Voor mijn gevoel is de herfstvakantie voorbij gevlogen. Ik heb verschrikkelijk weinig gedaan denk ik, maar nu ik het weer opgeschreven heb, valt het best mee. Met als klap op de vuurpijl de tickets voor zomer 2019 geboekt! 
Maandag
Joehoe! Vandaag gaan we naar de Ikea. Noor mag niet meer in de ballenbak. Pippa wil niet alleen. Dus gaan we lekker met zijn drietjes door de winkel heen. We scoren twee salontafels met een plankje er onder voor de Playmo’s, een rol papier voor M. die ‘s morgens las dat we naar de Ikea zouden gaan. Een pot voor de pasta. Een mandje voor de was. Een tafeltje voor naast de bank. Een grote wasmand voor al Noor haar knuffels.

Ze spelen in de keukens

En kantoortje

De directeur vind dit bureau wel wat

Dinsdag
De meisjes krijgen hun zakgeld. Noor kijkt er eens goed naar. ‘Mama! Een mysterie!’
‘Wat?’
‘Er staan allemaal verschillende tekens op de munten.’
‘Ja, inderdaad,… het mysterie van het gehalveerde geld.’

We zetten ik weet niet hoeveel dingen op Marktplaats. Als er iemand nog een leuk spel zoekt… kom vooral even kijken. Of Duplo. We verkopen deze week een en ander. Ik spreek met de meiden af dat alles wat we verkopen in een pot gaat voor hun bureau’s. Zo blijven ze een beetje gemotiveerd me te helpen met spullen neerzetten voor de foto’s ;-).

Wij verkopen Duplo in zeer goede staat

Dit prachtige dressoir

Amper gespeelde spelletjes (Packhuys, Tycoon, HABA naar de haaien, HABA sokkenspel, Fiep Westendorp Domino, Luchthavenspel Schiphol, De Zoektocht van In de Ban van de Ring en de Veilingmeesters van Amsterdam

Verder nog te koop: een galajurk, een hartslagmeter, een bodywarmer, Playmo pizzabakker een een Sylvanian Families tweeling.

‘s Avonds ga ik uit eten met H en I. We eten echt erg lekker bij Wonders met onze Social Deal. Alleen kies ik per ongeluk alles met deegwaren omhuld. Niet heel slim.

Dit weekend lekker weg duiken in een lekker boek?

Klik hier om je in te schrijven op de mailinglijst en het e-book Uitgerekend of Uitgeteld gratis te ontvangen.

Woensdag
Workwise een verloren dag. Als we vakantie hebben, dan moet ik soms ook even werken. Dat probeer ik meestal ‘s morgens te doen. En soms moet het wat langer, maar dat wil niet altijd. Dat is wel eens frustrerend. Ik had deze vakantie niet echt vrij genomen, maar dat betekent wel dat heel veel werk even tussendoor gepropt moet worden. De eeuwige strijd van de thuiswerkende denk ik.

‘s Middags wordt Pippa opgehaald door mijn moeder. Ze gaat logeren.

We besluiten met Noor samen uit eten te gaan. Ze heeft een oude Vogue op zolder gevonden en maakt daar een eigen magazine van. Ik vind het lief hoe ze daar mee bezig is. Overal over ons Griekse tafeltje liggen papiersnippers.

Donderdag
Keihard knallen.
‘s Avonds kijken we Elite af. Topserie!

Vrijdag
Ik begin een beetje grumpy te worden. ‘s Morgens werkt P thuis. Dat betekent dat hij midden in de woonkamer in een headset zit te lachen om grapjes die wij niet begrijpen. Bovendien praten ze op zijn werk in een soort code die voor een buitenstaander onbegrijpelijk is.
Ondertussen doe ik voor mijn gevoel geen zak.

Zaterdag
Vandaag is het flink aanpoten vanaf de middag. Om mezelf op te laden doe ik ‘s morgens wat ik het liefste doe. Wegdromen bij een mooie vakantie. Ik surf wat en heb na een uurtje al een aardig reisprogramma rond voor een reis naar Canada. De vluchten naar Toronto vallen erg mee (ok, we hadden wel een week nodig om even aan de intercontinentale ticketprijzen keer vier te moeten wennen, maar dat is inmiddels gelukt).
De reis naar Wyoming waar ik het vorige week over had, is echt een beetje te gek. Ticketprijzen rond de 1300 per persoon en dan moet de reis nog beginnen.

Ik droom weg bij lodges aan het meer. Kanotochtjes. Elanden en beren. Kleinschalige B&B’s. En steden als Ottawa en Montreal.

De autohuur is erg voordelig (in vergelijking met Sardinië) en de keuzes in accommodaties is enorm. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Van echte Kellerman-achtige (zie Dirty Dancing) resorts met entertainment en glijbanen het meer in tot hotels die ‘Hunter Valley nogwat’ heten, met kleine balkonnetjes aan de rivier en verder geen faciliteiten.

