I’m on fire mensen! Ik tikte deze week 4 dingen af die voor mijn gevoel al te lang lagen te wachten. P werkte ongeveer 75 uur. En er was een vierdaagse. Alle balletlessen gingen door. Toch ging alles gladjes.


Maandag

Een van de eerste weken dat ik weer volledig aan het werk ben. Ik wil deze week wat dingen afhandelen. En begin met een nieuw project waar ik veel zin in heb.

Dinsdag
Dag een van de wandelvierdaagse. Vanavond loop ik zelf mee. Het is topweer om te wandelen en de kinderen zijn in opperbeste stemming. Het is erg gezellig onderweg. Ik had ze graag alle vier meegelopen, maar wil ook Pippa zelf naar bed brengen.
Gelukkig kan ik rekenen op de hulp van mijn ouders. Vanavond kookt mama en brengt ze Pippa naar bed. Omdat mijn moeder kookt, kan Noor zelfs nog naar ballet voor de avondwandeling begint.

Woensdag
De balletles van Pippa wordt lastminute afgezegd. Ik begin daar een beetje van te balen. We gaat naar de bieb en ik vind daar een afgeschreven DJ van Kluun en het boek Lion. Mooie vangst. Nu nog ergens tijd maken om weer eens iets te gaan lezen. Hoe doen jullie dat? Hebben jullie er tijd voor en zo ja, wanneer doe je dat?
Verder brengen we pakketjes weg en kopen we nieuwe Havaianas voor Pippa.

Noor gaat wandelen met de lieve K. BEDANKT K!

Ik ga op tijd achter mijn computer zitten om een probleem op Expeditie Kids op te lossen. We zitten er al een tijdje tegenaan te hikken. Ik denk dat ik weet waar het aan ligt, maar er zit een hoop werk aan om voor die oplossing te kiezen. De kaart waar we allemaal bloedig op hebben zitten ‘pinnen’ in Google werkt namelijk niet op de huidige site. Daar zijn wel stukjes code voor om het op te lossen, maar ook deze lijken niet te werken. Uiteindelijk besluit ik een ander theme op de site te zetten om te zien of dat wél werkt. Hoera! Dat doet het. Rond elf uur zijn we eindelijk waar we ongveer zijn willen, we moeten nog een paar dingen fine tunen / tweaken en dan zit mijn werk er voorlopig op.

Donderdag
Deze avond komt M gezellig langs. Ze had het even niet zo voor elkaar. Dus ik vroeg of ik iets kon doen. Ze wilde ‘nacho’s vreten’ en even lekker zeuren. Say no more, I’m on it!
Ik haalde nacho’s, kaas, tomaat. Hakte een paar avocado’s tot guacamole en deed er nog een stokbroodje bij, bietenhummus, aïoli. Klaar!

Op mijn oergezellige AH tuintafel ;-). Komt goed, we zijn in huize Wandernan niet erg besluitvaardig als het op meubels aankomt.

Toen het half twaalf was veegde ik haar de deur uit, morgen weer een dag. Of ik nog wel even in de whereabouts wil vermelden hoe onze eerste ontmoeting ging. Ze was mijn kraamhulp en kwam op een moment in mijn leven dat ik niet erg bij kennis was. Dank je F. Je bent gezellig. Vergeet dat niet. Dat er mensen zijn die je gewoon heerlijk gezellig vinden.

Vrijdag
Om kwart voor zeven word ik op mijn hoofd geramd. Oehoe! Geen gezeur. Magiktvkijkenengajedanmee?
‘Wat dacht je er van om naar school te gaan?’

‘s Middags (de kids zijn op vrijdag om 12:00 klaar met school) gaat Pippa even slapen. Ze is een beetje moe, omdat ze vanwege de vierdaagse ook later naar bed gaat als anders. En vanavond loopt ze het laatste stukje mee rond een uur of acht.
Noor verdwijnt plotseling naar een vriendin en dan heb ik tijd over! Ik ga voor de ouderraad aan de slag met de AVG. Dat lag al eventjes. Ik spam mijn ouderraad-buddies met alles wat er nog moet gebeuren voor mijn idee, verander wachtwoorden, gooi dingen weg en herorganiseer onze mailbox. Check in the box.

Good girl, pet op met mama’s reclame (rechtsboven), alle kids van de school kregen zo’n pet.

‘s Avonds loop ik de laatste avond mee. Die route is altijd erg kort. Het thema is blauw, dus ik ga op mijn blauwe slippers. Het is erg gezellig onderweg. En Noor gaat zo’n beetje dansend de finish over.  Ze kan nog wel 5k volgens mij.

