Terug uit Praag, een nieuwe werkweek. Veel commotie. Vooral rond dat ene artikel over Plopsaland. Man, man! Wat heb ik op mijn virtuele billen gekregen zeg. Of nee, ze wilden me zelfs in een ravijn gooien.

Maandag


Ik moet even landen. Het was een kort nachtje en een ‘cultuurshock’ van het schoolplein na zo’n super tof weekend.

Dinsdag
Vandaag ga ik lunchen bij R. van Groenlokaal. Ik maak wat foto’s van haar nieuwe zaak. Echt heel tof! Je kunt er ook blijven slapen. Ik word enorm verwend met een klein red velvet sapje (met bieten, appel en ananas) en een ijskoude spinaziesmoothie. Zó lekker!

Het leukste straatje van Alkmaar

Groenlokaal!

Gezelligheid…

Heerlijk broodje hummus en avocado. Omnomnom.

Ik mag het appartement in en ben echt onder de indruk. Wat een tof en hip plekje. Echt een romantische kleine hideout in de stad. Ik zal hier nog wel een review van maken.

Woensdag
In de middag mag Pippa optreden met haar balletschool. De eindvoorstelling is echt superschattig.

Pippa is een donderwolkje en doet een slaapfeestje in een roze prinsessenjurk. Wat leuk! P heeft een roos voor haar meegenomen en ze straalt, ons lieve zonnetje. We zitten op de eerste rij en ze zwaait als een gek naar ons. Hihi.

‘s Avonds ga ik naar de bollenboer voor wie ik een website mag maken. Ik vind het zo te gek als hij vol passie vertelt over zijn werk. Ik hoop dat ik het ook zo mooi kan gaan omschrijven voor de site. Ik heb enorm veel zin in de deze klus.

Donderdag
Vandaag een heerlijke lange werkdag.

Vrijdag
‘s Morgens ga ik helpen op de pleinspeeldag. Ik doe mijn Marvel-Havaianas aan, want ik kan wel wat superpower gebruiken. Ik en zes kleuters. Er is een reden dat ik er niet voor hebe gekozen kleuterjuf te worden. Ik vind het zwaar. En ik heb echt heel groepje met heel leuke kids. Daar ligt het niet aan. Maar ik moet dan een spel uitleggen. En zij moeten dat doen. En dan hebben ze allemaal weer een eigen agenda. Heb ik net iedereen in een rijtje gezet, ziet er 1 weer het snoep. Of een bal op straat. Naarmate de ochtend vordert verschuift de spanningsboog van 15 seconden naar 5 seconden. Ik las maar een paar momentjes vrij spelen in. Op het klimrek, de glijbaan en bij de rekstok. Dat werkt.

Blokken lopen

De nieuwe tractor. Pippa loopt altijd te kwijilen bij de Welkoop als ze die tractors ziet.

Gelukkig wordt het vanzelf elf uur. En serieus, ‘s middags doe ik even mijn ogen dicht en val gewoon in slaap. Ik denk dat het de wispelturigheid is die me de das omdoet.

‘s Avonds ga ik naar een van de ouders die de wandelvierdaagse organiseert en help tasjes klaar te maken met medailles en petten. Als we net klaar zijn blijkt dat we de verkeerde lijst hadden. Inmiddels heb ik lekkere wijn gekregen. Het is goed te doen deze avond :-).

Zaterdag
‘s Morgens doe ik samen met Noor boodschappen. We gaan vanmiddag de keuken in. Weer eens dadelbrownies maken. En ik heb een nieuw recept voor kokoscake (met kokosmeel) en haverrepen. We halen van alles wat verder nog lekker kan zijn de komende week. De planning is strak. 3x ballet, 4x avondvierdaagse. Dus we moeten alles mee hebben tot het einde van de week.

We zijn heerlijk in de weer. Het is voor Noor ook leuk dat ze nu eindelijk zelf kan afwegen. We hebben veel pret in elk geval.

Ik denk, wat doet mijn blog het leuk. Wat een hoop bezoekers. Even checken waar dat aan ligt. Wat blijkt? Mijn artikel over Plopsaland werd op tabloid-achtige wijze geclipt en te grabbel gegooid.

Daarop kwam, uiteraard, reactie van iedereen die niets te doen had die zaterdag. En die zich er over kon opwinden. Meine Güte…

Een greep uit de reacties. Just for shits and giggles.

Stephan: Begint langzaam mode te worden……moeders die niet weten hoe ze hun kinderen moeten opvoeden en wel heel blond en verward naar de wereld kijken die al heel lang bestaat. Mevrouw…..dat noemen ze stoeltjes liften…
..in ski-gebieden staan er vele honderden en op geen enkele staat dat je er verplicht in moet. Ga in plaats van verward vloggen eens wat om je heen kijken, lees eens een boek en neem kennis van de wereld om je heen………je zult versteld staan

– Ik weet (meestal) prima hoe ik mijn kinderen moet opvoeden. Als je het artikel had gelezen, had je gezien dat mijn kind wel stil zat. Ik ben niet blond, maar grijs. Ik ben niet verward. Ik vlog ook niet eens. Had je het eigenlijk wel over mij? En kennis van de wereld om mij heen. Ik durf met enige zekerheid te stellen dat ik een meer dan gemiddelde kennis van de wereld heb. En wie daarin leeft. Ik ben professioneel toerist man. Stephan werkt bij Beter Horen, misschien kan hij ook even eerst beter lezen? En wat minder punten gebruiken zou ik ook enorm waarderen, dat leest wat lekkerder. Maar dan ben ik vast weer een zeikwijf?

