Een week waarin de droger stuk ging op een onfortuinlijk moment (ok, volgens mij komt dat nooit echt uit). Dat er een circus op school was en dat we de nieuwe attractie de Waterwolf van Madurodam hebben getest. Gouden dag! 
Maandag

De droger gaat stuk, wat best vervelend is als je net terug komt van een weekend Zeeland, met klam wasgoed en 4 sets beddengoed te wassen. Argh! Het wordt oldskool was drogen aan de lijn en hopen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn.
Na school bouw ik een Playmobil paardenstal. Ondertussen probeer ik de troepen te enthousiasmeren speelgoed bij elkaar te zoeken. We hebben al heel wat Sylvianians verkocht. En een tv die we alleen gebruiken voor de Wii in een grijs verleden. Maar er staat ook nog Duplo en LEGO creator op zolder. En dat kan allemaal verkocht.

Dinsdag
Ik voel me helemaal niet fit voor de tweede dag en sla ook vandaag werken over. Ik doe het minimale en ga dan lekker rommelen in huis.
Ik drink anderhalf uur koffie bij mijn ouders. Daarna zoek ik een beete Playmobil uit. En zet een en ander op Marktplaats en Bol.com.

Woensdag
De derde dag dat ik eigenlijk gewoon niet werk. Joggingbroek en dikke sokken aan. Alles op de laagste snelheid. P gaat dit weekend weg, dus ik moet voor het weekend opgeknapt zijn.

Donderdag
De eerste dag dat ik weer op volle toeren aan het werk ga. Waar ik me echt kapot aan erger deze week is dat ik mensen te vaak hoor zeggen ‘ja, maar ík ben aan het werk’ als ik overdag iets doorgeef of vraag. Als je ergens middenin zit, geef je toch pas antwoord als het kan? Ik vind het zo zonde dat de halve mensheid een constante drukdrukdruk ervaart.

Ik geloof er namelijk heel erg in dat je zelf je agenda, werktijd etc kunt indelen. Ja, ook als je voor een baas werkt. En verder is het toch heerlijk dat je ergens op een werkplek komt, je kinderen voor je (op)gevoed worden en jij lekker met collega’s bij het koffieapparaat kunt gaan staan? Of even keihard knallen met waar je goed in bent? Althans, ik neem aan dat je dat prettig vind, anders heb je er niet voor gekozen.

Stop the glorification of busy

Tussendoor ga ik even naar school, die bestaat 40 jaar en er is een circusschool ingehuurd om samen met de kinderen een voorstelling in elkaar te zetten. Ik zie mijn kleine Pippa heel gelukkig rondlopen. Ze mag met haar klas als allereerste en dat is geweldig. Ze krijgen enorm applaus (bij de 7e en 8e klas is dat al een stuk minder natuurlijk) en ze maakt na haar act (zwaaien met tule) een diepe buiging. Smelt.

De circusmeneer heeft uitgelegd aan mensen dat we niet zomaar foto’s mogen nemen en/of publiceren van andere kinderen dan die van jezelf. De ouders snappen dat. De opa’s en oma’s echter,… die zijn van een ander tijdperk. Ik hoor ze snuiven en mopperen in een taal die ik overdag in deze school niet hoor.
Ik krijg ellebogen tegen me aan geduwd van een oma die blijkbaar toch kinderen hebben in 1/2a 1/2b 1/2c 1/2d 1/2e 1/2f 3a 3b 4a en 4c. Het is gerust niet irritant om constant in een telefoon in je beeld te zien zweven (want bijziendheid zorgt ervoor dat ze haar telefoon op plusminus een meter afstand moet houden). Ondertussen zie ik een grijsaard naar voren schuiven. Voor al het publiek langs, welja. Nee, hij gaat hij verder. Hij loopt nu op het podium, tussen de kinderen. WTF? Oh, er staat nog een hulpmoeder in de weg, die duwt hij ook nog maar even opzij. Ik pis bijna in mijn broek van het lachen, wat een entertainment deze middag. Ik geniet me te pletter.

Vrijdag
Pippa gaat übervrolijk naar zwemles. Daarna is ze boos op alles. Ik denk dat ze een pietsie moe is. Ze is bijvoorbeeld boos op mij omdat er te weinig water in het ligbad kan, zodat ze helemaal niet kan duiken.

