Een dagje later dan je gewend bent, maar gister moest ik echt eerst aan het werk na mijn vakantie. Maar dan nu deel twee van onze vakantie Brabant. Oh, oh, oh wat hebben we er van genoten die eindeloze zomer!

Maandag
Het is een beetje rotweer. Hier en daar een buitje. Dus we doen niet zo veel. Na het ontbijt gaan we een rondje over het park.

Even kijken waar opa en oma geslapen hebben.

De speeltoestellen uitproberen

Leuk hier!

Even langs Bollo

Daarna gaan we lekker naar binnen. Ik ga verder in mijn geweldige boek. Noor en Pippa spelen gemeentehuisje. En ze drinken daarbij veel koffie. Ik zeg dat ze het helemaal begrepen hebben. Op het gemeentehuis werken is vooral veel koffie drinken. Grijns.
Omdat ze vorige week hebben begrepen dat een rijbewijs vernietigd wordt na gebruik hoor ik Pippa om de minuut mompelen: ‘Ik zal dit even vernietigen.’

Om een uur of drie maak ik aanstalten om op zoek te gaan naar eten. Ik kies at random een dorpje met een Alberth Heijn uit. Bladel. Bij aankomst zie ik het al. Lucky me. Het is kermis in Bladel. Maar eerst zien we een mooi kinderkledingzaakje, waar we wat kleding voor Noor scoren. Daarna moeten we naar de kermis. Het kost vijfien euro maar dan hebben we wel een setje met handboeien en Pippa vertelt herhaaldelijk dat ze nog nooit zo gelukkig is geweest van haar leven als met haar plastic autosleutel.

Dinsdag

Vandaag heb ik anderhalf uur privé poets- en rijles geboekt bij een plaatselijke manege. Eerst is er wat gedoe met waakhond Smart. Leuk beest, maar Noor verstijfd van angst en klimt in me. Als arme Smart in een box opgesloten wordt is het tijd om kennis te maken met de pony’s. Dat gaat een stuk beter. De geduldige en lieve Elsa legt alles goed uit.

Pony Power

Pippa en Hugo

We poetsen de pony’s schoon, mogen voor zover ze het kunnen zelf zadelen. De meisjes glunderen

Noor krijgt les en ik loop met Pippa rondjes door de bak, ze vinden het té gek.

Helaas moeten we ook weer weg. Maar ik heb nog een leuk middagprogramma. We gaan naar het bos. Google zegt dat ik links moet bij het hek van het vakantiepark. Leuk, daar zijn we nog niet geweest. Na een paar minuten gaat de asfaltweg over in een gravel weg.

Het is hier net Afrika

Vervolgens worden we een kant op gestuurd waar we niet in kunnen. Hmmm. Omdraaien maar. Ik rij rustig terug en kom terecht in een stuk grasland, waar wel bandenspoor, de middenberm is behoorlijk begroeid, als in, hier is in de afgelopen maand weinig verkeer geweest. Aan het einde van het weiland moet ik over een zandheuvel en kom zo terecht in het bos. Ik vind het wel cool. Mijn trouwe blauwe kan dit makkelijk. Mijn wildspottersogen werken nog goed, want heel in de verte zie ik een hertje staan. Ik stop voorzichtig en wijs de meiden de zwarte vlek met pootjes in de verte aan. Heel rustig rij ik dichterbij, maar hij heeft ons door en springt weg in de bosjes. Ik ben helemaal happy.
‘Een hertje! Een hertje meiden! Wat leuk!’
‘Mam, heb je nog nooit een hertje gezien ofzo?’ vraagt Pippa droog vanaf de achterbank. Verwende kids. Tsk.
We ploegen verder over het bospad en komen een stel wandelaars tegen die, om eerlijk te zijn, een tikje verbaasd kijken daar een moeder met twee kinderen in de auto tegen te komen in het bos.
Niet veel later kom ik bij een open veld. In de verte zie ik een boerderij, wat een groepsaccommodatie lijkt te zijn, daar moet een weg naartoe zijn. Ik kom een heel eind, maar wordt tegengehouden door een boomstam hek. Hm. Ik stap uit, til de boomstam weg en rij verder.
‘Gaan we nu weer over de gewone weg mam, dat lijkt me makkelijker.’
‘Ja Noor.’

Gratis e-book ontvangen?

Klik hier om je in te schrijven op de mailinglijst en het e-book Uitgerekend of Uitgeteld gratis te ontvangen.

Maar we komen aan in het bos. Ik heb een pad van maar 2 kilometer gevonden. Pippa is niet zo’n wandelaar.

Rennen gaat dan weer wel.

Eikels.

Hoe zoet ziet dit er uit? Ging niet de hele vakantie zo hoor. Maak je geen illusies.

Hoera! Uitzichtstoren

Het uitizcht vanaf D’n Flaes. (TIP: als je gaat, neem voor iedereen een euro mee, anders kun je er niet op)

Pippa maakt hier een filmpje voor Insta Stories die veel harten doet smelten. Die van mij in elk geval. Kunnen die lieve knuistjes en dat slisje niet altijd zo blijven gewoon?

Best een eind, en bovenin wiebelt het.

Terug bij de auto, gelukkig kunnen we hier even naar het toilet en laat ik mijn camera van 1500 euro liggen. Dat is wel een nadeeltje aan single mom spelen. Ik vergeet best het een en ander. Zo werd ik door medewerkers van de Steenuil geattendeerd op het feit dat ik de achterklep van mijn auto open had laten staan.

Maar ik weet niet dat ik mijn camera vergeten ben, dus ik ga lekker naar Tilburg. Is maar 20 minuutjes rijden. Bij de Zara kopen we wat kleding voor de dames en dan gaan we pizza eten bij Jamie Oliver’s pizzeria.

