Het hoogtepunt van deze week was toch wel het concert van Guns n’ Roses. Of de verjaardag van L. Of Guns of de verjaardag van L. Ik kan niet kiezen! Hoe dan ook, een topweek, met heerlijk weer en het maken van mooie plannen. 
Maandag
Na school ga ik met Pippa op jacht naar een badpak. Gelukkig had de HEMA nog wat.

‘s Avonds is de laatste vergadering van de ouderraad. Het is een lange, lange vergadering.

Dinsdag
Vriendinnetje A komt bij Noor spelen. Pippa is lekker bij iemand spelen. Iedereen blij.

Woensdag
Hoera! Vandaag is de dag dat we naar Guns n’ Roses gaan. Twintig jaar terug had ik ook de kans, maar zei ik hem af. Wegens teveel geld. De ticketprijs was toen denk ik vijfenveertig gulden. We gaan kruipend naar Nijmegen, maar het is gezellig in de auto met de neef van Paul en zijn vrouw. We bedenken onderweg ontzettend goede dingen. Zoals de verkoop van virutele e-shirts.
Ter plaatse is het nog even een stukje lopen, we horen de laatste paar nummers van Volbeat, drinken alvast maar een biertje en kiezen uit falafel of kebab. Zo leuk dat er tegenwoordig zoveel lekkers te krijgen is. Er heerst een gezellige festival sfeer in en rondom het Goffertstadion.


Dit ben ik op mijn best. Het is een heerlijke avond. Jeugdsentiment, de geur van gras, vals zingen (ohhh, wat kan ik vals zingen!), alleen maar blije mensen, een paar biertjes en Slash die Wish You Were Here van Pink Floyd speelt. En nog wat andere nummers. Gewoon al die oude toppers. En Rocket Queen. En Coma.

Donderdag

De volgende dag stuiter ik nog steeds. P wat minder. Hij zit met een wit gezicht op de bank en wil amper naar zijn werk. En gisteravond was hij nog zo overtuigd van zijn capaciteit om vanmorgen om 8:15 een cursus te gaan geven. Ik bak een eitje. Koffie. Douche. Ik ben er weer. Ook P vertrekt op tijd naar zijn werk.

Ik doe niet heel veel deze dag. Ik ben niet vooruit te branden en kijk alle filmpjes van gisteravond nog eens en nog eens.

De kinderen komen thuis:’Joehoe! Drie dagen vrij!’
Oh crap. Studiedag vergeten… Stom!

‘s Avonds ga ik samen met D om kado’s te scoren voor de leerlingraad. Ballen (die moeten opgepompt, maar goed dat er een man mee is die zulke dingen weet), we zoeken ons suf naar het spel Rolit (wordt niet meer gemaakt) en bestellen daarna van alles online. Zonder te kunnen betalen. Helaas komen we daar pas na een poging of 60 achter. Uiteindelijk is alles besteld. Ik vergeet het alleen aan P. door te geven.

Gratis e-book ontvangen?

Klik hier om je in te schrijven op de mailinglijst en het e-book Uitgerekend of Uitgeteld gratis te ontvangen
Vrijdag

De kinderen slapen een beejte uit, ik kruip achter mijn computer en dan gaan we snel naar de winkel om een kadootje voor A te kopen. Noor gaat straks op kinderfeest. We kopen ook voor haar een nieuw badpak. Met vlinders. Daarna brengen we haar weg. Pippa en ik gaan koffie drinken bij opa en oma en gaan dan naar huis een broodje eten.
‘s Avonds zitten we klaar voor de voetbalpot van het jaar. Brazilië tegen België. Wat een prachtige pot om naar te kijken. Als ze winnen kijk ik direct wanneer de volgende wedstrijd is. Dinsdag. Meen je niet… Dan staat er een bestuursvergadering gepland. Kan ik het maken om te vragen of dat anders kan?

Zaterdag
Ik ga vandaag met Noor naar mijn vriendin J in België. Ter plaatse halen we L. op en verwennen haar met lekkere hapjes en de kinderen met een gezellig feestje in het zwembad.
Noor komt er gewoon niet uit. Het is super om bij te kletsen met mijn lieve vriendinnen. En we maken een mooi plan om in februari er met zijn viertjes op uit te trekken.

Terwijl ik in België ben, krijgt P een rolberoerte als hij even naar de buren gaat om de pakketpost te verzamelen.

Ohja, had ik even moeten melden misschien.

Rond zeven uur rijden we weer naar huis. Het is relaxt rijden. Niet te druk, niet te rustig. Noor vermaakt zich prima op de achterbank en zegt dat ze het niet lang vond duren.

Zondag

Iedereen slaapt uit tot half negen!
Heerlijk weer! We ontbijten buiten. Ik begin met mijn Wunderlist. Even wat kleine dingen doen en werk voorbereiden voor de rest van de week.

Ook ga ik op zoek naar wat tripjes. Ik vind dat we te lang thuis zijn aan het einde van de vakantie. We gaan dus nog met zijn drietjes weg (P gaat naar de F1 in Spa). Ik overleg met de meiden wat er moet zijn (ZWEMBAD!) en voor mij (Privé gelegen tuin! WiFi!) en zo vinden we Duc de Brabant. Een huisje met een echte ‘meidenbadkamer’ waar we lekker kunnen tutten. Het lijkt ons wel wat. En dan ook nog eens vlakbij de Beekse Bergen!

Verder kijk ik naar een mama-Pippa trip. We willen nog 1 nachtje samen weg onder schooltijd voor ze 5 jaar wordt. Ik denk dat het Ouwehands dierenpark wordt.

En dan de herfstvakantie. Ik heb nog een bon van Center Parcs liggen. We kiezen al half en half voor Village Nature, maar besluiten op het laatste moment dat we de bon en het vakantieplan bewaren tot volgend jaar, als Pippa al heel aardig kan zwemmen. Dan is zo’n waterpark natuurlijk nóg toffer. En dan verdwijnt mijn tijd in heerlijk vakantaseren. We kunnen naar Madrid, Belfast of Berlijn. Naar Florence, de Atheense Rivièra. Ik boek echter nog niets.

Bloemkool. De serie Loaded en naar bed.

De vorige whereabouts lees je hier: #223

Deze week gepubliceerd:

  • hoe mijn vrienden op vakantie gaan
  • Happy Tosti in Breda

De komende week op de agenda:

  • gesprek op een klein kutstoeltje
  • juffenfeest voor Noor