Het is echt zo’n week dat ik dag en datum kwijt aan het raken ben… het is nu zondag, geen idee bijna wat ik maandag deed. Dat krijg je met die luie, luie kerstdagen. Maar ik reproduceer het even voor je…

Maandag
24 December is bij mij altijd: langs alle verswinkels. Ik neem Noor mee op een strooptocht langs de beste groentenman, een van de beste slagers in de omgeving, een sjaggerijnige bakker, de bagelwinkel, een lekkere lunch, nog even wat stiften kopen bij de Pipoos (kan ik amper langs lopen, wat een fijne winkel!) en naar ‘t Roode Hert. Daar halen we meel, speltmix en gist.

Dit soort foto’s moet ik van Noor nemen…

Mijn iMac komt terug en ze is vét snel! Supergelukkig mee. Bedankt D!
We ploffen op de bank met heerlijk toko-eten. Althans,…dat denk ik. Ik proef he-le-maal niets en ben snotverkouden. ‘s Avonds gebruik ik voor het naar bed gaan Physiomer. Dit vertel ik, omdat ik het iedereen wil aanraden. Het voelt even of je ondersteboven in een golf zeewater bent gevallen, maar het lost wel alles op. De volgende dag proefde ik alles weer

Dinsdag
Ik maak een groot ontbijt/brunch klaar en we nemen het er lekker van. Alles lekker relaxt. De kinderen zijn moe en gaan nog even een tukje doen. Wij kijken eens naar onze route door Canada. We willen naar de dierentuin in Toronto. Dat lijkt me een leuk en relaxt uitstapje als je de dag ervoor zo lang onderweg bent geweest. Ondanks dat P de Niagara watervallen al heeft gezien, willen we er toch langs rijden. Dan gaan we naar Huntersville. Alleen vind ik uit dat er op de weg naar Huntersville nog een leuk kleinschalig pretparkje is: Santa’s Village. En daar kun je ook in blokhutten slapen. Hoe leuk is dat?
Vanaf Huntersville willen we Algonquin NP bezoeken. Daarna door naar Ottawa, waar we een leuk kindermuseum vinden. Noor komt naar beneden, we laten het haar zien. Of we niet morgen al heen kunnen, dat ziet er zó leuk uit! Dan naar Ferme Neuve en Mount Tremblant.

Ik zet alles in een handig documentje (standaard op elke Mac te vinden), zo houden we het budget ook een beetje in de gaten. Ik leg alvast een en ander vast bij Booking.com, maar heel veel druk zit er nog niet achter zie ik. Wat we leuk vinden is gewoon nog beschikbaar.

Daarna gaan we gezellig eten bij vrienden R&E. Breekbrood en scroppino’s. Papardelle met gebakken ricotta. De mannen twijfelen erg bij de geur van de gewelde gedroogde porcini. Tip; ruik nooit aan gewelde porcini. Da’s echt heel vies. Maar het is heerlijk allemaal.

Woensdag
Ook vandaag doen we alles heel rustig aan.


‘s Middags maak ik voor de fun een bierbrood. Brood bakken is toch echt een ingewikkeld proces.

Mijn ouders komen, we eten paling van Vlug, een stoofpot waar ik niet erg over te spreken ben en heerlijke peren uit de oven. We snoepen bonbons van de Roset met koffie. En zo is deze kerst een succes.

Donderdag
Ik ga met de meisjes naar Burger’s Zoo in Arnhem. Deze dierentuin leent zich uitstekend voor een winters uitstapje, want er is veel binnen. Leukste onderdeel: de ‘geheime’ gang tussen de bush en de desert. En de zwijntjes in de desert die volgens Noor aan het twerken zijn.

Vrijdag
Vandaag nemen we vriendinnetje A van Noor mee naar Madurodam. Ze is er een beetje zenuwachtig van, omdat ze niet weet hoe het werkt bij Madurodam. En eigenlijk, weet ik het voor deze avond ook niet. We bezoeken (op uitnodiging) VONK18. Een speciaal evenement in de avond. In de winter is Madurodam sowieso magisch verlicht. Maar tijdens deze speciale avonden was er een openingsshow, blacklight schminken, hoelahoepen met verlichte hoelahoops, blacklight schilderen, een silent disco en nog veel meer. Meest indrukwekkend vond ik pop Dundu die het hele park doorliep en A en Noor een high five gaf!De meisjes hadden echt een topmiddag. Terug in de auto lekker met een dekentje er overheen een filmpje kijken, het was allemaal té knus. Heerlijk!

Zaterdag
Ik publiceer mijn epic fail overzicht. Voor mezelf altijd een hele leuke klus om te doen. Even terugblikken op de mooie momenten en ook waar het mis ging. En waar ik voor 1x per jaar even van me afbijt. Daarna ben ik weer een jaar koest.

Ik doe de financiën en administratie van mijn bedrijf. Het was een goed jaar. En sommige dingen moeten beter. Iets met focus.

‘s Avonds gaan we met vrienden R&E (we hebben ook nog andere vrienden hoor, maar ja… deze zijn wel erg leuk) na naar de voorstelling van dorpsgenoot en kleuterklasmaat, buurman (van R&E) Tom Schotten. Hij schrijft enorm mooie stukken op zijn Facebookpagina en soms in het plaatselijke krantje, maar een theatershow lijkt me van een heel ander niveau. Ik weet niet goed wat ik moet verwachten. Ik bedoel, deze meneer heeft geen theaterschool gedaan ofzo. Ik ben totaal verrast. Ik zit de helft van de tijd in mijn sjaal te proesten van de lach. Oh heerlijk, wat góed. Tom, als je het leest, geef even een like’je, vind ik ook zo lekker. Enneh… P gaat nu voor oud en nieuw ballen draaien, met een broodje en drie pompjes.

Zondag
Met de dames met wie ik vorig jaar naar Praag was, hebben we een weekend afgesproken, maar we zijn tot nu toe nog niet tot een conclusie gekomen waar we heen gaan. Nu blijkt dat de ene helft denkt dat we vrijdag weg gaan en andere helft dat we zaterdag weg gaan. Haha. Lekker bezig. Ok, we plannen even opnieuw. Komt goed.

Vandaag werk ik, P is met de kids naar Monkey Town (held!).

Vandaag sluiten we het jaar af met een deel van onze vrienden, met wijn, hapjes en spelletjes. Hartjes voor jullie als (trouwe) lezers. Bedankt dat jullie er elke week weer zijn.

De vorige whereabouts lees je hier: #248

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • oud & nieuw
  • een logee
Print Friendly, PDF & Email