoel… voor ik een paar honderd euro uitgeef wil ik wel zeker weten dat het nodig is. Een half uur later krijgt ze galbulten. Ok. Een boom dan maar.

Nah, dat klinkt weer veel te hard zeker? Ze heeft er geen last van hoor verder en ik deed het heel voorzichtig. Ik denk dat de foto’s van Canada wat vol staat met kerstbomen, ook mooi zullen worden.

De boom die we willen, is niet meer voorradig. We mogen het showmodel mee. Ik wil geen bepotelde boom. P nog minder trouwens hoor. Dus op naar tuincentrum 2. Ook niet. Ik bel wat rond. De Romagne is nergens te krijgen. Damn it.

De rest van de dag staat in het teken van het huis versieren. Een pan pasta maken. De tuin even gezellig maken met lichtjes.

Noor maakt een hut voor haar vriendinnen

En dan is het tijd voor een feestje. Met twintig lieve vrienden en kleine rakkers vieren we het oude jaar, en het nieuwe nog net iets beter. We spelen bloedfanatiek 30 seconds.

Om half elf ligt Pippa in haar bed te huilen. Niemand heeft haar nog voorgelezen. Of ik even de Gorgels wil doen. Het kost me wat moeite, want de wijn was ook zo lekker.

Ze gaat lekker slapen en ik moet beloven dat ik haar met het echte vuurwerk wakker maak. Ik zal het doen.

Om vijf over twaalf ren ik naar boven. Ik doe haar gordijnen open en probeer haar wakker te krijgen. Scheel kijkt ze naar buiten. Ze vraagt of ze weer mag slapen. Het mag.

Dinsdag

De radio gaat iets harder. We hebben het over de drankleeftijd. Er zijn mensen die vinden dat we de officiële leeftijd gaan aanhouden. Eigenlijk vind bijna iedereen dat. Ik denk dat we dan behoorlijk naïef zijn. Gezien het voorbeeld wat we hier geven. Ik hoor een puber ‘Maham,… hoeveel heb je eigenlijk op?’ vragen. Nee, het lijkt me behoorlijk naïef van ons kroost te verwachten dat ze pas op hun 18e een druppel gaan drinken, maar misschien krijg ik ongelijk. En ga ik teveel van mezelf uit.

Om vier uur vallen we in bed. Om acht uur zegt Pippa vrolijk goeiemorgen en vraagt ze zich af wie er mee gaat naar beneden om met haar tv te gaan kijken. P offert zichzelf op.

Daarna maken we in zes uur het huis weer schoon. Ik vind een pindatuintje onder tafel. P veegt buiten 1000 rotjes, sterretjes, peuken en weet ik veel weg. Dat kost hem bijna twee uur. Ondertussen pulk ik chips tussen de kussens vandaan, bestudeer ik een bruine vlek op de vloer die veel doet denken aan … ach laat maar.


Gelukkig kookt mijn moeder ‘s avonds boerenkool.

Woensdag
Ik ga even shoppen met de meisjes. Noor heeft een nieuwe sjaal en muts nodig. Bij Amazing Kids in Anna Paulowna slagen we eigenlijk altijd wel. Pippa krijgt een nieuwe broek. En Noor ziet nog een leuk jurkje van Dressed Like Flo en een heel lekkere jeans legging. Maar geen sjaal en muts. De mevrouw weet er misschien wel een die bij haar jas past en laat deze later deze week in Schagen bezorgen. Fijne winkel!

Via de HEMA (sokken) en Action (knutselmeuk) gaan we lekker naar huis. De meiden zijn ontzettend lekker aan het spelen op de Playmobil zolder. Voor het eerst deze vakantie ook een beetje relaxed naar mijn idee.

P komt vroeg thuis en we besluiten nog even naar de Boet (tuincentrum) te gaan om voor een friggin’ kerstboom te gaan kijken. Moet je je voorstellen dat je als man denkt ‘ha ik ga lekker op tijd naar huis’ en dat je vrouw dan bedenkt ‘mooi, kunnen we shoppen in een allejezus groot tuincentrum’.

Maar nee, P is het er over eens dat we beter een boom kunnen aanschaffen in de uitverkoop en dat we dat niet van het weekend moeten doen. We treffen het, het is rustig en een nieuwe boom is binnen 10 minuten uitgezocht. Hoera. Check in the box.

Alleen,… loop ik daarna langs de servies afdeling. En daar gebeurt het… liefde op het eerste gezicht. Laura Ashley Blueprint. Wat prachtig. In retrospect wordt het een heel duur dagje.

