De week van Black Friday (ik zeur niet over kortingen, misschien een beetje overkill, maar ok…. je bent er zelf bij om te filteren. Een week waarin voor het eerst iemand zei dat ik niet zo hard hoefde te zijn voor mezelf, wat ik oprecht raar vind. 

Maandag
Het is ijskoud. En blijkbaar heb ik alle sjaals meegegeven aan Stichting Je Mag er Zijn. En nu hebben mijn eigen kinderen het dus koud. ‘s Middags gaan we naar het winkelcentrum en koopt Pippa een nieuwe sjaal en muts. Ze wil hem niet meer af. 

Dinsdag
Vandaag schrijf ik mijn marketing jaarplan voor Wanderweb. Dat doe ik elk jaar. Ik stel doelen, kijk wat er goed ging en wat er beter kan. Ik begin ook aan het plan voor Wandernan. Dat is wat omvangrijker. Omdat daar altijd heel veel te verbeteren valt en dat zich niet zo makkelijk op papier laat zetten. Ik bedenk me vooral dat ik het afgelopen jaar veel te veel tijd ben kwijt geraakt met het steeds maar weer opnieuw bedenken wat er gebeuren moet en in welke volgorde dan. (bloggers zullen me direct snappen).
Het doel wat ik vorig jaar had gesteld in groei van bezoekers heb ik ruimschoots gehaald. Dus ik ben tevreden. En prijs mezelf nog steeds gelukkig met deze inmiddels lucratieve hobby.

Gratis de roman Uitgerekend of Uitgeteld ontvangen?


Woensdag
Vandaag is mijn tweede wandeling met wandelcoach Yvonne. We gaan de Schoorlse Duinen in. Ik moet op zoek naar symbolen voor dingen die mij energie geven. Oei. Ik wandel een beetje lost door het bos. Ziet iemand mijn comfort zone nog ergens? Teruggekomen heeft een taart in het zand getekend.  Ik zet een grote en een kleine dennenappel neer. Verhalen er bij maken kan ik wel. De rest stond op InstaStories. Feit blijft… wandelen zo op de vroege ochtend is fantastisch, helemaal als je zelf de weg niet hoeft te zoeken. 


Yvonne vind dat ik best ook eens tevreden mag zijn met resultaat. Hm. ‘Ik dacht meer mezelf even een extra schop onder mijn kont te moeten geven…’ Ze gaat daar even over nadenken. 
Ik rij door naar mijn nieuwe favo supermarkt in Warmenhuizen. 
‘s Middags ben ik de hele middag bezig met het rondrijden en blij houden van mijn kinderen. 

Donderdag
Vet hard gewerkt. Daarna ga ik de stad nog even in. Is iemand laatst nog  wel eens in een binnenstad geweest met koopavond? Jeetje… je kunt er een kanon afschieten en de helft van de winkels is dicht. Gelukkig niet de winkels die ik moet hebben.

Vrijdag
Studiedag! Hoera… we doen echt heel relaxt. Omdat het ook Black Friday is (mij hoor je er niet over, al die kortingen) ga ik even langs mijn virtuele lievelingswinkel Havaianas. Ik gooi 20 paar in mijn winkelmandje en roep dan de hulp van mijn dochter in die haar taak heel serieus neemt. Die limited Edition Charlotte’s web met gouden strappies mogen echt niet uit het mandje. Ook al kosten ze met 50% korting nog steeds EUR 27,50. Die Kermit groene moeten er uit. Ik hou mijn poot stijf, de groene blijven.
Die interstellar zijn saai. Ik ben het met haar eens. Die zeegroene zijn too die for, zijn die er ook in haar maat? Jazeker! We schieten lekker op zo. Ze ontdekt twee paar die nagenoeg hetzelfde zijn. ‘Nee mam, hier moet je echt een keuze maken.’
Noor vind uit dat er nog maar 1 maat tussen haar slippers van volgend jaar en die van mij zijn. HOERA! 
Ik check even met P of hij 8 paar acceptabel vind. P heeft deze week bigger pigs to fry,(deze is echt alleen leuk als je zijn carrière kent, ik snap het) vind het best, als ik ook maar even een opbergmogelijkheid voor die berg slippers bedenk. 
Da’s goed. Na de Playmozolder en de badkamer gaan we werken aan een passende slipperopberger. Suggesties zijn welkom, op Pinterest heeft niemand 70 paar slippers op te bergen blijkbaar. 

Mam, deze koptelefoon zit nog veel lekkerder dan die van mij.