Ans: ‘t Wordt steeds gekker..
Mevrouw Nanda …. Als u bang bent neem haar dan op schoot.
Wees niet zo’n angsthaas.. Dan wordt zij dat ook..
Een schreeuw om aandacht !
Geniet gewoon…
-Beste Ans, ik denk dat er weinig mensen zijn die mij er van zullen betichten te weinig te genieten. Op schoot. Dat had de situatie er niet veiliger op gemaakt. Mijn kinderen zijn gelukkig bang voor andere dingen. Zoals monsters. En internet trollen. Dag Ans. Ik hoop dat je je John Frieda haarproducten wint. En nogmaals, al dat overmatig puntgebruik.

Ricky Gervais-look-alike: Zo’n zemelwijf had laatst bij slagharen een vergelijkbare klacht ingediend… hoelang nog voordat je 4 gordels omkrijgt….
1 Gordel will do. Dank u. Je lijkt op Ricky Gervais, jammer dat je zijn humor niet hebt overgenomen in de genenpoel. Puntgebruik!

Maurice: Die dingen zijn niet gevaarlijk, wat gevaarlijk is zijn ouders die tegenwoordig bij elke scheet iemand anders verantwoording willen laten afleggen. En niet meer hun eigen kind in de gaten willen houden. Vooral in een stoeltjes lift houd je je kind toch in de gaten neem ik aan.
Ik wil mijn eigen kinderen heel graag in de gaten houden. Ik heb niet anders gedaan. Maar jij hebt dat dan blijkbaar niet gelezen in mijn artikel. Dag vrijgezelle Maurice uit Hapert. Ik spreek je wel weer als je zelf je kind gaat begeleiden.

Werner: kennelijk gaat koopman dus nooit op wintersport of in andere liften. Want je ziet deze stoeltjeslift wel vaker in de skigebieden.
Klopt Werner. Koopman is nog nooit op wintersport geweest. Dat lijkt me geen succes. Koopman is namelijk nogal verslavingsgevoelig. Voor je het weet moet dat ook weer jaarlijks op de vakantie-agenda. Maar Werner heeft zelf nog geen kinderen, dus die is af.

Olivier: een schreeuw om aandacht!
Jij of ik Olivier? Dat kan ik uit je reactie niet opmaken. Oh wacht, Olivier werkt bij een bakker die maar 3 likes heeft. Ik denk dat hij zichzelf bedoelt.

Joris: Linkje naar de FB-pagina van deze domme moeder: https://www.facebook.com/wandernan/
Hoera! Dank je wel Joris! How thoughtful! Nu komen er nog meer mensen kijken. En over dom… Ik heb je Facebookpagina gezien. I think I’m safe. In vergelijking met jou dan.


De reacties op de post zelf, die binnen komen op mijn pagina zijn helemaal treurig. Ik moet mezelf gaan fucken en dat soorten dingen. Oh, en mijn kinderen zullen me later haten vanwege mijn leibandgedrag. Mijn man zal van mij scheiden.
Tranen in mijn ogen. Van de lach. Ik ben niet eens getrouwd. Stakker.

Echt superlief; vrienden reageren met ‘zal ik een reactie sturen’ of met app’jes, van Nanda, dat is helemaal niet zoals jij bent. Ik heb er zelf tot nu toe weinig last van.

‘s Avonds zit ik alleen op de bank. Ik kijk de oerslechte film Ibiza. Soms is dat gewoon lekker.

Zondag
Ik had nog een social deal liggen voor Ballorig. We besluiten hem, ondanks het mooie weer, op te maken. Kan ik alvast deze whereabouts tikken.

Ondertussen vind ik nog een achterdeur op Facebook waar het artikel blijkbaar ook gepubliceerd is. ‘Gooi dat mens in een ravijn’ (Are you friggin’ serious, wie zegt zoiets?)  en ‘Het zal je moeder zijn’ (nou inderdaad, zo’n k*tmoeder die zich bekommert om het welzijn van haar kinderen!) en ‘iedereen kan maar bloggen tegenwoordig’ (Haha! Natuurlijk. Echt iedereen kan dat. Doe dan!) ‘alles voor de cijfers!’ (als er iemand houdt van authentiek bloggen en zich veel te weinig interesseert voor truukjes, clickbait en doorklikrates dan ben ik het wel, mijn bloggervriendjes kunnen dat beamen) en dan nog een allerlaatste ‘leuk! Ze noemt zichzelf leuk!’ (eh… ik ben de veertig voorbij, als ik mezelf nu nog niet leuk vind gaat er iets mis. Maar als je goed had gelezen ging het niet over mij, maar over mijn blog en met leuk bedoelde ik, aardig gelezen. Ok, taalkundig gezien mag ik daar het woord ‘leuk’ dus niet gebruiken. True that. Kalf…)

Ik besluit dat het genoeg is geweest. Vermoeiend. En het doet me uiteindelijk toch meer dan ik wil. Het maakt me boos dat mensen zo reageren. P zegt ‘Nan, je hebt nu meer dan 1000 artikelen geschreven, in dat licht valt het reuze mee wat je aan negatieve reacties hebt gehad. En face it… dit zijn allemaal werkloze mensen met echt niets te doen.’

De mister gaat vroeg naar bed. Zijn shutup periode komt eraan. Je weet wel. Die periode dat hij dagen maakt van 12 uur en soms werkweken van 90 uur. Ik heb een hele bak vol gemaakt met lekkere tussendoortjes. En Zlatan water (Vitamin Well, echt enorm lekker als je er doorheen zit). Kan hij ook even voort.

De vorige whereabouts lees je hier: #218

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • wandelvierdaagse
  • Friesland?

NIETS MISSEN VAN WANDERNAN?

Ik wil elke post in mijn mailbox

Print Friendly, PDF & Email