Het is zondagochtend. Iedereen is lekker mijn zijn nieuwe spulletjes aan het spelen. En we doen de retouren. Bedenken of we vandaag al een kerstboom moeten gaan halen. Ik ben een kerstbeest, maar op een of andere manier volgt alles elkaar zo snel op. En ik wil wel genieten van het versieren van het huis (in plaats van te denken ‘oh k*t dat moet ook nog).


Maandag

De trap op school staat vol surprises. Ik kijk mijn ogen uit. Tsjonge, wat hebben die ouders er een werk van gehad…

Blije klanten. Complimenten. Dat is lekker op de maandagmorgen. Meestal gaan ze over de snelheid waarmee ik werk. Ik kom gewoon mijn afspraken na (en heb blijkbaar een goed tijdsbesef, ik bedoel, ik weet wat realistisch is en wat niet). Maar ik vind het wel heel lief dat mensen het ook gewoon zeggen.

Mijn slippers komen binnen. De black friday bestelling, part deux. Daardoor moeten andere slippers het veld ruimen op de plank.


‘s Middags komen er mensjes spelen. Het is gezellig. De kleuters willen alleen om de twee seconden iets anders.

Dinsdag
Afspraak met C over haar eventuele website. Soms word je gewoon extra blij van een opdracht die je (bijna) krijgt. Dit is er zo een.
We hebben het over de Goodiebox en dat die zo fijn is. Voor twintig euro krijg je elke maand krijg je een box toegstuurd met minimaal vijf schoonheidsproducten, vaak full sizes. Ik heb er elke keer zoveel lol van! Wil jij ook? Klik hier.

Woensdag
Ik wacht even tot Sinterklaas op school aankomt. Lopend. Met een iets te kort hemd. Hij wordt gebodyshamed door de moeders op het schoolplein.
Ik ben de halve ochtend bezig om cadeautjes in koffers te stoppen. Cijfersloten te wijzigen. Codes op kaartjes te zetten en alles op de juiste plek zetten, zodat ik een relaxte avond heb.

Daarna maak ik snel een pastasalade en geniet ik nog heel even van de stilte voor de storm.

Daar zijn ze! Met rode wangen komen ze binnen rennen. Noor heeft op school slijm gehad (en deze voor het gemak lekker vermengd met de glitter uit een tattoo set van iemand anders) en Pippa een eenhoorn verkleed set. Ze zijn er verguld mee.
Mijn ouders komen. Ik krijg een heerlijk pakketje lekkers. En zo kan de avond beginnen. Een zak cadeautjes in de achterbak van mijn auto leidt naar een koffertje, naar een grotere koffer, naar een reistas met een cijferslot. Naar een onschuldig uitziende doos op zolder en naar de achterbak van papa’s auto… waarin de hele trouwset van Playmo’s ligt. Exclusief limousine.


Het is een mooie avond. Noor draait rondjes in de tutu waarvan ik niet verwachtte dat ze hem zó leuk zou vinden.
‘Ik ben Igone! Ik ben Igone!’
Zeemeerminstaartjes als dekens, die gaan mee naar bed.
De Polly Pockets (met dank aan onwetende influencer little miss M van Joni van Hoofdstuk Drie) zijn topspeelgoed.

Als Noor in haar bed ligt met een grote glimlach op haar gezicht, vraagt ze of ze nog 1x ‘dankjeSinterklaas’ mag roepen. Het mag.

Ik glimlach. Zal het de laatste keer zijn dat ze dit vol overtuiging roept?

Donderdag
Werken. Heel hard.
En ‘s avonds hieperdepiep, een ok op de offerte voor C. Hoera! Als het af is ga ik het jullie laten zien. Want nu is het nog top secret. En ik heb nog tot februari hoor ik net. Dus jullie kunnen nog mooi even wachten, haha.