Zaterdag
Na een ochtend van hardcore poetsen, puin ruimen en wasjes draaien gaan we naar de supermarkt. Van tevoren heb ik afgesproken dat ik graag wil ‘turbo shoppen’. En dat ze allebei iets mogen uitkiezen wat ze het liefst willen. Likkoekjes voor Noor. Een pot speculoos voor Pippa. Die later wordt omgeruild voor een zak marshmallows. We komen aan bij de kassa en leggen onze spullen op de band. De kassière pakt de telefoon op om iets na te bellen. ‘Mag ik Elsa even?’
Pippa’s ogen worden twee keer zo groot. Met een ruk draait ze zich naar mij om. ‘Mám! ZE HEEFT ELSA AAN DE TELEFOON!’ fluisterschreeuwt ze naar me.
Ik hou mijn lach in.
‘Jeetje! Dat zou je ook wel willen hè?’
‘Ja!’
‘Wat zou je dan zeggen?’
‘Dat ik haar zo lief vind, en naar haar op vakantie wil.’
Noorwegen here we come! Hoera!

De rest van de dag vul ik met het herorganiseren van mijn Spotify lijstjes. Dat is echt iets wat ik ter ontspanning kan doen. Nieuwe nummers vinden. Ik heb ongeveer 60 lijstjes. Voor elke mood. Zelfs die van mijn eventuele uitvaart staat al klaar. Dat is overigens een van de weinige die niet openbaar is. Het moet een verrassing blijven tijdens mijn verassing zeg maar. Ik overweeg daar soms een ontzettend partynummer tussen te zetten. Als laatst. Dat je niet nog eeen onwijze tearjerker hoeft te horen en met geruïneerde make-up bij de wijn aankomt. Mocht je dit morbide vinden… ik vind muziek gewoon heel belangrijk. Ik vind alles best hoe dingen ooit geregeld worden, maar muziek is gewoon te belangrijk om aan een ander over te laten. Ik heb daar nu dus ‘Alles gaat voorbij’ van Rob Dekay op gezet. Dat is een heerlijk, vrolijk nummer. (bestemming onbekend, zeg maar niets, ik weet niet of ik blijf -> dat lijkt me grappig).
Maar er waren nog 59 andere lijstjes. Die ik dus allemaal voorzie van een mooi voorkantje. Mocht je dus eens op zoek zijn naar een lijstje om te draaien tijdens een lange autorit, of lekkere singer songwriters voor in het vliegtuig, of een goed lijstje om bij te werken zoeken. Ik heb ze.

Deze week vond ik een live concert van Jean Paul. Dat is ook heerlijk. Heb ik ook een lijstje voor, nummers met een speciale uitvoering. Te vinden onder ‘spiesjaal’.

Wees welkom om me daar te volgen. Ik leer ook graag andere accounts kennen.

‘s Avonds kijken we de film ‘Flight’ met Denzel Washington. Hoewel hij wat anders is als de trailer doet vermoeden, een dijk van een film. Denzel is een piloot die een vliegtuig op heroische wijze land na het uitvallen van zijn vliegtuig. Wat er volgt is echter de weg naar een hoorzitting waarbij hij zich moet verantwoorden voor zijn drankgebruik voorafgaand aan de vlucht.

Zondag
We slapen uit. Ontbijten traag. En besluiten naar het zwembad te gaan. De meisjes willen het al zo lang, maar ik stel het uit. En dat is niet lief. Dus deze keer zeg ik ja en kies ik een zwembad uit waarvan ik bijna zeker weet dat ik niemand tegen ga komen.
We hebben het heel erg leuk. Pippa springt duizend keer van de rand in mijn armen en zwemt zelf terug.

Ik hou ervan. Kindjes die net onder de douche vandaan komen. Chillen op de bank.

Na het zwembad douchen we en doen we maskertjes. We eten op tijd en dan begin ik aan een klus waar ik al even tegenop zag. De modem aansluiten. Je weet wel. Plug and play, werd plug en nee. Tweeënhalf uur later deed Netflix het weer. Hoera!
We kijken Deense serie Rain af. Het verhaal is nog niet af. Een beetje jammer. Verder wel spannend!

De vorige whereabouts lees je hier: #219

Deze week gepubliceerd:

  • een dagje Joure

NIETS MISSEN VAN WANDERNAN?

Ik wil elke post in mijn mailbox

Print Friendly, PDF & Email