Zo, ik pak er even een nieuwe kop koffie bij en ga voor je tikken. Maar hoe was jouw week? Ik schrijf het altijd wel voor jou op, maar wie leest dit eigenlijk, jullie zijn met veel… Dus er moet iemand kunnen zeggen wat de high’s en low’s waren deze week?
Maandag

Pippa trekt een lange broek aan. Ik hoor haar mopperen.
‘Mam! Wat heb je met mijn broek gedaan! Heb je hem afgeknipt?’
‘Nee schatje, die hoort toch zo met die rafelige onderkant?’
‘Dabedoeliknie! Hij is korter!’
Ik zie een gefrustreerd kleutergezicht en moet een beetje lachen.
‘Je bent gegroeid, dat is het denk ik!’
‘Ohja, mijn beentjes zijn gewoon langer geworden.’
Ik lig dubbel.

In de supermarkt vraag ik mijn zwager of P vanavond even zijn bus mag lenen. Want er is een doorbraak in de tuintafelqueeste. Na een half jaar zoeken en vier Karwei’s weten we het zeker. Tuintafel Pippa moet het worden. Want met zo’n enig balkje er boven om lampjes aan op te hangen.

Noor gaat vandaag een lesje moderne dans proberen en komt bijzonder enthousiast terug. Hoera! Ze heeft haar mojo weer gevonden.

P gaat de tuintafel halen, heeft nog wat energie over en knutselt hem meteen in elkaar. Ik ben onder de indruk van zijn spirit.

Dinsdag
Ik kijk nog eens tevreden naar de tuintafel en bedenk mezelf dat ik nu dus ook lekker buiten kan bloggen. Zonnescherm uit en gaan. Zonnescherm uit? Wel fuck de FUCK! Dat kan helemaal niet meer. Die balk zit behoorlijk in de weg vermoed ik. Het waait te hard om het te gaan testen. Dan hebben we straks helemaal geen zonnescherm meer…

Balletles #2 deze week.

Woensdag
Pippa gaat op schoolreisje. Ze slaapt altijd uit. Vandaag is het 6:15 als ze me op mijn hoofd slaat terwijl ik nog lig te slapen. ‘Schoolreisje! Ik hoef geen eten en drinken mee!’
De 6(!) kleuterklassen verdwijnen in twee bussen die maar amper kunnen draaien in de straten rondom school. Elk jaar weer spannend. De kleuters klotsen door de bus heen. Gelukkig hoeven ze maar tien minuten te rijden.


‘s Middags komt ze afgeleefd weer thuis. Noor wil met jongetje T spelen. Jongetje T is gezellig. Dan komt F ook even langs op de fiets. Ze gaan even buiten spelen, maar verruilen het al weer snel voor de magische Playmo-zolder.
Mijn tante belt. Ik probeer te vragen hoe het gaat (want nog vers zonder oom). Ondertussen staan F en T voor de deur. Of ik E heb gezien? Nee, niet gezien. Maar als ze komt zal ik zeker zeggen dat ze langs geweest zijn.
‘Sorry tante.’
‘IK MOET KOTSEN!’ Hoor ik van boven.
Oei.
‘T? Moet je echt of nep kotsen?’
‘Het is nep!’
‘Goed tante, waar waren we? Sorry hoor, er rennen hier vijf kinderen in en uit.’
‘Kunnen ze niet naar buiten?’
Even later staat ook E voor de deur. Zwaar geëmotioneerd. Oh gottegot.
T bromt dat vrouwen ingewikkeld zijn.
Ik lig in een deuk.
En kijk eens in mijn koelkast. Zo georganiseerd als ik de eerste week van de shutup was, zo’n huishouden van Jan Steen is het nu. We moeten nog boodschappen doen.
‘Wraps!’ roept Pippa als ik vraag wat we moeten eten. Een van onze favo 15 minute wonders.

Donderdag
Keihard werken.

Vrijdag
P is onverwachts thuis vandaag. Al meer dan een jaar staat er op mijn to do lijst dat ik het boek wat ik ooit schreef, Uitgerekend of Uitgeteld, wil publiceren als e-pub. Ik giet hem in een mooie vorm, maak een kaft en verzin dan wat ik er mee wil. Verkopen heeft weinig zin. Dat kost meer tijd en geld (want een stuk webshop op mijn site maken) dan het gaat opleveren. Ik besluit hem te gaan gebruiken als kado voor iedereen die zich inschrijft op mijn nieuwsbrief. Ik wil 1x per maand een nieuwsbrief gaan maken. Ik maak wat koppelingen, en test een en ander. Hoera, het werkt zoals ik wil. En om half zes kan ik de aankondiging doen en komen de eerste inschrijvers binnen.

Wil jij je ook abonneren op mijn nieuwsbrief (1x per maand) én het gratis e-book ontvangen?
Klik dan op deze link: GRATIS E-BOOK

Balletles #3

Zaterdag

Auditie voor de selectie van volgend jaar. #4. En ze mag door naar het volgende selectieklasje. Met haar 7 jaren. Ik vind het zelf altijd heerlijk om te kijken als ze danst. Geen idee of dat technisch ook klopt, maar het ziet er erg kundig en sierlijk uit. Sinds ze de oude iPad heeft gekregen en daar Spotify op draait maakt ze de hele dag voorstellingen. Ze kiest zelf haar muziek uit en gooit die op Noor’s Fave’s.
Ik moet nog even slikken als ik dingen als ‘fuckoff’ in die teksten hoor, heeft iemand daar nog tips bij? Hoe doen jullie dat? Moet het dan van een lijstje af of…?
Ik ben nog altijd blij dat ze de K3 periode hebben overgeslagen en een duidelijke smaak hebben in wat ze leuk vinden.

‘s Middags gaan we even op verjaardag naar Grote Vriend T. Hij is 11 geworden en een van de beste kindjes die ik ken.

Daarna gaan we door naar mijn moeder die haar verjaardag viert met lekker eten. Ze heeft heerlijke quiches gemaakt. We smullen en het is erg gezellig.

Zondag
Rete-saaie dag. Eten, werken, administratie (wel fijn om er even de tijd voor te nemen, ik doe het maar 1x in de drie maanden voor mijn bedrijf), schuur organiseren (ok, dat vind ik stiekem best leuk-als het klaar is), tanken (zit er geen bodem in die auto??) en boodschappen doen (in mijn eentje even rustig langs de schappen is ook niet heel vervelend).

We testen de tuintafel en die blijkt, als we hem maar dicht genoeg tegen het raam zetten, wel te passen onder het zonnescherm. Oef! Het is niet ideaal, maar hier is mee te leven.

P maakt bami. Het is een tikje pittig. Noor zegt dat mama het volgende keer maar weer moet doen.
‘Nee, nee! Er is ruimte voor verbetering, dat moet je nooit meteen weer terug vorderen, die taak, dan wordt het nooit wat.’
Gelukkig had ik Ben & Jerry uitgenodigd voor het nagerecht. Het is vechten om het cookie dough bakje.

Als Noor in bed ligt heb ik even geen zin om voor te lezen en heeft ze geen zin om zelf te lezen. Dan kijken we failfimpjes. Vinden we heerlijk. Andere mensen op hun bek zien gaan.
Sommige dingen zijn echt te stom voor woorden.
‘Heb je geen denkmateriaal ofzo!’ giert Noor het uit.

Ik lig slap van de lach. Heerlijk kind!

De vorige whereabouts lees je hier: #221

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • schoolreisje Noor
  • voorstelling Noor
  • verjaardag P (alleen is hij er zelf niet, dus dat is een tikje lastig vieren)
Print Friendly, PDF & Email