‘s Middags moet Pippa zwemmen. Noor wil de iPad mee ter vermaak. Vind ik meestal goed. ‘Zullen we niet een spelletje meenemen?’ 
We nemen Diamoniak mee. Superleuk enigszins strategisch kaartspel met een 8-jarige. Klasgenootje Q moest ook met zijn zusje mee. Hij schuift aan. Zijn vriendinnetje M vraagt of ze misschien ook nog mee kan doen? En zo zit ik lekker prinsessenkastelen te bouwen met vreemde kinderen. Gezellig! 

‘s Avonds mogen we naar de badkamerboer. Ik vind het niet zo leuk. We hadden een heel toffe badkamer laten tekenen, maar die moest EUR 22.000,- gaan kosten. Ik weet met minstens de helft van dat geld wel iets beters te doen. Ik zie de bush, leeuwen en een olifant. Nu gaan we voor plan B wat natuurlijk altijd minder tof is. 
A heeft vorige week al met P om tafel gezeten en nu mag ik mijn visie er nog op loslaten. Ze hebben dat prima gedaan met zijn tweetjes. A praat al in de wij-vorm met P. En over haar dochter. Dat pubers vreselijk zijn. En vooral die van haar. Ok. Ik wil een verwarmde spiegel. A vind het duidelijk een beetje snobby. Maar ja… ik heb dochters en die willen zich straks wel leuk opmaken. Er moet een verwarmde spiegel in, anders lopen ze straks nog steeds als Ming Lee rond.

Zaterdag

Noor gaat weer lekker zeemeerminzwemmen. We racen terug naar het dorp om de intocht van Sinterklaas te zien. Noor weet dat er een kadootjespiet is. Als ze kadootjespiet eindelijk heeft gevonden geeft hij Pippa een kadootje en loopt hij Noor bijna omver. Oei. Noor kijkt als een teleurgesteld donderwolkje. 
Ik vind niet snel iets zielig, maar dit gaat me wel een beetje aan het hart. Ik tover snel ergens een kadootje vandaan, en gooi een kadootje op de mat met een briefje er op ‘Noor, we zagen dat je vergeten werd.’

Noor is weer blij. 

We zijn gister tot de conclusie gekomen dat er een nieuw dekbed moet komen. Deze is 15 jaar oud, het mag wel eens… Ik zoek even uit wat het verschil is tussen eenden- en ganzendons en vraag me vervolgens af hoe zoiets eigenlijk van een gans af komt. Een misselijkmakend filmpje van Alicia Silverstone ism PETA later weet ik het. Gatverdegatverdamme. Hoezo heb ik me dat nooit eerder afgevraagd? Met een RDS keurmerk wordt er alleen Europees ganzendons gebruikt, wat op iets andere manier bij elkaar gescharreld wordt dan bij Chinese ganzentemmers. 

Om vier uur gaan we naar mijn ouders, waar we uitgebreid Sinterklaas vieren. De verrassing is groot als er zelfs een heel gezellige mevrouw piet langskomt. De lichtconditie’s zijn natuurlijk altijd beroerd tijdens zo’n avond. Als ik het later vraag was dat toch wel het leukste van de avond. Een echte Piet op bezoek. En verder waren alle kadootjes geweldig. Zodra ze in bed liggen slapen ze.  Noor zegt nog wel even: ‘Mama, we hebben nu zoveel gehad, ik weet niet of er nog wel een pakjesavond is.’ Ze kijkt me vragend aan. ‘Weet ik ook niet, maar we maken er sowieso een gezellige avond van.’
Zelf heb ik het boek ‘Before They Pass Away’ van Jimmy Nelson gekregen. Zo’n boek wat ik eigenlijk nooit op een lijstje zet, omdat het gewoon een te groot cadeau is. Dus imagine my surprise als Sinterklaas zo goed heeft opgelet. Dat die weet dat ik hem zo graag wilde. SUPERBLIJ mee. Ook met de fles gin om er naast te zetten trouwens. 

Zondag


Om kwart over acht begin ik met de feeëntuin. Om kwart voor tien ben ik klaar met het dierenasiel. Ik vind het heel erg leuk om te doen. Maar die feeëntuin is wel een draak om in elkaar te zetten (heb jij deze of het roze prinsessenkasteel in de zak zitten: SUCCES!).

Verder hebben we een relaxte zondag. Vloertje in de olie (deel 30 van het Playmozolder project), bloggen met een dekentje op de bank. 

De vorige whereabouts lees je hier: #243

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • schmink cursus
  •  
Print Friendly, PDF & Email