Vrijdag
Nog meer werken. Nog harder. Bijna weekend. Zwemles. Klant R die zijn e-mail niet geïnstalleerd krijgt. Dan mag je gewoon langskomen hè, krijg je er nog koffie bij ook.
Regen, regen, regen. Mooi weer om die hele roze bruidsset in elkaar te klikken.

Ik ben bezig met een van de laatste sets als ik dit hoor:
‘Nee! Waarom pak je mijn man af?’
‘Omdat ik er zelf geen een kan vinden!’
Ik lig bijna onder de tafel van het lachen.


We kunnen even geen film kiezen. 22 July op Netflix dan maar. Over de aanslag van Anders Breivik op Oslo en het eiland Utoya. Erg indrukwekkende film. Vooral het eindrelaas van een van de survivors.

Zaterdag
Ik moet wat moeite doen, maar krijg Pippa enthousiast voor het idee ‘winkelen’. Ze moet echt een paar extra jurken. Ze wil namelijk niets aan wat niet lekker zit. En jeans… die zitten echt niet lekker. Dus alles van grote zus is echt niet voor hergebruik vatbaar. Dag dure broeken van Scotch Re’belle (die ik kocht met het idee, ach… er kunnen twee kinderen gebruik van maken).
We parkeren en wandelen op ons gemak de stad in. Met de grote zus zou dat gaan van ‘oh die jurk is mooi, oeh… die wil ik hebben, mooie hakken!’
Met Pippa gaat het anders. ‘Ha! Fruit! Hmmm, wat ruikt dat lekker hè mama!’
‘Oeh! Kibbeling! Zullen we zo kibbeling gaan eten?’
‘Worst!’
Alkmaar kenners weten nu welke route we lopen… toko, visboer op de markt, Jeroen de Vries…
‘Oliebollen!’
In de Magdalenenstraat kom je niet om van de honger.
‘Patatjes!”
‘Wat is dat voor winkel?’
Ik til haar op en let extra goed op haar ogen. Die poppen uit haar hoofd. We staan voor de etalage van Dobla. Glimmende taartjes. Desserts (tip.. wil je een relaxte kerst, bestel hier gewoon je desserts en doe of je zelf uren in de keuken hebt gestaan haha).
We slaan de hoek om en wandelen over de Mient.
‘Oh! Wat ruík ik?’
Bij poelier Ackermann draaien de kippetjes hun rondjes aan het spit. Het ruikt goddelijk. Oude mensen kijken vertederd naar deze smikkelkont.
‘IJs!’
Australian…
Ik zie een grote carrière als chef voor haar in het verschiet. Of zal ik pippaskitchen punt en el alvast claimen?

Shoppen is echt vermoeiend.

Thuisgekomen pakt ze direct naar Play-Doh pastamaker en draait de lekkerste klei-tagliatelle en penne. (aanrader!)

Ik ga nog even aan mijn site knutselen. Ik knutsel er heel veel aan de laatste tijd. Ik moet wel een beetje lachen als mensen zeggen ‘en krijg je daar zomaar geld voor?’ voor een artikel, een link of als er iemand via een van mijn posts iets koopt.
Nou. Zomaar?

Zondag
Lazy zondag. Knopen doorhak dag. Hallo nieuwe badkamer. Hallo 4 weken rommel en niet douchen. Bah! Ik denk dat ik in elk geval een week op vakantie ga met de dames. Even afhankelijk van wanneer een en ander gaat plaatsvinden. Dat is net zo duur als een douchecabine huren. En een stuk leuker.

P maakt er een dagtaak van om het huis netjes te maken. Ja. Dat mag ook eens gezegd worden. Hij zuigt, dweilt, ruimt op. En veel beter dan ik het kan. Ik kruip achter  mijn laptop. Lekker bloggen. Ik begin aan mijn epische failoverzicht van 2018 en moet in mezelf lachen om zoveel tópmomenten.

De vorige whereabouts lees je hier: #245

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • nachos met M
  • vergadering ouderraad
Print Friendly, PDF & Email