Donderdag
Als een gek aan het werk. Want mijn enige, echte werkdag in twee weken. En volgende week vakantiebeurs waarvoor ik me nog helemaal niet heb voorbereid. Aan het einde van de dag nog niet trouwens. Wat ik meestal doe is me opgeven voor 1 of 2 keynotes en daarna de beurs op. Je kunt op de vakdag (waarop ik altijd ga) dan afspraken maken met exposanten, maar ik ben eigenlijk altijd te laat om dat nog te regelen en ik vind het ook lastig om heel de dag afspraken te hebben (en dus weinig ruimte voor spontaniteit of het gevaar dat je de hele dag van hot naar her loopt).

Ik zet mijn servies op Marktplaats. Minstens vijftien jaar at ik van Royal Boch Ivory White. Voor de leken: dat is boerenbont zonder het bont. Ik maak een paar foto’s in het halfdonker, maar het zal de truuk uiteindelijk doen.
We zitten aan de buis gekluisterd: Prison Break seizoen 5.

Vrijdag
Vandaag komt L logeren bij Noor. Ik had bedacht dat ze in het bed van Pippa kon slapen, en dat Pippa naar opa en oma kon, maar die heeft wel weer even genoeg gelogeerd en wil thuis zijn. L heeft haar luchtbed en nog veel meer mee en ze slapen bij elkaar op de kamer. Om elf uur slapen ze nog niet. Noor blijft grapjes maken. Uiteindelijk moet Noor maar weer in ons bed. Wat een gehannes.

Zaterdag
Om zeven uur is L een knuffel kwijt. En is iedereen wakker. Mornin’…

Noor is met zichzelf aan. Gaat wat a-typisch gedrag vertonen en dan zijn we het wel een beetje zat. Tijd om het partijtje af te breken. Noor bekend achteraf dat ze duizelig is van vermoeidheid.

Dan komt mevrouw x uit y mijn servies ophalen. We pakken alles binnen twintig minuten in. Het voelt een beetje dubbel. Maar hey… tijd voor iets nieuws. Die saladeschaal mag ook nog weg, iemand die Claire Wilson wil? Of de theebekers van Rivièra Maison?


Daarna rij ik terug naar de Boet met een boodschappenlijst aan borden, kommetjes en ander moois. Bij de kassa aangekomen zegt het meisje ‘Ohja, daar gaat 25% korting af.’

Say what? Ze kijkt het nog even extra na, 25% korting op al het servies. Jubelend sta ik te betalen.


Zondag
Ik ga terug naar de Boet met de rest van mijn verlanglijst. Met deze mooie korting mag ik nog wat extra halen. En zo haal ik ook wat fancy shit in huis die ik in eerste instantie niet nodig heb. Nu wil je het natuurlijk graag zien. Maar mijn moeder heeft het nog niet gezien. En dat moet… Want mijn moeder houdt ook van echt mooi servies. Die heeft zelfs voor buiten, voor de kerst, voor gewone en iets minder gewone dagen een apart servies. Ja, dat geeft niets.

Mam, koffie?

Daarna gaan we naar het feestje van J. Zij is 40 jaar geworden deze week en haar meneer had een feestje geregeld. We staan buiten met warme choco met bacardi, rode wijn, vuurkorfjes en een BBQ. Enorm gezellig.

We eten thuis, iedereen ligt er op tijd weer in. Morgen weer naar school mama? Noor had er nog even niet op gerekend.

Als Noor zo doet, dan trekt ze je in twijfel. Ik moet er altijd zo om lachen.
Ik zal deze week even proberen mijn Netflix blogpost een update te geven, we hebben al weer veel nieuws ontdekt.

Win! Win! Win! 

Wat kun je deze week winnen?
De -vertel eens- vriendenquiz van Elma van Vliet!

Wat moet je doen? Laat hieronder een reactie achter én schrijf je in op mijn nieuwsbrief (klik en je bent er), je krijgt dan in elk geval een e-book in je mailbox geschreven door yours truly. Ben je al ingeschreven? Dan weet ik dat natuurlijk ;-).

Volgende week maandag maak ik in de whereabouts de winnaar bekend. En ik zorg dat je je kadootje thuis gestuurd krijgt.

De vorige whereabouts lees je hier: #249

Deze week gepubliceerd:

  • camping op Noord-Sardinië: La Foce

De komende week op de agenda:

  • vakantiebeurs
Print Friendly, PDF & Email