Als mijn plan rond is, show ik het aan P om hem te enthousiasmeren. Ik heb namelijk wel stiekem een paar dagen bij onze vakantie bedacht. Drie weken is toch ook zonde als je zes weken vrij bent?
Dan leggen we het voor aan de kinderen. Niet dat ze mogen mee beslissen over de bestemming, maar we willen ze natuurlijk ook wel een beetje warm krijgen voor het plan. Ik laat wat plaatjes zien.
‘Nee hè,’ moppert Pippa, ‘ik ga niet de hele tijd door zo’n bos wandelen hoor…’
Bos? Bós? Algonquin Provincial Park honey! Pure wildernis!

Foto: Ferdinand Stohr via Unsplash

Om half twaalf eet ik snel een broodje en dan ga ik met Noor naar haar vriendin.Ik maak twee sugar skulls op de gezichtjes. Terwijl de moeder van A begint met haren paars maken, optisten en zwarte nagels lakken. De meisjes zien er na anderhalf uur uit als een evil twin. We maken even foto’s buiten. Noor loopt met haar grote EMU boots (geen aanrader overigens, deze laarzen, tien x liever UGG’s) door de hondenpoep. En daarna twee keer M’s huis door. En zo wordt het toch nog even stressen.

Ik geef Noor een dikke kus en wens haar heel veel plezier. Zij gaat met A naar een Halloween feest bij de balletschool. En dat word echt heel tof.

Als ik aan kom rijden zie ik dat de eerste twee vriendinnetjes van Pippa al gedropt zijn. Pippa is helemaal happy! Eindelijk is het haar feest! We verstoppen cadeautjes (en zoeken ze weer), versieren cakejes en gaan dan lekker in de auto naar de Monkeytown. Daar is alles goed geregeld. Af en toe troosten we een kleuter, ze eten niets (ik denk nog even terug aan dat artikel over duurzaamheid en voedselverspilling wat ik deze week schreef). Een kinderfeestje als deze is geen goed voorbeeld van duurzaamheid.


Om half negen zit ik op de bank met een grote beker vanille thee. Ik zap door wat films heen, maar kan geen keuze maken. Dan maar wat oude Friends afleveringen. Dat is rustgevend. Ik val lekker in slaap, vijf minuten later.

Zondag
We willen wel naar buiten, maar kunnen niet echt besluiten waar dan heen.

Uiteindelijk wordt het een rommeldagje. We ruimen het laatste beetje speelgoed uit de kamer op. Verhuizen een kastje naar boven.
Ik doe op mijn gemak boodschappen. In mijn eentje. Heerlijk vind ik dat. Wist je dat lente-uitjes helemaal uit Senegal moeten komen in de winter? Wat een gedoe…

Vlak voor het eten komt het verlossende app’je van de collega van P. We kunnen weg op de gewenste dagen. Ik weet niet hoe snel ik moet boeken.

Vier vluchten naar Toronto. Check!
Ik stuiter door het huis heen.

Een uur later is het tijd voor Boer Zoekt Vrouw. Jaap. Jaapjaapjaap.  Ik hoop echt dat de crew bedacht heeft dat je met je armen om twee vrouwen heen moet gaan zitten. Ik zag Marjan terecht ongemakkelijk doen. Ik hoop dat je ziet dat Marjan moet blijven. En dat monster weer heel snel terug naar Amsterdam.
Hoe mooi was Harold gefilmd op het feestje van Steffi? Ik gok dat het in werkelijkheid maar twee seconden waren, dat zijn grapjes op waren, maar de montage heeft het lekker uitgesmeerd er een moment van gemaakt. Wie hebben we nog meer. Marnix. Ik hoop op Janneke, want voor die andere mevrouw is er nog wel iets leukers te bedenken dan een eeuwige vakantie in meukparadijs Marnix. Wim moet kiezen voor de dokter in spé, want Paula ziet alles graag nét even anders. Ze zegt het wel netjes hoor, daar niet van. En ze geeft gelukkig ook nog wel toe ‘ik weet niet of je dat moet willen’, maar die dokter lijkt me gewoon wat relaxter. Waarom willen mensen trouwens tegengas? Dat heb ik nooit heel goed begrepen.
Een vraag voor de volgende aflevering. Kan iemand óf Michelle aan het huilen maken. Of alle hinnik-lachjes wegpiepen.

Ik zap even door en kom op de laatste 20 rondjes van de GP van Mexico. Memorabel moment om Max en Armin samen te zien. Wow!

Dat was ‘t, verder niets te zeuren.

De vorige whereabouts lees je hier: #239

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • Noor voor het eerst naar zeemeerminzwemmen
  • uit lunchen met mijn ex-collega’s van Carlson Wagonlit Travel
Print Friendly, PDF & Email