Een week van heerlijk weer, van veel ballet, feestjes en schminken. Van trakteren en schoolreis. Van de verjaardag van P. 
Maandag

Mama is jarig. We hadden het al gevierd, maar moeten even Noor haar schooltas ophalen. Het tuinpad zit vol met mijn ooms en tantes. Pippa vind het maar niets en kruipt haast in me. Maar er is taart dus daar wil ze nog wel iets voor doen.

Dinsdag
Noor heeft vandaag haar laatste les klassiek ballet van dit jaar. Ze mag verkleed. We besluiten dat er ook best wat schmink bij kan. Leuk!
‘Zullen we weer een sugar skull maken? Dan ben je gewoon een hele gekke ballerina.’
Ik ga een beetje overboard. We tisten heel haar haar op en zetten een knot op de zijkant. Bouwen hem rondom vol met suikerspin haar en plakken het vast met haarlak.

Gratis e-book ontvangen?
Klik hier om je in te schrijven op de mailinglijst en het e-book Uitgerekend of Uitgeteld gratis te ontvangen

Woensdag
Noor gaat op schoolreisje. Ze stuitert de bus in.

En uren later stuitert ze de bus weer uit. Omdat ze nog zo hyper is en het toch mooi weer is, mag ze ‘s avonds mee naar mijn oma. Die ligt in een revalidatiehuis. Als we komen aanlopen zit een opa een selfie te nemen. Ik moet een beetje gniffelen.

Oma kijkt me lodderig aan als we binnen komen. Ze pakt mijn hand. ‘Sorry, ik weet niet wie je bent.’ Oma is een tikje dementerend moet je weten.
‘Nanda, van Dick.’
Haar blik verzacht. Ze weet het weer.
‘Jij bent énorm aangekomen zeg.’
Zo. Was ik al zestig seconden binnen?
Oma rommelt in haar kastjes. Wil Noor misschien wat chocola of pinda’s? Of? Body lotion?
Noor wil wel chocola.
Oma pakt de pinda’s en de chocola.
Of Noor misschien pinda’s wil. Of chocola.
‘Chocola graag,’ zegt Noor.
Oma krijgt een kaart van een verpleegster (verzorger, oma-kundige?)
Of Noor misschien wat chocola wil? Of pinda’s?
Noor kijkt me aan. Een beetje in paniek.
‘Noor wil graag chocola oma.’
We maken de kaart open. En lezen hem voor.
Je raad het al. Oma heeft pinda’s of chocola.
Nu krijgt Noor een hele doos chocola. De hele doos? Noor haar ogen worden drie keer zo groot.
‘Mag ik er 1 mam?’
‘Tuurlijk.’
Ze stopt een bonbon in haar mond.
‘Neem je die nu he-le-maal?’ vraagt oma.
Zucht.
Is goed hoor moppie, eet maar op.
De kamergenoot komt binnen strompelen. Ik groet hem.
‘Hoef je niet tegen te praten hoor! Dat is toch een buitenlander!’ zegt oma.
Nou oma!
De meneer is super aardig. Komt uit Mexico, drinkt wijn van Mercato Italiano (kenners weten dat het goed is…) en gaat lekker voetbal kijken.
‘Tsjoh, van wie heeft ze dat vlotte?’
-niet van u oma…-
‘Ik denk van mij.’
‘Wát een pittig kind!’
Pit heeft ze zeker.
Op de terugweg naar huis stop ik nog even bij mijn ouders die bij oom in de tuin zitten met alle neven en nichten (vandaar dat ze vandaag zelf niet naar oma konden). Even vertellen dat ik geweest ben en dat ik er niet bepaald van opgeknapt ben. Qua ego.
Grapje natuurlijk, ik kan wel wat hebben.

Donderdag
Vandaag trakteert Noor op school. IJs! Altijd goed en je hoeft er geen uitgebreide knutselsessies mee te doen. Hoera! Echt iets voor mij. Het is hartstikke warm deze dag, Noor heeft zelf bedacht dat ze ijs gaan eten als ze terug komen van gym. En zo het geschiedde.

Noor is overigens pas 18 augustus jarig, altijd midden in de vakantie. We doen altijd maar wat met haar feestjes en traktaties. Als er even ruimte is regelen we iets. En we zijn gewend dat dat niet precies op de datum gebeurt. Of in de weken ervoor of erna. Ze heeft ook wel eens een feestje in maart gevierd.