Terug in het huisje mis ik mijn camera. Ik zoek even en denk dan koortsachtig na. Ik heb hem in het toilet ergens op een randje gelegd. Dacht nog ‘dit is niet handig’ nam hem mee en heb hem waarschijnlijk bij de wasbak laten liggen. Ik bel de herberg in het bos op.
‘Is er vanmiddag een camera gevonden?’
‘Jazeker!’
‘Een Panasonic Lumix?’
‘Hoevelle denkt oe dat we er vinde op unne dagggg?’
Jaja. I get it.
”t Is zunne ouwe van tien joare trug.’
‘t Is een limited edition retro model. Nouja, ik zal maar blij zijn dat het lijkt op zunne ouwe camera. Anders lag hij nu misschien niet daar.
Ik laad de kids weer in de auto en ga naar de herberg in het bos (de makkelijke route deze keer, gewoon via Google en dan de auto modus ipv de wandelaars). Ik geef de meneer een fooi en de kinderen snoep van de serveersters, omdat ze weer vet schattig staan te doen.

Woensdag
Omdat het paardrijden zoleuk was en het vandaag weer niet echt lekker weer wordt huren we Hugo en Power nog maar eens. Deze keer mag ik alles zelf doen. Leuk! Maar ook aanpoten, want de diva’s vinden dat hoeven krabben nog niet zo leuk. En zijn dat geborstel ook al snel zat.
Met een longeerlijn loop ik de door de bak. Het blijkt nog niet zo eenvoudig, dat paardrijden.


Echt superleuk om zo eens te doen. Het was heerlijk rustig, want alle Brabantse kindjes lekker naar school.

‘s Middags gaat het regenen. Dus wij hebben een zen activiteit bedacht. Kaarsen maken.

Dompelen maar

En telkens de klok in de gaten houden

Een vormpje maken met een geduldige kaarsenmevrouw, geurtje er op, marmeren, en 100 x in koud water. En dan cash betalen. Ohja, cash… we moeten nog even iets regelen.

Nadat dat geregeld is vind ik het foldertje van Fabor in in mijn auto. Iemand een ijsje?

Bij de ijsjesboerderij hebben ze behalve lekker ijs ook een leuke speelplek binnen

En buiten. We testen het allemaal.

Donderdag

Vandaag staat de Beekse Bergen op het programma. Met dank aan volger en lieverd M. hebben we kaartjes met Optimel punten korting. Hoera!

De Beekse Bergen is echt super leuk. We gaan met boot, bus (wist je dat die meiden in de bus gewoon biologie studeren en er een jaartje tussenuit moeten om de rehabilitatie van walvishaaien op de Seychellen te onderzoeken?), eigen auto (cheetah’s zijn opgeborgen tussen de hekken…) en wandelen. Overal zijn klauterpaadjes gemaakt. Het liefst willen ze elk pad uitproberen, maar er is simpelweg niet genoeg tijd!

Daar willen we slapen, in die boomhutten daar rechts. Dat gaat gebeuren.

We maken nog wat foto’s van Duc de Brabant als we thuis komen

Ik hou van springkussenfoto’s nemen. Of samen springen.

Vrijdag

Nadat ik snel het huisje heb leeg gemaakt (valt nog tegen in mijn eentje! Gelukkig helpt Noor echt heel goed), gaan we naar Zoo Veldhoven.

Waar veel meer te zien is als wat papegaaien. We zien fantastische vogels

Leuke aapjes

Nemen flink de tijd om binnen te spelen. Terwijl ik mijn notitieboek bijwerk van de vakantie (klink ik nu raar? Ik hou van dingen noteren. In een Moleskine).

Echt een toffe binnenspeeltuin

Dit kunnen ze uren doen. Zand verplaatsen.

Als we bij de koi-vijver komen hebben we het geluk dat er iemand met twee broden aan komt en wat broodjes aan de meiden geeft. Hoera! Schildpadden, eenden en koi hutspot. Ja, dat daar rechts onder is een schidpad.

Nog iets leuks aan dit park, het ligt onder de landingsbaan van vliegveld Eindhoven. Dus ik geniet dubbel.

‘Kom, dan hebben we even een goed gesprek Noor.’

Max!

Ja, weer een springkussen.

Via de Albert Heijn in Veldhoven rijden we naar huis om papa te gaan knuffelen.


Zaterdag

Ik mag naar de kapper. Daarna een gezellige verjaardag in de zon met GT’s en fijne vrienden. Heerlijk.
We beginnen aan de film Equalizer met Denzel Washington. Echt een heel goede film!

Zondag
We doen niet al te veel. Beetje chill. In de middag moeten we even naar de stad om een rokje van Pippa terug te brengen naar de Zara. Voor Noor kopen we een fijne winterjas bij Kixx. Echt, wat zijn we daar weer goed geholpen. In de winkel ervoor stond ze nl met een veel te grote jas.
‘Vind ik te groot hoor Noor.’
‘Nou… ze kan het best hebben,’ zegt de verkoopster.
‘Ja, vind je?’ *sarcastisch wenkbrauw optrekken* I pity the fool.

Bij Kixx had ze ook een te grote jas aan waar ze verliefd op was.
‘Nou, hier kun je zeker drie jaar mee doen, lekker waar voor je geld, past perfect toch?’ zegt de mevrouw met een schuine glimlach naar ons.
We kopen een andere. Helemaal leuk.

De vorige whereabouts lees je hier: #231

De komende week op de agenda:

  • weekend Erperheide met de 4NB AKA de Vlaamse matties
Print Friendly, PDF & Email