Ik heb iets met kinderverjaardagen,… dan vergeet ik altijd foto’s te nemen. Ik denk dat ik welgeteld 1 foto van Pip en haar taart heb. Verder was de week fotografisch gezien niet echt heel spannend. In verhalen des te meer. 
Maandag
We doen ons ding, en gaan naar modern ballet.

Dinsdag
Vandaag gaan we naar mijn oma. Oma is dementerend. Ze woont in een nieuw huis waar ze goed wordt verzorgd. Ik kom binnen met de kinderen. ‘Oh leuk! Allemaal kinderen, kijk nou eens.’
‘En ze komen allemaal voor u.’
‘Dát denk ik niet.’
Oma vraagt zich af wie ik dan ben. De schoonmoeder van de meisjes? En waar is I nou? (mijn moeder).
Het is allemaal verwarrend. Ze blijft de krant maar lezen. Charles Aznavour is overleden. Die kon mooi zingen zeg ik.
‘Ik ook hoor,’ zegt oma met een ondertoon.
Noor en Pippa hebben paardgereden vertellen we dan maar. En we zijn naar Madurodam geweest. Dat vind oma wel leuk.
Verder is het vandaag erg leeg bij oma binnen.
Vervolgens gaan we naar de Action om Pippa’s traktatie in orde te maken. En we kopen nog wat fijne winterkleding voor Noor. Pippa moet naar de wc. Nee hè, moet dat nu. Noor staat al bij de verkoopster om te informeren of er toilet is. De mevrouw aarzelt een beetje. Ik snap het. ‘Eh,… ja… nou.. ik dacht dat je kwam vragen waar je je om kunt kleden.’
‘Waar is hij? Kom Pip, er is een wc.’
Geregeld. Noor, lekkere praktische lieverd.

De winactie voor de waterwolf gaat vandaag online.

Dit pakket én vier entreekaartjes kun je winnen!

Woensdag
Vandaag is Pippa jarig. ‘s Morgen in bed krijgt ze al van Noor haar lang gewenste zeemeermin van Playmobil. Ze vraagt aan mij of ze nu groot is. Ik zeg van wel. Want vijf is echt heel groot. Even later zie ik haar bij de wasbak staan. Ze zweeft met haar armen richting het planchet en de kraan. ‘Ik ben inderdaad groot geworden, ik kan nu overal bij,’ hoor ik haar tegen zichzelf zeggen.


Ik breng de dames naar school en mezelf snel naar de kapper. Nog geen tien minuten na thuiskomst word ik gebeld. Of ik Noor kan komen halen, ze heeft gespuugd.
Oh…crap. Ik haast me naar school met een tas vol ijsjes, de traktatie van Pippa. Die gooi ik in de vriezer op school en hoop dan heel erg hard dat mijn moeder bij Noor kan komen zitten. Ik bel ze ondertussen. Hoera, dat kan.
Vervolgens breng ik Noor thuis, en ga ik weer naar school, waar Pippa haar verjaardag mag vieren. De lieve juf S maakt er een heel feest van. Eerst mag Pippa met twee vriendinnen bij alle vijf andere kleuterjuffen een felicitatie halen. Alle juffen vragen of ze al iets heeft gehad. Overal vertelt Pippa van haar ‘lekkerzitonderbroeken’ van mama.
Even voor iedereen: lekkerzitonderbroeken, dat zijn de meisjes boxers van Tumble ‘n Dry die thans niet meer gemaakt worden. Dus ik kocht twee paar in de sale.
Vervolgens wordt er gezongen, gedanst, slaan er 10 kleine kleutertjes (allemaal jongetjes) op mijn borsten en worden er ijsjes weg gelikt.

Wel een beetje spannend (zie die handjes in elkaar geknepen)

Lekker met je sambaballen rammelen.

Na school gaan we naar ballet, waar Pippa ook mag trakteren. Het is een feestje.
Thuisgekomen snel een magisch kristalpaleis assembleren. Terwijl P staat te koken, want opa en oma blijven wraps eten. Weer feest.

Donderdag
De kogel gaat keihard door de kerk voor mijn trip naar Griekenland. Ik zal niet naar Eretria gaan. En ik had net mijn nagels gelakt… Nee, echt géén grapje, dieptepunt van mijn #bloggerlife in verschillende opzichten.

‘s Avonds heb ik afgesproken met de lieve M. We shoppen in Haarlem en zo komt de dag een klein beetje goed.

Vrijdag
Ren ik van afspraak naar afspraak tot ‘s avonds laat. Mijn hele nek zit vast van de stress van voorgaande dag. Ik hoor het kraken.

Zaterdag
Feest, feest, feest! Vandaag vieren we Pippa’s verjaardag. Heel de dag is het een komen en gaan van mensen, maar het is ook zo relaxt dat ik iedereen spreek. Pippa voelt zich vreselijk jarig en loopt heel de dag te stralen. Ik begin om 12 uur met de wijn en we vinden nog een paar flessen gin en een fles tonic en wat bevroren fruit.

En er is ook taart

‘s Avonds vraag ik wat het mooiste cadeau was. ‘Alles was mooi!,’ zegt ze uit de grond van haar hart. Zo lief!

We kijken Like Father. Als iemand ooit wil weten hoe een cruise van Royal Caribbean verloopt, kijk die film (Netflix).

Zondag
Ik doe maar even rustig aan. De nek ik nog steeds niet helemaal tof.

We maken een wandelingetje in de zon naar de kinderboerderij en langs de volkstuintjes. We krijgen wat komkommers van een meneer die van 2 planten 72 komkommers had. Noor rekent uit wat dat per plant is.

Verder probeer ik mijn werk voor komende week te organiseren.

En dan,… Boer Zoekt Vrouw. Wat een fijn vermaak. Marnix die als een stoere gaucho het IJsselmeer in rent. De slampampers van Michelle. De toppers van Steffi (‘wij ontzorgen jou wel hoor’ wow… wat een mannen). Zeno met zijn Donald Duck wagentje.

De vorige whereabouts lees je hier: #236

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

Kinderfeestje Noor
Concert Therapy

Print Friendly, PDF & Email