Om vier uur komt zus thuis. We eten op tijd en duiken dan met zijn allen in het grote bed. Ik lees voor uit een jeugdboek. Deels om te zien of het nog bewaard moet blijven. Het is eigenlijk nog steeds wel een spannend verhaal. Noor geniet er erg van. Pippa heeft constant vragen die er op duiden dat ze er niet helemaal bij is.

Zaterdag
De meisjes staan op tijd op, want vandaag is een superleuke dag! Opa mag mee naar Madurodam en dat is extra leuk. We crossen naar Den Haag, het is er nog lekker rustig. We zijn hier omdat we de nieuwe attractie ‘de Waterwolf’ mogen gaan bekijken. Deze is pas gisteren geopend. Hou deze week mijn blog in de gaten, want ik mag 2 pakketten van 4 entreekaarten en twee Waterwolf goodiebags verloten!

De goodiebags van Noor en Pippa

Alleen stoere meiden en jongens!

Noor weegt kazen

Pippa en Nina

De waterfles uit de goodiebag

Een van de favo afdelingen

Net echt

Deze foto leverde wat duw- en trekwerk op alvorens hij kon worden genomen.

Dit is eindeloos leuk!

En kijk eens wat een heerlijk weer wij troffen!

Opa heeft het gezellig hoor! En pap, als je dit leest, ik heb nog prachtig archiefmateriaal gevonden ;-).


Noor en Pippa willen er niet in. Dus ik ga eerst in mijn eentje. Daarna zeg ik dat Noor er best in kan. Dit gaat ze wel ok vinden. (ze houdt gewoon niet van harde geluiden).
Daarna volgen we een beetje wat de dames zien. Mijn vader vangt nog een meeuw en is daarmee vast Insta-famous geworden.

Kletsen met Noor die beneden staat

In deze speeltuin hebben ze nog nooit gespeeld, wegens voorheen te groot voor Pippa (kleine kinderen kunnen goed terecht in de Nijntje speeltuin)

Feest met opa! Bedankt voor de gezellige dag!

Zondag
Vandaag doen we het heel rustig aan. Pippa begint met het binnenzand. Altijd fijn om weer op te ruimen. Daarna moet ik echt wat gaan schrijven over de afgelopen dag, deze whereabouts, ons avontuur bij Bilderberg en nog een grote post voor de herfstvakantie.
Soms lukt dat heel goed als Noor en Pippa thuis zijn. Vandaag was er om de vijf minuten een conflict. Gék werd ik er van. Echt zo ongezellig!

P komt rondom gelukkig thuis. Hij is met zijn vrienden op weekend in Den Haag geweest. Ze hebben zo’n beetje alle Social Deals de er waren geprobeerd. Een escape room, suppen, Libanees eten.

We ploffen lekker op de bank met Boer Zoekt Vrouw. Het is weer smullen. Hoe Jaap Marjan Tabak tijdens het koken de deur uit werkt vind ik briljant. Wat een draak. Ik vond dat hij prima woorden had voor zijn emoties. ‘Jij en ik, dat wordt hem niet.’ Zo. Helder. Je kunt overigens bij Marjan leren hoe je met je ruimte moet omgaan. Ruimte voor jezelf creëren. Ik denk inderdaad dat er rondom Marjan vrij veel ruimte is. Achtergelaten door mensen die het ook niet trokken met Marjan.

Heel Holland valt weer over Marnix, terwijl ik denk dat Marnix vandaag een goede dag had. Hij was best positief voor zijn doen. En het wat heel niet ongemakkelijk toen Marleen later aanschoof. Alleen maak ik me wat zorgen over het feit dat Marnix zegt dat je in 5 minuten net zo kunt genieten als in kwartier. Ik zou daar als kandidaat toch direct een vraag bij hebben.

De vorige whereabouts lees je hier: #235

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • WINACTIE – Waterwolf in Madurodam
  • Pippa viert feest
  • ik ga zondag naar Griekenland (ik kan je nog niet vertellen met welk vliegtuig of wat het programma is, echt heel zonde!)
Print Friendly, PDF & Email