De week waarin blijkt dat ik niet zo heel goed ben in wachten. Niet dat ik dat al niet wist. Van mensen die niet eerlijk zijn (maar dat niet zo goed kunnen verbergen). Maar vooral de week van zen, nieuwe kansen en hernieuwde spirit. 
Maandag
P gaat voor drie dagen op cursus.

Dinsdag
Noor gilt vanuit haar kamer. Ik kom toe snellen en zie haar met een berg gordijnen in haar armen staan. Oh crap. We hebben een klusje vanmiddag. Ik denk dat het heel simpel is. Er is iets afgebroken. Als we dat nieuw kopen, dan schroeven we het er zo op. Vol goede moed ga ik ‘s middags naar de Karwei. Hmm. De meneer vertelt me vrij snel dat het kansloos is. Ik zie het ook al. Ik heb een plastic dingetje in mijn hand, en hij heeft alleen maar een stuk over dertig verschillende soorten stalen onderdeeltjes liggen.

Ik moet papa bellen. Papa lost het op. BEDANKT PAP!

Klik hier om je in te schrijven op de mailinglijst en het e-book Uitgerekend of Uitgeteld gratis te ontvangen.

Woensdag
Voor het eerst ga ik vandaag met wandelcoach Y. op pad. Ik ken haar via ons ondernemersclubje. Een heel fijn mens. We wandelen om het Geestmerambacht. Nu vind ik wandelen sowieso wel leuk. Maar met een coach is wel heel prettig. Ik kwam echt helemaal zen thuis. Besloot spontaan voortaan de woensdag vrij te nemen en tijd te maken voor dingen die me blij maken besides werken en voor mijn kinderen zorgen. Vervolgens heb ik een uur liedjes liggen luisteren op Spotify. Ja… dat voelt als spijbelen.

‘s Avonds heb ik echter nog wel een vergadering.

Donderdag
Schrik. Mijn lieve vriendin J is gisteravond aangereden. Ik heb zo met haar te doen. Mijn Vlaamse matties en ik kiezen alvast een mooi boek voor haar uit… Hoera voor Bol.com!

Ik draai mijn Franse lijstje grijs. Met name dit nummer:

Ze zingt over slapeloosheid. Echt zo lekker!

Andere nieuwe vondst, uit Canada, met nog maar 2500 Spotify luisteraars per maand (!), vraag me niet hoe ik ze gevonden heb. Ik dwaal soms heel ver in de donkere krochten van Spotify om muziek te vinden.

Ik zorg goed voor mezelf…

‘s Middags komt een lieve mevrouw mijn galajurk overnemen. Weer wat geld voor het bureaufonds van de dames.

Papa wil naar de film zondag. Ik print kaartjes uit. Hoera! We hebben eindelijk weer eens een leuk cadeautje gevonden voor al dat oppassen. Noor zei het laatst al, of we niet weer eens wat moesten regelen (hoe lief is dat?).

Noor oefent voor de laatste keer haar boekbespreking. Hier is veel tijd in gaan zitten, maar ze vind het zo eng. Ik blijf volhouden dat voorbereiding alles is. Ik denk nog even aan hoe ze vorig jaar in haar eentje voor vier klassen in haar rode tutu stond en ik hoop echt dat het haar niet nog een keer gebeurd dat ze dichtslaat.

Vrijdag
Noor haalt een 8,5 voor haar boekbespreking. Een half punt extra, omdat ze als eerste durfde. Power Noor… jij kunt zulke dingen.

De dag van het wachten. Wachten tot de zwemles voorbij is. Wachten tot dochter twee van plan is om thuis te komen. Wachten. Comptez jusqu’a trois. (zie le Chalet… GRIJNS)
Het bereiden van het avondeten komt onder druk te staan. Een rondje sporten zat er niet in voor Kooppie. De post wordt niet weggebracht. Ik besluit dat ik volgende week de dingen even iets anders moet aanpakken. We beginnen maandag met een studiedag. Kom ik net achter.

Zaterdag
Vandaag mag Noor naar zeemeerminzwemmen. Ik sta er vroeg voor op. Vergeet de tijd en moet op een draf douchen, zonder haren te kunnen wassen. Well, hello Batiste droogshampoo. Bij het zwembad aangekomen is er een treurige mededeling. De Hoorse Vaart heeft zich een beetje vergist. Vandaag is het afzwemmen van de vorige zeemeerminnen. Ter compensatie mogen de kinderen een vrijkaartje. Kansloos. Als je zelf geen zwemkleding mee hebt. Hier schatje, ga maar lekker alleen zwemmen.
Janee.
Dus, wij zijn via de post weer naar huis gereden. Waar Pippa net wordt weggebracht voor haar kinderfeestje bij I. Noor gaat naar de kapper en bespreekt haar carrière-pad met de kapster. Want ze wil later met haar vriendin ook een kapsalon openen. Ze hebben ook al een usp (Unique Selling point), ze gaan ook luizenbehandelingen doen. Aan de ondernemersgeest zal het niet liggen.
De hele middag ben ik bezig de afhandeling van de ouderraad vergadering voor elkaar te maken. Ok… ik klets ondertussen wat met de leden. Kom er achter dat de cadeauwensen van mijn dochter niet zijn doorgekomen. Net op tijd om een pot xxl slijm te bestellen.

Ik ben blij dat de oorbeschermers van mijn zeer geliefde Bose Quiet Comfort vervangen kunnen worden. Hij is weer als nieuw!

Noor heeft laatst in de boek een boek gehaald. We vinden het zo spannend! Echt een heerlijk boek voor in de herfst en winter. Het gaat over Siri, die leeft ergens op een eiland in de IJszee. Haar zusje wordt meegenomen door piraat Witkop. Siri wil haar gaan redden. Maar Siri is ook nog maar 10 jaar. Dus heel makkelijk is dat niet. Een verhaal over moed en doorzettingsvermogen. Met heel veel laagjes.


‘s Avonds duiken we in de Ozarks. Ik val op de bank in slaap.

Ik ga naar bed. Kan niet slapen wegens gesnurk en ga weer terug naar de bank Ik word kapot wakker. Deze bank slaapt beduidend minder lekker als de vorige. Iemand een oplossing tegen snurken?

Zondag
Ik stap vrolijk in de auto op weg naar L. We gaan samen naar Haarlem en lunchen met zes andere ex-Carlson Wagonlit Travelcollega’s. Het is zo fijn om samen te eten. En even de levens door te nemen. Nee, het is nooit 100% goed. Wat ons dan ook weer doet realiseren dat je het moment moet pakken. Dat doen we ook. De vakantieplannen; Hawaï, Oceanië, cultuur snuiven in Oost-Europa. Om maar wat te noemen. IJsland met de kerst.

Daarna ga ik nog even langs de Noord-Hollandse vakantiebeurs, georganiseerd door mijn oude werkgever Zonvaart.

Boer zoekt vrouw. Er gebeurd en zip zero nothing. Ik begrijp niet zo goed dat mensen zich na twee dagen logeren al zo zenuwachtig gedragen. IK WIL HET NU WETEN.
Hoezo? Er hangt toch niets van af?

De vorige whereabouts lees je hier: #240

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • kijklessen ballet
  • Sint Maarten zingen
Print Friendly, PDF & Email