Ik hou het een beetje kort deze keer. Vanuit mijn vakantiehuisje in Duc de Brabant groet ik jullie. Vandaag blijft het gelukkig droog, maar het is wel dik bewolkt.
Ik zal even vertellen wat ik tot nu toe heb meegemaakt en ga dan weer snel verder met nieuwe avonturen maken.

Maandag
Ik werk zo’n beetje van 8 uur ‘s morgens tot 21u ‘s avonds. De kids vermaken zich ontzettend goed en laten mij mijn gang gaan.

Dinsdag
Ook vandaag ga ik weer aan een stuk door. Ik kook tussendoor en dat is het. Rond acht uur roept P naar boven hoe laat ik weg ga. Hoe laat ik weg ga? Eh. Ow. Holy fuck. Ik zou naar de film. Die begint gelukkig pas om 21u20 check ik snel. Ik stuur mijn filmmaatje J een berichtje.
Ja, weg gaan een uur van tevoren thee drinken bij Wonders. In de bios vertel ik dat ik het glad vergeten was. Wat blijkt… als ik haar geen berichtje had gestuurd, had ze het ook niet geweten. Haha. Lekker bezig.

Maar we gaan naar Mamma Mia. Heerlijke film, mooie beelden en Colin Firth blijft gewoon een leuke verschijning.

Gratis e-book ontvangen?

Klik hier om je in te schrijven op de mailinglijst en het e-book Uitgerekend of Uitgeteld gratis te ontvangen.

Woensdag
Nog een werkdagje. Ik ben echt on a roll. En het moet ook wel even. Na vier weken bijna constant lanterfanten, moet er uren gemaakt worden. De kinderen pakken hun eigen spullen bij elkaar.

Donderdag
De kids gaan pas om half twaalf naar mijn ouders. P heeft een lekkere lunch voor mij gemaakt. Dan komt zijn broer hem ophalen en gaan ze samen naar Maastricht voor een weekend van mergelgrotten, Preuvenement en Formule 1.

Vrijdag
Ik word wakker en begin met spullen pakken. Noor zegt dat we dat niet te gehaast moeten doen. Het laatst uurtje pakken is toch altijd een beetje rommelig. Iedereen rent door elkaar dat dit en dat zeker mee moet.
Rond elf uur kunnen we gaan. We rijden langs oma om even te zwaaien. En stoppen bij de Welkoop om nieuwe regenlaarsjes voor Pippa te kopen.
Dan aan een stuk door naar Brabant. Vanaf de achterbank hoor ik bijna niets. Als we er bijna zijn zet ik Guus Meeuwis met Brabant hard aan. Er zijn hier overal paarden en boerderijen, ik hoor goedkeurende geluiden vanaf de achterbank.
Aangekomen eten we een lekkere tosti. Richten we het gezellige huisje in. Lekker ruim!
Dan testen we het springkussen. En worden er patatjes gehaald.

Zaterdag
De volgende morgen moet iedereen nog een beetje landen. Noor is moe omdat ze gisteravond pas om een uur of tien ging slapen.
We gaan uiteindelijk naar Hilvarenbeek en bekijken het Dorpsdokter museum.

Een aardige meneer legt ons van alles uit. Verder is er toch even niemand in het museum. Hij vindt dat mama wel even kan uitleggen hoe een verlostang werkt. Mama zegt dat we zo ver nog niet zijn met biologie.

Na het echt interessante museumpje (in totaal EUR 3,50 dus budgetfähig) gaan we nog wat shoppen. Ik had al geconstateerd dat we te weinig kleding mee hebben voor twintig graden weer. Dus allebei krijgen ze een nieuw setje van een kledingzaak die we thuis niet hebben.

We doen boodschappen, kijken naar afleveringen van Mees Kees en de Kameleon op tv (best spannend, van die niet on demand tv).

‘s Avonds duik ik lekker in mijn boek. Een 450 pagina tellend meesterwerk die al even thuis lag. Ik word in het verhaal gezogen. Wat heerlijk relaxt!

Zondag
We ontbijten rustig aan. Met lekkere broodjes, een eitje, sapje, druiven, aardbeien.
Rond twaalf uur gaan we naar doe-boerderij de Steenuil.
Ik heb deze tip van een volger gehad (alleen kost het me even moeite uit te vinden welke ik mag bedanken voor deze gouden tip).

De eerste twee uur zie ik ze niet. Ze zijn zandtaartjes aan het bakken in een bouwkeet.

Ondertussen drink ik koffie. Echt lekkere koffie. En bedenk ik wat er met mijn blog moet gebeuren.

Ineens zie ik dat ze de keet hebben verlaten en de horizon gaan verbreden op de skelterbaan.

Ondanks dat ik zeg dat ik een kan limo heb staan, komen ze pas als ze echt, echt, echt dorst hebben.


Dan wordt de borstelbaan getest. Je kunt daar in een bandje vanaf glijden. Vet pret!

Via de hooiberg
willen we naar het maisveld. Maar hoe leuk is zo’n hooiberg? Ik weet het wel!

Met mijn camera ga ik er onder liggen. Spring maar over me heen. Ze vinden het wel een beetje spannend.


Ze doen het toch. Foto’s volgen in de post van deze ontzettend toffe ontdekking.

We doen een speurtocht in het maïsdoolhof. Maar op een of andere manier heb ik het niet zo op die doolhoven. Misschien hou ik gewoon niet van begrenzingen. Haha.

Om vier uur is het tijd om de boer te helpen. De boer is een soort Freek Vonk van de boerderijdieren.

Kalfjes eten geven.

Melken! JA! Zie je! Jij kan gewoon een koe melken!

Na al dat spelen lukt het ze bijna dit gezellige plankje leeg te smikkelen.
Het bijbehorende restaurant is tot 20:00 open. Spelen mag ook tot die tijd. Wij redden het niet hoor… tijd om de kids in een sopje te zetten.

De vorige whereabouts lees je hier: #230

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • pony’s borstelen
  • Zoo Veldhoven
Print Friendly, PDF & Email