De vakantie is relaxed begonnen. Met een bezoekje aan de kapper en een magische voorstelling. En nu zit ik snotverkouden op de bank. ‘It’s beginnen to look a lot like Christmas… tissues everywhere.’

Maandag
Ik word gebeld. Of ik Pipje op kan komen halen. Ze ziet er raar uit. Ik haal haar op en begrijp de
zorgen wel een beetje. Ze ziet er uit als Bear Grylls die door een bij gestoken is. Nou ja, een beetje dan.
Ze laat zich tevreden op de bank zakken. Vraagt om peertjes zonder schil.

Dinsdag

De volgende dag gaan we naar de huisarts. Vorig jaar op 9 december zat ze er ook, zei ze… Ze vraagt zich af of het misschien van de pepernoten komt. ‘Die heb ik van Piet gekregen,’ zegt Pippa heel serieus.
Ah lieffie, haha!

Kerstmis komt vroeg in de vorm van een financiële kerstbonus door not so secret Santa’s. Ik ben helemaal van mijn a propos en bedenk een uur lang wat we er allemaal van kunnen kopen. Ik bedoel dus echt… fantaseren. Zonder dat ik het doe hè. Gewoon omdat het leuk is, alsof je de loterij hebt gewonnen. Maar dan zonder kansspelbelasting.

Ik prep mijn iMac voor vertrek. De arme schat haar HD blijft maar tikken. En na een half jaar tikken is dat dus letterlijk een tikkende tijdbom. Ik zeg nog zo, stuur geen foto als ze open ligt…

Woensdag

Daar ligt ze…

Ik krijg een foto van mijn opengereten iMac. Arme skat!

Ik heb mijn vrije dag, bel toch nog eerst een klant en ga dan naar het winkelcentrum. Ik haal chocolaatjes voor de pakketbezorger. Die meneer die echt zo onwijs veel spullen heeft gebracht dat het bijna gênant is. Nouja, bijna… Nee, dat het gênant is en dat mensen echt zullen denken dat we koopziek zijn. Wat niet zo is. Want een kwart van de pakjes gaat terug. En ik bestel werkelijk alles online. Een dekbed, wasmiddel, zo’n beetje alle cadeautjes, voor kerst en verjaardagen.

Donderdag
Kerstdinerdag! Preppen, tutten, nog snel een smoothie met Carambola’s maken. Haren, glitters, actie!

Dit was de try out versie

 

Vrijdag
Opeens bedenk me, door de tip van iemand om eens te kijken naar de kerstboom in combinatie met Pippa’s bulten. Ik lees whereabouts terug, van 1 en 2 jaar terug. Daar staat letterlijk in ‘ik ga met Pippa naar het tuincentrum, zodra we binnen zijn, spelen haar bulten weer op’. Op ongeveer hetzelfde moment vertelt mijn vader me over mijn oom die allergisch is voor kerstbomen. Ik lees nog even wat meer. En besluit dan de boom de deur uit te doen.
Ik bel wel even P op. Dat hij niet bij thuiskomst dat ik in een agressieve bui kerstmis heb gecanceld.

Noor haar iPad is binnen gekomen… unboxen! (ja verwend… ze heeft zelf een deel betaald en ze doet heel veel met de oude, die telkens vastloopt en niet meer op wil laden, plus ik had de MacBook die ze gekregen had van mij verkocht…)

Mijn vader komt heel lief de oude kunstboom van omi brengen. Na het eten zetten P en ik hem samen op. Ik kom niet meer bij van het lachen. Het ruikt naar oude zolder. Het ziet er niet uit. En hij is ook maar 1m50. Er zit nog een plastic kleedje bij met voorgedrukte kerstmannen. En de missiekalender van 1995.

Later vertelt mijn moeder dat het een van de eerste kunstbomen was.

Ik ligt dubbel bij de aanblik van het boompje. P, die net zijn 13e maand binnen heeft, vraagt zich af waar hij de fout in is gegaan. Noor komt weer uit bed om te zien waar we zo’n lol om hebben. Lekker budget jongens. Ik ben er blij mee, nu hoef ik niet nog op stel en sprong naar het tuincentrum. Kerst is weer aan.

Zaterdag
Bij de kapper werk ik aan mijn epic fail overzicht. Hij is weer leuk… echt. SMULLEN!

Ondertussen maken de dames foto’s met de iPad…

‘s Middags doe ik wat klusjes in huis. ‘s Avonds bedenk ik voor Noor een verhaal met zichzelf in de hoofdrol. Alles kan dan, en ze mag zelf input geven. Dat worden altijd geweldige verhalen. Dit keer gaat het over zeemeerminnen, die een feestje hebben en dan komt er een haai. Ze gaat hem niet zelf weg jagen, nee, daar bel je meermannen voor.

Zondag
Eerst even lekker ontbijten, dan een maskertje, douchen en opmaken, Ik haal mijn moeder op tijd op, we gaan naar Amsterdam. Parkeren onder het Stadhuis en wandelen zo het gebouw van het Nationale Ballet in voor een magische middag. We gaan naar de voorstelling Cinderella van het Nationale Ballet. Iedereen die mijn 2 1/2 uur lang weet te boeien is een kunstenaar. Wat een spektakel! De decors, kostuums, speciale effecten, de muziek en ál die danser die alles er uit laten zien alsof het niets is. We zien Maia Makhateli en Arthur Shesterikov. Wat grappig is, want die twee zijn ook in het echte leven samen.
Als je ooit een balletvoorstelling wilt gaan zien met kinderen, dan is deze zeker aan te raden. De zaal zal vol kleine kinderen die tot het einde geboeit bleven kijken.
Terug is het slecht weer, op het Coenplein staat het vol ambulances, later zie ik dat er twee mensen zijn overleden bij dit ongeluk.
Thuisgekomen heeft mijn vader Chinees eten gehaald. De meisjes vinden het veel te gezellig en stuiteren álle kanten op… zwaaien met sjaaltjes en stringzzz touwtjes. Schoppen elkaar als ze even op de bank mogen zitten. Lekker relaxed.
Als ik ze in bed heb liggen ga ik zelf even op de bank liggen. Ik voel me best niet zo lekker eigenlijk… Er is maar 1 oplossing voor. Extra pittig Indisch eten.

Wat gaan jullie doen met deze mooie dagen? Hoe dan ook, heel fijne, warme, knusse, gezellige dagen…

De vorige whereabouts lees je hier: #247

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • kerst vieren en lekker koken
  • naar de dierentuin
  • naar VONK18 in Madurodam
  • oudejaarsconference van Tom Schotten
Print Friendly, PDF & Email