Vrijdag
‘s Middags uit school eten de kids knakworstjes en gaan we op kadootjesjacht. Dat moet met een tasje. Pippa neemt een mandje mee. Met los haar zakgeld erin. En een bloemenkrans om.
Om drie uur halen we vriendin A op. Zij gaat vandaag mee naar de laatste selectieles. Ook met een groot feest. Ik haal weer de schmink uit de kast. Pippa wil ook geschminkt. Ze doet een Elsa jurk aan. Noor wil een zeemeermin worden. Pippa mag zelfs meedansen met Noor haar les.

Zaterdag
Vandaag heeft Noor haar optreden. Om 12 uur zet ik haar in de make-up.

Lippenstift doet ze zelf. Ze neemt hem mee. Ik zeg nog tegen haar dat ze hem niet mag uitlenen. (iewww koortslippen). Later blijkt dat ze tegen een moeder heeft gezegd dat ze de rode lippenstift van de hulpmoeder niet mag van haar moeder. Hoho… nu draaien we het om mevrouw de diva. Maar… wel knap. Lippenstift krijgt ze er perfect op.

Doen we een knot in en checken we haar tasje nog eens. Alles mee?

Ik maak elk jaar een fotootje (uiteraard,..waar niet van, maar ik zet ze ook altijd even naast elkaar)


Noor wil graag op de fiets. Ook als ik vraag of ik haar niet even snel met de auto moet brengen. Nee, ze gaat liever fietsen. Het is ook maar een heel klein stukje. Vrolijk fietst ze naar het theater in het dorp, waar de balletjuf een zaal heeft afgehuurd.
Geen vlinders, geen stress deze keer.
Ze mag twee keer meedoen. Wij kijken de tweede voorstelling, waar ze in twee stukken meedanst. Ze doet het prachtig. Opa en oma blijven daarna even eten. En dan ga ik met Noor nog voor de avondvoorstelling. Het is heftig. En mooi en prachtig. Wow, Chantal,… je flikt het weer.

Zondag
Vandaag vieren we de verjaardag van P. Hij was donderdag jarig, maar was er zelf niet bij, dus dat was lastig vieren voor twee overenthousiaste feestjesvierders. Want die meisjes houden ervan om iemand te verwennen. Ze willen een speurtocht uitzetten met cadeautjes. Noor maakt aanwijzingen als ‘waar stinkt het’ (bij de vuilnisbak blijkbaar…) en ‘waar hangen we de jassen’.
Na de echte cadeautjes is het nog niet genoeg. Dus krijgt papa ook nog een stempel-pen. En een roze zaklamp (die hij aan het einde van de dag toch weer moet inleveren).

Ze versieren zijn bord met een overdaad aan zelf gemaakte slingers.

En als dat feestje gevierd is gaan we naar de Holle Bolle Buiten. Hoera!

Het is er een geweldige dag voor. Bovendien komen we nog voor de ingang kinderen van vrienden R & E tegen, met oma T en opa H. Gezellig! We drinken koffie terwijl de kinderen zich ongelofelijk vermaken. P ontpopt zich tot badmeester. Ik denk dat we moeten uitkijken dat andere ouders niet nochalant gaan worden omdat er een badmeester lijkt te zijn.

Goede gesprekken met mijn dochter

Heerlijk bad voor de kleintjes

Whieeee!!!


Zal ik even zo gaan zitten?

 

Pippa… doe ook eens leuk joh.


Dansen, dansen, dansen

En mama nat proberen te krijgen. Ook leuk! Camera leeft nog… no worries.

We blijven tot vijf uur. Aangezien we er ‘op klus’ zijn doen we nog even een rondje. Noor is dan een goede hulp. Die bedenkt zelf leuke plaatjes. Kijkt leuk en maakt het af. Veel bloggers zouden jaloers zijn op zo’n kind. Ik lach me dood. Komt ze nog een keer langzaam langs met de kabelbaan. ‘Dit is ook leuk.’ Ze is belachelijk fotogeniek, had ik dat al eens verteld? En ja, dat is trotse mama. Maar ook fotokundige mama.

De vorige whereabouts lees je hier: #222

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • concert Guns n’ Roses
  • bescheiden en vooral besloten feestje in België